Η Arval Netherlands άρχισε να συνεργάζεται με την Bynco, τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα της χώρας για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία leasing, η οποία έχει 40.000 οχήματα στο χαρτοφυλάκιό της στην Ολλανδία, θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να μεταπωλήσει σε εθνικό επίπεδο τα οχήματα των οποίων οι συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Κατά μέσο όρο, η Arval αποσύρει περίπου 750 οχήματα στην Ολλανδία κάθε μήνα. Επί του παρόντος, περίπου τα τρία τέταρτα αυτών πωλούνται μέσω διαύλων B2B, μεταξύ άλλων μέσω της πλατφόρμας δημοπρασιών Motortrade.

Μέρος τών πρώην μισθωμένων αποθεμάτων προσφέρεται ήδη μέσω διαδικτυακών καναλιών B2C, όπως Autoscout, Autotrack και Autowereld. Η προσθήκη της Bynco είναι ενδεικτική του στόχου της Arval να εντείνει την προσπάθεια πώλησης μεταχειρισμένων σε ιδιώτες.

Αυτό δεν είναι μόνο θέμα γρήγορων κερδών – οι πωλήσεις B2C δημιουργούν συχνά μεγαλύτερο περιθώριο – αλλά και στρατηγικής, δεδομένου ότι η Arval είναι πεπεισμένη ότι το κανάλι B2C θα αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον.

Ωστόσο, όταν οι άλλοι εκμισθωτές αναπτύσσουν ιδιόκτητα κανάλια B2C (π.χ. LeasePlan με τη θυγατρική της CarNext), η Arval προτίθεται τώρα να αναθέσει σε τρίτους την προσπάθεια online διάθεσης μέσω της Bynco.

Η πλατφόρμα αυτή δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια από την AutoBinck Group, αρχικά μόνο για να μεταπωλήσει τα οχήματα που χρησιμοποιούσε ο όμιλος. Τον περασμένο Νοέμβριο, άρχισε να προσφέρει οχήματα τρίτων. Η επιχείρηση επεκτείνεται γρήγορα. Η Arval είναι ο 10ος συνεργάτης της Bynco.

Συνολικά, τα στοιχεία για τις πωλήσεις παραμένουν σχετικά χαμηλά. Πέρυσι, η Bynco πώλησε 150 μεταχειρισμένα οχήματα. Για το τρέχον έτος, η φιλοδοξία είναι 80 μονάδες ανά μήνα, ή λίγο κάτω από 1.000 οχήματα συνολικά. Η Bynco έχει σήμερα περίπου 1.200 οχήματα σε απόθεμα. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 2.000 μονάδες μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Προηγούμενο άρθροGreen NCAP: Η κατάταξη για το 2019
Επόμενο άρθροFiat: carsharing με τη Delimobil στη Ρωσία