Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) όρισε νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων τον Thomas Sedran, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Commercial Vehicles.

Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, γνωστά ως βαν, αντιπροσωπεύουν έναν ζωτικό κρίκο στην ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα, επιτρέποντας, π.χ., την παράδοση αγαθών σε αστικές περιοχές. Τα βαν χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ΜΜΕ ως επιχειρηματικά εργαλεία, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν. Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα διευκολύνουν επίσης ευρύ φάσμα άλλων δραστηριοτήτων, όπως κατασκευές, ταχυδρομικές υπηρεσίες, ασθενοφόρα, επιχειρήσεις αστυνόμευσης και διάσωσης.

“Βασικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια είναι η παροχή νέων λύσεων μεταφοράς και η εισαγωγή αυτοματισμών αυξανόμενου επιπέδου”, δήλωσε ο Δρ Thomas Sedran μετά το διορισμό του. “Επίσης, υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα της ACEA είναι η ανάγκη για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 από τις οδικές μεταφορές προκειμένου να συμβάλλουμε στην επίτευξη των κλιματικών στόχων”.

Οι CEO όλων των ευρωπαίων κατασκευαστών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων συμμετέχουν στην επιτροπή γενικών διευθυντών LCV της ACEA. Ο Δρ Sedran ανέλαβε το ρόλο που είχε προηγουμένως ο Volker Mornhinweg της Mercedes-Benz Vans.

Ο Thomas Sedran είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα από τον Σεπτέμβριο του 2018.
Ο Δρ Sedran κατέχει διδακτορικό στα οικονομικά. Εργάστηκε ως σύμβουλος διοίκησης από το 1988 έως το 2012 και ήταν υπέυθυνος σε παγκόσμιο επίπεδο για το Automotive Competence Center της Roland Berger Strategy Consultants μέχρι το 2006. Στη συνέχεια διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του τμήματος αυτοκινήτων στην εταιρεία συμβούλων  AlixPartners στο Μόναχο.
Ακολούθως ο Δρ Sedran έγινε μέλος του ΔΣ της Adam Opel AG υπεύθυνος για τη στρατηγική και τις λειτουργίες και interim CEO το 2012, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για τις Chevrolet και Cadillac στην Ευρώπη ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τον Ιούλιο του 2013.
Η Volkswagen τον διόρισε Senior Vice President Group Strategy το 2015. Ορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Volkswagen Aktiengesellschaft το 2017.

Προηγούμενο άρθροΜε NTDA Tyre Manufacturer of the Year βραβεύθηκε η Yokohama
Επόμενο άρθροΗ ασφαλιστική Tryg χρησιμοποιεί την SafeDrivePod