Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020 ακυρώνεται μετά την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων από την ελβετική κυβέρνηση.

Ο Ελβετός Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας, Alain Berset, ανακοίνωσε πως οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν άνω των 1.000 ατόμων απαγορεύτηκαν με άμεση ισχύ.

“Ενόψει της τρέχουσας κατάστασης και της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο κατηγοριοποίησε την κατάσταση στην Ελβετία ως “ειδική” από την άποψη του νόμου περί επιδημιών. Οι εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας με περισσότερα από 1.000 άτομα απαγορεύονται και η απαγόρευση τίθεται σε άμεση ισχύ και θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου”, αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης.

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα άνοιγε στις 3 Μαρτίου με την ημέρα ενημέρωσης Τύπου για την παρουσίαση των νέων προϊόντων. Στη συνέχεια κατά τις προσεχείς ημέρες, 5 με 15 Μαρτίου, αναμενόταν να συγκεντρώσει μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων. Πέρυσι, παραπάνω από 600.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση.

Οι διοργανωτές αποδέχθηκαν αυτή την απόφαση: “Λυπούμαστε για την κατάσταση αυτή, αλλά η υγεία όλων των συμμετεχόντων είναι η πρώτη προτεραιότητα των εκθετών μας. Αυτή είναι μια περίπτωση ανωτέρας βίας και μια τεράστια απώλεια για τους κατασκευαστές που έχουν επενδύσει μαζικά στην παρουσία τους στη Γενεύη. Αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κατανοήσουν αυτήν την απόφαση”, δήλωσε ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος του Ιδρυτικού Συμβουλίου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην οργάνωση της GIMS για το 2020.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, τώρα θα πρέπει να οργανωθεί η ακύρωση της εκδήλωσης. Οι οικονομικές συνέπειες για όλους όσους εμπλέκονται είναι σημαντικές και θα πρέπει να αξιολογηθούν τις προσεχείς εβδομάδες. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: τα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί για την εκδήλωση θα επιστραφούν. Οι διοργανωτές θα επικοινωνήσουν σχετικά με αυτό το συντομότερο δυνατόν μέσω της ιστοσελίδας τους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές είχαν ήδη αρχίσει να ανακαλούν προσωπικό από την εκδήλωση, αφού ο ιός διαδόθηκε ευρύτερα στην Ευρώπη, με μια εστία να παραλύει μεγάλα τμήματα της βόρειας Ιταλίας που συνορεύει με την Ελβετία.

Προηγούμενο άρθροΤα νέα Golf GTI, GTE και GTD αποκαλύπτονται στη Γενεύη
Επόμενο άρθροΗ hive αποφάσισε την αποχώρηση από την Ελλάδα