Η SafeDrivePod συνεργάζεται με τη δανέζικη εταιρεία ασφαλειών Tryg, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές -πλην ζωής- εταιρείες στην Σκανδιναβία. Η Tryg θα χρησιμοποιεί την SafeDrivePod για να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα των πελατών της.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων δεν είναι μόνον επικίνδυνη αλλά και – στις περισσότερες χώρες – παράνομη. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να μπαίνουν στον πειρασμό να καλέσουν, να γράψουν κείμενο ή να διαβάσουν στο τηλέφωνό τους.

Εξαλείφοντας τον πειρασμό

Η SafeDrivePod είναι μια εφαρμογή που εξαλείφει τον πειρασμό, κλειδώνοντας τα κινητά τηλέφωνα όταν εντοπίζει πως το όχημα του οδηγού κινείται. Ο Ολλανδός πάροχος της εφαρμογής έχει πλέον αναπτύξει την Tryg Mobil, η οποία θα επιτρέψει στην δανέζικη ασφαλιστική να προσφέρει αυτή την υπηρεσία αποκλεισμού κινητών τηλεφώνων στους πελάτες της.

“Είμαστε ευτυχείς που προσφέρουμε την εμπειρία μας στη δανέζικη αγορά”, δήλωσε ο Paul Hendriks, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SafeDrivePod. “Καλύπτουμε παγκοσμίως 121.000 οχήματα και μεγαλώνουμε. Στόχος μας είναι να διασώσουμε 1000 ζωές έως το 2020”.

Πελάτες B2B

Τον Σεπτέμβριο, η Tryg ξεκίνησε έναν πιλοτικό πρόγραμμα με την Tryg Mobil στην κατηγορία πελατών B2B – κυρίως στις μεταφορικές και τις εφοδιαστικές – παρόλο που το πιλοτικό είναι ανοικτό σε όλες τις εταιρείες με στόλο πάνω από 15 οχήματα που ασφαλίζονται στην Tryg. Μετά από έξι μήνες, η Tryg θα αξιολογήσει εάν και πώς θα ενσωματώσει το κλείδωμα του κινητού τηλεφώνου στη συνολική προσφορά της.

“Τα φορτηγά και τα βαν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε περίπτωση ατυχήματος. Έχουμε παρατηρήσει τα αποτελέσματα της SafeDrivePod στο εξωτερικό με μεγάλο ενδιαφέρον και ελπίζουμε ότι θα δούμε την επίδραση της TrygMobil στις στατιστικές μας”, λέει ο Johan Kirstein Brammer, CCO της Tryg.

Κατάλληλο για όλους

Η λύση SafeDrivePod αποτελείται από τρία στοιχεία: ένα εξάρτημα μεγέθους κέρματος πέντε λεπτών, τη σχετική εφαρμογή και ένα σύστημα αναφοράς για τους διαχειριστές στόλων. Αν το εξάρτημα εντοπίσει κίνηση του οχήματος, η εφαρμογή κλειδώνει την οθόνη της κινητής συσκευής. Η συνομιλία είναι πλέον δυνατή μόνον σε λειτουργία hands-free. Η οθόνη ξεκλειδώνει πάλι 10 δευτερόλεπτα αφού το όχημα ακινητοποιηθεί.

Η SafeDrivePod λειτουργεί χωρίς GPS και ως εκ τούτου δεν καταγράφει διαδρομές. Επίσης, δεν είναι κατάλληλη μόνον για χρήση σε φορτηγά, αλλά και σε επιβατικά αυτοκίνητα ή λεωφορεία. Μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμα και σε ποδήλατο (π.χ., ταχυμεταφορείς).

Προηγούμενο άρθροΟ Thomas Sedran νέος πρόεδρος LCV της ACEA
Επόμενο άρθροΗ Autorola και η Sofico ενσωματώνουν τις Indicata – Miles