Η πολυεθνική εταιρεία λογισμικού SAP επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση του στόλου της, όπως δήλωσε μέχρι το 2025, όλα τα νέα εταιρικά αυτοκίνητα θα είναι ελεύθερα εκπομπών ρύπων.

«Ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι επιχειρήσεις συναντήθηκαν στη Γλασκώβη για την COP26, η SAP συνεχίζει συγκεκριμένη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», όπως ανακοίνωσε.

Στην COP26, η SAP παρουσίασε μια σειρά από λύσεις λογισμικού που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να κάνουν βιώσιμες τις λειτουργίες και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η λύση SAP® Product Footprint Management που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή αποτυπώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων σε όλη την αλυσίδα αξίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενσωματώσουν τη βιωσιμότητα στον ιστό του τρόπου λειτουργίας τους.

Η SAP προσφέρει επίσης λύσεις ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης και απλοποίησης της υποδομής φόρτισης EV και της τυποποίησης σχετικών επιχειρηματικών διαδικασιών. Ως μέρος της επιχειρηματικής της πλατφόρμας, η SAP προσφέρει επίσης το SAP E-Mobility, μια λύση βάσει cloud που βοηθά τους πελάτες να χειρίζονται εκτενείς υποδομές φόρτισης EV.

Ηλεκτροκίνηση στόλου και προϋπολογισμός κινητικότητας

Ένα μεγάλο μέρος των άμεσων εκπομπών της SAP προέρχεται από την κατανάλωση καυσίμου του στόλου των 27.000 αυτοκινήτων της. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) αποτελούν ήδη μέρος του στόλου αυτοκινήτων της SAP από το 2010 και σήμερα ανέρχονται σχεδόν στο 20% του συνόλου.

Η SAP προσφέρει κίνητρα στους εργαζομένους της ώστε να στραφούν σε EV. Σε ορισμένες χώρες, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη για να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι. Η SAP επεκτείνει επίσης τακτικά την υποδομή φόρτισης της εταιρείας για να καλύψει τη ζήτηση και επί του παρόντος δοκιμάζει τον προϋπολογισμό κινητικότητας ως εναλλακτική λύση σε ένα εταιρικό αυτοκίνητο. Οι εργαζόμενοι σε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα στη Γερμανία μπορούν να ξοδέψουν έναν μηνιαίο προϋπολογισμό κινητικότητας σε μια σειρά επιλογών μεταφοράς, από τρένα και λεωφορεία έως ποδήλατα, ηλεκτρικά σκούτερ ή κοινόχρηστα αυτοκίνητα. Ο προϋπολογισμός κινητικότητας αποτελεί πρόσθετο στοιχείο της στρατηγικής βιώσιμης κινητικότητας.

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί την πιο πιεστική πρόκληση παγκοσμίως και επιθυμούμε να είμαστε μέρος της λύσης», δήλωσε ο Luka Mucic, CFO της SAP, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Ανάδοχος των προσπαθειών βιωσιμότητας της SAP. «Ο στόλος αυτοκινήτων μας είναι σημαντικός παράγοντας. Επιθυμούμε επίσης να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους τους».

Φωτογραφία: SAP E-Mobility platform

Προηγούμενο άρθροΗ Unilever συνεργάζεται με την XXImo για βιώσιμη κινητικότητα
Επόμενο άρθροΠροσθήκη νέων λειτουργιών στο My BMW App