Την απόφασή της για αποχώρηση από την Ελλάδα, ανακοίνωσε η εταιρεία escooters, hive, επικαλούμενη ως τροχοπέδη την απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο.

H hive αποτελεί μέλος του ευρωπαϊκού βραχίονα μετακίνησης, και ειδικότερα του τομέα της εξυπηρέτησης αιτημάτων για μετακίνηση στην πόλη μέσω πλατφόρμας της FREE NOW, που αποτελεί κοινοπραξία των BMW Group και Daimler. Η hive ιδρύθηκε το 2018 και η πρώτη πόλη που δραστηριοποιήθηκε είναι η Λισαβώνα.

Στην Ελλάδα, ήλθε πρώτα στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2019 , μετά την έλευση της Lime και προχώρησε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, γοια τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα λειτουργεί γνωμοδοτικά και θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  που ασχολούνται με την μετακίνηση στην πόλη. Αλλά και με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  (ΙΟΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς”, για την οργάνωση ειδικών σεμιναρίων και e-learning, για την ορθή χρήση των escooters.

Τον Σεπτέμβριο άρχισε τη λειτουργία της και στη Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση της hive για αποχώρηση από την Ελλάδα, αναφέρει τα εξής:

“Η hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020. Η εταιρία θα εστιάσει σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων. Η hive πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πόλεων, των καταναλωτών και των εταιριών. Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά. Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά”.

Προηγούμενο άρθροΤο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020 ακυρώνεται
Επόμενο άρθροToyota: νέα μπαταρία για υβριδικά ηλεκτρικά