Το Green NCAP, το νέο πρόγραμμα για την προώθηση πιο “πράσινων” αυτοκινήτων, δημοσίευσε αποτελέσματα για 21 αυτοκίνητα. Αυτά βαθμολογήθηκαν σε σχέση με το σκληρό νέο καθεστώς δοκιμών που εξετάζει τυχόν διαφορές μεταξύ των ισχυρισμών των κατασκευαστών και της πραγματικής απόδοσης.

Το 2019 είναι το έτος εισαγωγής των αξιολογήσεων του Green NCAP.

Η βαθμολογία αστεριών αντιπροσωπεύει την απόδοση σε δύο περιοχές: Καθαρός Αέρας και Ενεργειακή Απόδοση, καθεμιά από τις οποίες έχει το δικό της δείκτη (βαθμολογία) από 1 έως 10. Ο Δείκτης Ενεργειακής Απόδοσης δεν περιλαμβάνει ακόμα εκτιμήσεις της εμβέλειας ή της αντίστασης στην οδήγηση. Αυτά θα προστεθούν σε επόμενη φάση των δοκιμών. Επί του παρόντος, οι αξιολογήσεις 2019 είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους.

Ιδού ο συνολικός πίνακας με τα αποτελέσματα του Green NCAP 2019, που περιλαμβάνει τόσο τις πρόσφατες δοκιμές όσο και αυτές που έγιναν στις αρχές του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι το Green NCAP είναι μια κοινοπραξία που αποτελείται από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, λέσχες αυτοκινήτου, ομάδες καταναλωτών και πανεπιστήμια, που φιλοξενούνται και υποστηρίζονται από το Euro NCAP.

Προηγούμενο άρθροΜερίδια αγοράς και πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών
Επόμενο άρθροΗ Arval συνεργάζεται με την online πλατφόρμα Bynco