Με την προσθήκη νέων λειτουργιών στο My BMW App από το Νοέμβριο του 2021, όπως η ψηφιακή διάγνωση ελαστικών με τεχνητή νοημοσύνη, οι οδηγοί μπορούν να είναι πληρέστερα ενημερωμένοι για την κατάσταση του οχήματος.

Από τον Ιούλιο του 2020 που παρουσιάστηκε, το My BMW App χρησιμοποιείται ως μία universal διεπαφή για αδιάλειπτη επικοινωνία μεταξύ του οδηγού και του οχήματος. Την ίδια στιγμή, προσφέρει στους πελάτες ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας μέσω smartphone με τους εμπόρους και τη μάρκα BMW. Μπορεί, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό ταξιδιωτικών διαδρομών και τη μεταφορά τους στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, για κλείσιμο ραντεβού σέρβις, για πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και για λήψη των τελευταίων ειδήσεων που αφορούν τη μάρκα BMW.

Επιπλέον, διατίθενται απομακρυσμένες υπηρεσίες όπως κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού. Η γκάμα λειτουργιών του My BMW App επεκτείνεται τώρα για μία ακόμα φορά με διάφορες νέες προσφορές. Μεταξύ αυτών είναι η Ψηφιακή Διάγνωση Ελαστικού (Digital Tyre Diagnosis), που είναι μοναδική στο περιβάλλον του ανταγωνισμού και που παρέχει στον οδηγό ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ελαστικών του.

Νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής My BMW App .

Η γκάμα λειτουργιών του αναβαθμισμένου My BMW App περιλαμβάνει τα εξής νέα χαρακτηριστικά:

  • Tyre Pressure Indicator (Δείκτης Πίεσης Ελαστικού): ενημερώνει τον χρήστη για τις πιέσεις των ελαστικών, όπως ορίζονται από το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS). Μία πρόσθετη πληροφορία που λαμβάνει ο χρήστης είναι οι συνιστώμενες τιμές πίεσης για κάθε άξονα. Επομένως, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει από την άνεση του σπιτιού του κατά πόσον οι πιέσεις των ελαστικών του οχήματός του είναι σωστές.
  • Digital Tyre Diagnosis  (Ψηφιακή Διάγνωση Ελαστικών): χρησιμοποιεί το εντελώς νέο σύστημα ανίχνευσης απώλειας πίεσης ελαστικών για πρώτη φορά στη μορφή αυτή. Λόγω ενός αλγορίθμου βασισμένου σε cloud, οι όποιες απώλειες πίεσης ελαστικών μπορούν να ανιχνεύονται πολύ ταχύτερα συγκριτικά με το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών. Τίθεται σε λειτουργία μέσω μιας διαγνωστικής λειτουργίας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον server της BMW. Η οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επισημαίνεται στον οδηγό από το My BMW App μαζί με μία προτεινόμενη ενέργεια. Στατιστικές πληροφορίες και μέθοδοι AI μπορούν να χρησιμοποιούνται για προβλέψεις σχετικά με τη φθορά των ελαστικών, ώστε να υπάρχει μία εκτίμηση για την υπολειπόμενη λειτουργική ζωή μέχρι να φτάσουν στο ελάχιστο επιτρεπόμενο βάθος πέλματος.

Επειδή αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο στον server της BMW, εάν ο πελάτης συμφωνεί, μπορεί να παρέχεται ενεργή βοήθεια γρήγορα ανάλογα με τις απαιτήσεις, για παράδειγμα με μία κατάλληλη αντικατάσταση. Η λειτουργία Digital Tyre Diagnosis ενημερώνει τον πελάτη ανεξάρτητα, κατόπιν αιτήματος, όπως σε περίπτωση τεχνικής ανάγκης. Αυτή η επικοινωνία πραγματοποιείται – ανάλογα με την αγορά – μέσω του οχήματος με ένα μήνυμα Teleservice ή μέσω e-mail καθώς και μέσω του My BMW App. Η λειτουργία Digital Tyre Diagnosis διατίθεται μόνο στην BMW. Σε πρώτη φάση, είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα BMW iX και BMW i4. Αργότερα, θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα, κάτι το οποίο θα γίνει σταδιακά. Η λειτουργία ήδη διατίθεται από τις 11 Νοεμβρίου σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, ΗΠΑ και Καναδά.

  • Με τη λειτουργία BMW Digital Key Plus ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώνει, να εκκινεί και να κλειδώνει πάλι το όχημα, χωρίς να βγάζει το smartphone από την τσέπη του. Τεχνολογία ultra-wideband (UWB) – ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας κοντινής εμβέλειας – χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό, που χαρακτηρίζεται από ακριβή εντοπισμό με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το BMW Digital Key Plus διατίθεται για το Apple iPhone και μπορεί να μεταφέρεται σε πέντε ακόμα χρήστες. Η λειτουργία θα λανσαριστεί με τη νέα BMW iX και θα επεκταθεί σε μελλοντικά μοντέλα της μάρκας BMW.
  • Η λειτουργία Remote Theft Recorder ενημερώνει τον πελάτη με μία σχετική ειδοποίηση (push notification) εάν το σύστημα συναγερμού του οχήματος έχει ενεργοποιηθεί. Σε περίπτωση που ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος, οι κάμερες του οχήματος καταγράφουν εικόνες ολόκληρου του περιβάλλοντος και του εσωτερικού του οχήματος. Ο πελάτης μπορεί να κατεβάσει και να δει το υλικό των φωτογραφιών στο My BMW App. Αυτό γίνεται για να αποτρέψει τους πιθανούς κλέφτες. Ωστόσο, εάν το όχημα έχει κλαπεί η καταστραφεί, διατίθενται αποδείξεις βίντεο (εξωτερική κάμερα) ή φωτογραφιών (εσωτερική κάμερα). Για τη χρήση αυτής της λειτουργίας, το όχημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με το προαιρετικό σύστημα αντικλεπτικού συναγερμού, Parking Assistant Plus και Interior Camera.
  • Η νέα λειτουργία Calendar Locations επιτρέπει στους πελάτες να συγχρονίζουν το ημερολόγιό τους, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων ταξιδιών, με το My BMW App. Επομένως, μέρη συνδεδεμένα με καταχωρήσεις του ημερολογίου μπορούν να προβάλλονται απευθείας στο app και να μην χρειάζεται ξεχωριστή αναζήτηση. Οι τοποθεσίες αυτές μπορούν επίσης να μεταφέρονται απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Μόνο καταχωρήσεις ημερολογίου των επόμενων 72 ωρών συγχρονίζονται.
  • Το Demo Mode επιτρέπει τη χρήση λειτουργιών του οχήματος του My BMW App χωρίς το δικό σας αυτοκίνητο BMW. Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει μεταξύ διαφόρων δοκιμαστικών μοντέλων BMW και να παίρνει μία γεύση από τις διάφορες λειτουργίες του app, π.χ. για ηλεκτρική κινητικότητα.

Η ανανεωμένη εφαρμογή My BMW App διατίθεται για λειτουργικά συστήματα iOS και Android και ο χρήστης μπορεί να την κατεβάσει δωρεάν μέσω των Apple App Store ή Google Play Store.

 

Προηγούμενο άρθροΗ SAP επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση του στόλου της
Επόμενο άρθροTo ανανεωμένο Skoda KAROQ σε δύο σκίτσα