Arval Beyond: Η Arval ανακοίνωσε την εξέλιξη του επιχειρηματικού της μοντέλου, από εταιρεία full-service leasing σε πρωτοπόρο λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου. 

Η εταιρεία έχει φιλόδοξους στόχους μέχρι το 2025: διάθεση 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων με leasing, συμπεριλαμβανομένων 500.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Προς έναν νέο κόσμο βιώσιμης κινητικότητας

Για 30 χρόνια και χάρη στην υποστήριξη του BNP Paribas Group, η Arval επικεντρώθηκε με επιτυχία στο γνωστικό της αντικείμενο, το full-service leasing. Τώρα είναι σταθερά εδραιωμένη στην αγορά, με μέσο όρο αύξησης στόλου leasing της τάξης του 7,4% τα τελευταία πέντε χρόνια και ανάπτυξη 6,6% τον Σεπτέμβριο του 2020, παρά την πανδημία του Covid-19.

Βάσει της επιτυχίας του προηγούμενου πενταετούς προγράμματός της, η Arval διενήργησε μια εμπεριστατωμένη στρατηγική επισκόπηση το 2019. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν πως οι προσδοκίες των πελατών άλλαξαν ριζικά από άποψη κινητικότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων και πως η Arval ήταν έτοιμη να αναπτύξει όλες τις δυνατότητές της και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Τους τελευταίους μήνες, ο αντίκτυπος της υγειονομικής κρίσης ενίσχυσε τη δέσμευση της Arval γι’ αυτήν την αλλαγή επιχειρηματικού μοντέλου. Με το φιλόδοξο νέο στρατηγικό της πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε μέσω μιας επιτυχημένης προσέγγισης δοκιμής και εκμάθησης, με προσφορές και συνεργασίες που αναπτύχθηκαν τοπικά και με τους πελάτες της, η Arval παραμένει μπροστά.

«Η στρατηγική Arval Beyond είναι ένα πενταετές πρόγραμμα που περιλαμβάνει αυτήν τη νέα, έντονα φιλόδοξη νοοτροπία: δεν θα ενισχύσουμε απλά το ιστορικό επιχειρηματικό μας πρότυπο, αλλά θα το ξεπεράσουμε και θα καταστούμε σημείο αναφοράς του κλάδου ως προς τις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας», λέει ο Alain Van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval. «Με αυτό το νέο πρόγραμμα, δεσμευόμαστε να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία κινητικότητας στους πελάτες μας, υποστήριξη κατά την ενεργειακή τους μετάβαση, σαφήνεια μέσω συνδεδεμένων και ευέλικτων προϊόντων και υπηρεσιών και συν-δημιουργία προστιθέμενης αξίας και καινοτόμων προσφορών με νέους συνεργάτες», προσθέτει.

Το στρατηγικό πρόγραμμα Arval Beyond

Το Arval Beyond είναι ένας οδικός χάρτης για την εταιρεία μέχρι το 2025, με τους εξής φιλόδοξους στόχους:

  • Ανάπτυξη και οικονομικές επιδόσεις της Arval: leasing 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.
  • Οι φιλοδοξίες της Arval στην ΕΚΕ & την Ενεργειακή Μετάβαση: 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στο στόλο της, μείωση κατά 30% των εκπομπών CO2 έναντι του 2020 και ουδέτερη ως προς τον άνθρακα.
  • Αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο της Arval, από leasing αυτοκινήτων σε εταιρεία κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου: η Arval θα προτείνει λύσεις βιώσιμης κινητικότητας στους πελάτες της όλων των χωρών όπου δραστηριοποιείται.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν προς επίτευξη αυτών των στόχων, δημιουργήθηκαν τέσσερις προσφορές νέων λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου:

  • Κινητικότητα 360°: Η Κινητικότητα 360° μετατρέπει την Arval από αυτοκινητοκεντρική σε εταιρεία κινητικότητας. Διασφαλίζει πως η Arval παρέχει σε όλους τους εταιρικούς πελάτες και τους εργαζομένους τους, σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, τις βιώσιμες και τελευταίας τεχνολογίας επιλογές κινητικότητας που χρειάζονται, όπως το leasing e-bike, τον διαμοιρασμό αυτοκινήτων και λύσεων μικροκινητικότητας, εφαρμογές MaaS, κ.λπ. Το 2025, η Arval θα προτείνει εναλλακτικά και βιώσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες κινητικότητας σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.
  • Good for you, Good for all: Η Arval σκοπεύει να γίνει πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση και βιωσιμότητα βοηθώντας τους πελάτες στην προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ασφαλέστερων δρόμων. Με τις ολοκληρωμένες προσφορές EV, η Arval αίρει τους περιορισμούς που συνήθως συνδέονται με αυτά και διευκολύνει την υιοθέτησή τους (leasing ενός EV σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, δυνατότητα εναλλαγής σε κινητήρα καύσης για κάποιες εβδομάδες ετησίως, επιλογή οχήματος προς δίκτυο κ.λπ.). Εκτός από τα προγράμματα οδικής ασφάλειας, η Arval προσφέρει μειωμένο ασφάλιστρο για οχήματα εξοπλισμένα με Προηγμένο Σύστημα Υποστήριξης Οδηγού, ενθαρρύνοντας τους πελάτες της να επιλέξουν τέτοιου είδους όχημα. Με το Good for you, Good for all, η Arval θα διαθέτει 500.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε κυκλοφορία το 2025, καθώς και μείωση 30% στις μέσες εκπομπές CO2 του στόλου της και μείωση 10% στο συνολικό ποσοστό ατυχημάτων.
  • Συνδεδεμένος & Ευέλικτος: Η Arval δημιουργεί μια απλούστερη και εξαιρετικά συνδεδεμένη προσφορά leasing. Βάσει ενός συνδυασμού νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών, θα επιτρέψει στους οδηγούς να εισέλθουν σε μια νέα εποχή κινητικότητας με μια πολύ απλούστερη οδηγική εμπειρία. Με το Συνδεδεμένος & Ευέλικτος, η Arval προσφέρει νέες υπηρεσίες, όπως αυτόματη πληρωμή στάθμευσης στο δρόμο, κράτηση σε πλυντήριο αυτοκινήτων, παράδοση δεμάτων στο αυτοκίνητο χωρίς να απαιτείται η παρουσία του οδηγού, υπηρεσίες φωνητικής υποστήριξης (για εύρεση γκαράζ ή βενζινάδικου, παροχή οδικής βοήθειας) κ.λπ. Μέχρι το 2025, άνω του 80% του στόλου της Arval θα είναι συνδεδεμένο και θα παρέχει ένα ευρύτερο σύνολο υπηρεσιών προς διευκόλυνση του οδηγού.
  • Arval Inside: Από τη δημιουργία της Arval το 1989, οι συνεργασίες αποτελούν μέρος του DNA της, ξεκινώντας με τράπεζες και κατασκευαστές αυτοκινήτων και τώρα και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Το Arval Inside αποτελεί νοοτροπία: αφορά τον διαμοιρασμό ιδιαίτερων τομέων εξειδίκευσης της Arval με επιλεγμένους συνεργάτες, για την από κοινού δημιουργία εμπλουτισμένων και καινοτόμων προσφορών κινητικότητας, που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες των πελατών σε μια συνεργασία κοινώς επωφελή. Μέχρι το 2025,  η Arval θα έχει υπογράψει επιτυχημένες συνεργασίες με διεθνείς ή τοπικά ισχυρές εταιρείες σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.
Προηγούμενο άρθροΑύξηση στις ταξινομήσεις επιβατικών στην ΕΕ
Επόμενο άρθροAudi – FAW: νέα εταιρεία για παραγωγή EV στην Κίνα