Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC

Μετά την EQA, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό compact μοντέλο της Mercedes-EQ, η EQB προσφέρεται για πολλές διαμορφώσεις και μεγάλη ποικιλία αναγκών μεταφοράς.

Η ισχυρή και αποτελεσματική ηλεκτρική κίνηση, η έξυπνη ανάκτηση και η προγνωστική πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που τη συνδέουν με την EQA. Η EQB θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Κίνα στο τέλος του έτους, ενώ στην αγορά των ΗΠΑ θα λανσαριστεί το 2022.

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC

Η Mercedes-Benz Cars επιταχύνει προς την ηλεκτροκίνηση με τα μοντέλα Mercedes-EQ: με τα EQA, EQB, το ηλεκτρικό business saloon EQE και το luxury saloon EQS, παρουσιάζονται συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα από τη Mercedes-EQ το 2021, συν το Concept EQT ως πρόδρομος ενός νέου μοντέλου ποιότητας υψηλού επιπέδου στην κατηγορία των μικρών βαν.

Η οικογένεια plug-in υβριδικών Mercedes-Benz, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από περισσότερες από 20 εκδόσεις μοντέλων, ανανεώνεται με ηλεκτροκίνητες εκδόσεις της C-Class και της S-Class. Για το 2021, η Mercedes-Benz Cars αναμένει να αυξήσει το μερίδιο xEV, δηλαδή των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της, σε 13% περίπου. Επιπλέον, ήπια υβριδικά με γεννήτρια εκκίνησης και σύστημα 48 volt προστίθενται στη γκάμα προϊόντων, ειδικά των πολυτελών οχημάτων του Ομίλου.

“Με τη νέα EQB σχεδιάσαμε ένα εμβληματικό ηλεκτρικό SUV που ενσωματώνει τις τετράγωνες μορφές των off-road μας και τις προβάλλει στο μέλλον. Η εξέχουσα σιλουέτα του συνδυάζεται με φουτουριστικά στοιχεία όπως η μαύρη μπροστινή μάσκα για να δημιουργήσει την εξαιρετική εμφάνιση αυτού του οχήματος», δήλωσε ο Gorden Wagener, Chief Design Officer του Ομίλου Daimler.

Στην Ευρώπη, το αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV θα κυκλοφορήσει ως EQB 300 4MATIC με 168 kW και ως EQB 350  4MATIC με 215 kW. Η αυτονομία βάσει WLTP είναι 419 χλμ και στις δύο περιπτώσεις. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις για την κάλυψη συγκεκριμένων απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης ιδιαίτερα μεγάλης εμβέλειας.

Οι βασικές πληροφορίες και καινοτομίες της EQB

Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
  • Χώρος για επτά

Η EQB προσφέρει πέντε θέσεις στάνταρ και διατίθεται προαιρετικά ως επταθέσια. Ως εκ τούτου, προσφέρεται για πολλούς συνδυασμούς -αναλόγως μεγέθους οικογένειας- και διαφορετικές ανάγκες μεταφοράς. Αυτό της δίνει μια εξαιρετική θέση μεταξύ των compact ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα ύψους έως 1,65 μ., ενώ μπορούν να τοποθετηθούν και παιδικά καθίσματα.

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC
  • Συμπαγής εξωτερικά, ευρύχωρη στο εσωτερικό

Η EQB (μήκος/πλάτος/ύψος: 4.684/1.834 /1.667 χιλιοστά) διαθέτει ευρυχωρία χάρη στο μακρύ μεταξόνιο της GLB (2.829 χιλιοστά). Ο όγκος φορτίου είναι 495 έως 1.710 ή 465 έως 1.620 λίτρα (πενταθέσια ή επταθέσια). Οι πλάτες των καθισμάτων της δεύτερης σειράς ρυθμίζονται σε διάφορες κλίσεις και μπορούν να μετακινηθούν κατά μήκος κατά 140 χιλιοστά.

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC
  • Η compact κατηγορία γίνεται όλο και πιο ηλεκτρική

Μετά την EQA, η EQB είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό compact μοντέλο της Mercedes-EQ. Ταυτόχρονα, θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής από το εργοστάσιο Kecskemét στην Ουγγαρία. Τα οχήματα για την Κίνα παράγονται στο Πεκίνο.

  • Οι πελάτες έχουν επιλογή

Η γκάμα περιλαμβάνει αρχικά την 300 4MATIC με 168 kW και την 350 4MATIC με 215 kW. Θα ακολουθήσει ένα εμπροσθοκίνητο μοντέλο. Προβλέπεται επίσης μια έκδοση ιδιαίτερα μεγάλης εμβέλειας.

Mercedes-EQ, EQB 300 4MATIC
  • Αισθητική ηλεκτρικής σχεδίασης

Η EQB προσδίδει έντονο και ιδιαίτερο χαρακτήρα στην πολυτέλεια της Mercedes-EQ. Διαθέτει τη χαρακτηριστική μαύρη μάσκα της Mercedes-EQ με το αστέρι στο κέντρο. Ένα επιπλέον σχεδιαστικό χαρακτηριστικό των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι το εμπρόσθιο και οπίσθιο γραμμικό φωτιστικό.

Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
  • Πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη

Η τυπική πλοήγηση ηλεκτρικής νοημοσύνης συμβάλλει στον άνετο χειρισμό της EQB. Υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή για τον προορισμό, λαμβάνοντας υπόψη τη μέγιστη ισχύ φόρτισης και τη διάρκεια των πιθανών στάσεων για φόρτιση. Επιπλέον, η πλοήγηση ηλεκτρικής νοημοσύνης διασφαλίζει τη βέλτιστη θερμοκρασία φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης προ της προγραμματισμένης στάσης φόρτισης, εάν χρειαστεί.

  • Περιλαμβάνεται ένα έτος Mercedes me Charge

Μέσω πιστοποιητικών προέλευσης υψηλής ποιότητας, η Mercedes-Benz εγγυάται πως το δίκτυο τροφοδοτείται με ενέργεια φόρτισης από ανανεώσιμες πηγές, μέσω του Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν σε περισσότερους από 250.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη, όπου η Mercedes-Benz διασφαλίζει ανάλογη αναπλήρωση με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Με την EQB περιλαμβάνεται ένα έτος Mercedes me Charge.

 

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα δικτύου ταχυφορτιστών Atlante της Stellantis
Επόμενο άρθροΗ Unilever συνεργάζεται με την XXImo για βιώσιμη κινητικότητα