H Unilever Netherlands επέλεξε την XXImo, μετά από σχετικό διαγωνισμό για να εφαρμόσει τη νέα της πολιτική για βιώσιμη κινητικότητα. 

Η Unilever σχεδιάζει την ανάπτυξη του χώρου εργασίας του μέλλοντος, σημαντικό μέρος του οποίου αποτελεί η βιώσιμη κινητικότητα. Το νέο σχέδιο κινητικότητας βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: βιωσιμότητα, εμπειρία εργαζομένων, μέλλον των θέσεων και του χώρου εργασίας και απλότητα. Για τη δημιουργία και την εφαρμογή της νέας πολιτικής κινητικότητας, η Unilever συνήψε συνεργασία με την XXImo μετά από εκτεταμένη διαδικασία διαγωνισμού.

Η πλατφόρμα XXImo δίνει στην Unilever την ευκαιρία να διαμορφώσει την πολιτική της προκειμένου να δημιουργήσει ένα προφίλ κινητικότητας για κάθε εργαζόμενο ή ομάδα εργαζομένων. Αυτό το προφίλ καθορίζει πώς μπορούν οι εργαζόμενοι να μετακινούνται, με ποιο επίδομα, με ποιους τύπους επιλογών κινητικότητας και μεταφορείς και σε ποιες ώρες. Εντός αυτών των παραμέτρων οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν και να συνδυάζουν τρόπους κινητικότητας.

Το σύστημα τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου και ισχύει για σχεδόν 2.000 εργαζόμενους της Unilever στην Ολλανδία, οι οποίοι μπορούν πλέον να διαχειρίζονται τις επιλογές τους μετακίνησης μέσω ενιαίας πλατφόρμας εντελώς ψηφιακά. Η κάρτα εικονικής κινητικότητας της XXImo παρέχει πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς (τρένα) και στα μέσα μεταφοράς διαμοιρασμού (σκούτερ, αυτοκίνητα, ποδήλατα).

Η πλατφόρμα επιτρέπει επίσης στους χρήστες την εύκολη εξόφληση των εξόδων μετακίνησης εάν χρησιμοποιούν το δικό τους αυτοκίνητο – ωστόσο, η αποζημίωση για τους πιο βιώσιμους τρόπους μεταφοράς είναι υψηλότερη.

«Μέχρι πρόσφατα, οι πολιτικές κινητικότητας της Unilever κάλυπταν την πενθήμερη εργάσιμη εβδομάδα σε μια τοποθεσία. Όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ ο τρόπος που εργαζόμαστε και μετακινούμεθα», δήλωσε η Charlotte Potman, Industrial Relations Manager της εταιρείας. «Οι έρευνες εργαζομένων δείχνουν πως επιθυμούν πλέον πιο ευέλικτη πολιτική κινητικότητας. Η XXImo είναι ο κατάλληλος συνεργάτης. Με μια ενιαία πλατφόρμα, μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε οτιδήποτε σχετίζεται με την κινητικότητα, τόσο από πλευράς εργαζομένων, όσο και από πλευράς στόλου».

Προηγούμενο άρθροEQB: αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό compact SUV
Επόμενο άρθροΗ SAP επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση του στόλου της