Η Jaguar Land Rover συνεχίζει τις επενδύσεις της για έναν πιο πράσινο στόλο με την εισαγωγή ενός νέου plug-in υβριδικού κινητήρα για την τελευταία γενιά Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport.

Ο νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 200 PS των 1,5 λίτρων αποτελεί την καρδιά του νέου plug-in υβριδικού συστήματος. Ο ελαφρύς κινητήρας αλουμινίου είναι 37κιλά ελαφρύτερος από την τετρακύλινδρη έκδοση, με αποτέλεσμα την αύξηση της οικονομίας καυσίμου έως και κατά 1,4 λίτρα / 100χλμ. Σε συνδυασμό με την ηλεκτρική ισχύ των 15 kWh της υποδαπέδιας συστοιχίας μπαταριών, αυτά τα νέα PHEV επιτυγχάνουν εκπομπές CO2 βάσει WLTP 32g / χλμ για τα βασικά μοντέλα.

Τρεις τρόποι οδήγησης

Με τον νέο plug-in υβριδικό κινητήρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις τρόπους οδήγησης, αναλόγως διαδρομής:

Η αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές σε μικρότερες διαδρομές, εμβέλειας έως 66 χιλιομέτρων, ανάλογα με το μοντέλο.

Η υβριδική λειτουργία συνδυάζει αυτομάτως βενζίνη και ηλεκτρισμό για μεγαλύτερες διαδρομές. Με αυτή τη λειτουργία, το αυτοκίνητο προσαρμόζεται στις συνθήκες οδήγησης και υπολογίζει τη φόρτιση της μπαταρίας για μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου.

Τέλος, για μεγαλύτερες αποστάσεις το αυτοκίνητο μπορεί να τροφοδοτείται αποκλειστικά από τον βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων, διατηρώντας τη φόρτιση της μπαταρίας.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει μέσω αναγεννητικής πέδησης. Όταν συνδεθεί, η μπαταρία των 15kWh μπορεί να φορτιστεί από το μηδέν στο 80% σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν δημόσιο ταχυφορτιστή. Στο σπίτι η φόρτιση θα διαρκέσει από 84 έως 400 λεπτά, ανάλογα με το αν το όχημα είναι συνδεδεμένο σε επιτοίχιο φορτιστή 7kW ή σε οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Προορισμός, μηδενικές εκπομπές

Αναπτύσσοντας το χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών προϊόντων της, η εταιρεία οδεύει προς τις μηδενικές εκπομπές. Φιλοδοξία της είναι οι ασφαλέστερες και υγιέστερες κοινωνίες και το καθαρότερο περιβάλλον.

Εκτός από τα Discovery Sport και Range Rover Evoque, προσφέρονται επίσης ήπιες υβριδικές και υβριδικές plug-in εκδόσεις των κορυφαίων οχημάτων Range Rover και Range Rover Sport. Ομοίως, το πρόσφατα παρουσιασθέν νέο Defender, που διαθέτει ήπια υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία, θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Προηγούμενο άρθροYπεροχή του Audi e-tron στην καμπύλη φόρτισης
Επόμενο άρθροFCA: Εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη