Audi – FAW: νέα εταιρεία για παραγωγή EV στην Κίνα
Audi e-tron

Η Audi επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα. Η εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την FAW που περιγράφει το πλαίσιο για την από κοινού παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων βάσει της πλατφόρμας PPE, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Αυτοκινήτου Γερμανίας-Κίνας, που πραγματοποιείται στην Changchun της Βόρειας Κίνας.

Στο μέλλον, η Audi θα φέρει επίσης στην Κίνα την Premium Platform Electric (PPE), που αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche, για να προωθήσει τον περαιτέρω μετασχηματισμό στη μεγαλύτερη αγορά της. Μια σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων Audi θα παραχθούν για την κινεζική αγορά, βάσει της νέας πλατφόρμας PPE, από το 2024 και μετά.

“Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της κινεζικής αγοράς. Έτσι προωθούμε ενεργά τις καινοτομίες σε τοπικό επίπεδο”, δήλωσε ο Markus Duesmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG και υπεύθυνος για την Κίνα.

Με την υπογραφή του μνημονίου, η Audi επιβεβαιώνει τη συνεργασία της με τον μακροχρόνιο συνεργάτη της FAW. Ταυτοχρόνως, η εταιρεία ακολουθεί συστηματικά τον δρόμο της βιώσιμης κινητικότητας στην Κίνα και προσαρμόζει το τοπικό χαρτοφυλάκιό της στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των Κινέζων πελατών premium. Τα σχέδια της νέας εταιρείας είναι υπό εξέλιξη. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024.

Ο Werner Eichhorn, Πρόεδρος της Audi Κίνας, ανέφερε: «Αυτό αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση στην κινεζική αγορά. Επιβεβαιώνουμε επίσης τη δέσμευσή μας, τόσο στον από μακρού Κινέζο εταίρο μας FAW, όσο και στις δραστηριότητές μας στην Κίνα, τις οποίες ανάγουμε τώρα σε νέο επίπεδο».

Η Audi και η FAW παράγουν από κοινού το αμιγώς ηλεκτρικό Q2L e-tron και το plug-in υβριδικό A6L TFSIe. Επιπλέον, το προηγουμένως εισαγόμενο Audi e-tron παράγεται στην Changchun από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα επόμενα χρόνια, η Audi θα διαθέσει στην Κίνα ή θα παράγει επιτόπου, περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας e-tron. Μέχρι το 2025, η Audi σχεδιάζει οι πωλήσεις της στην Κίνα να είναι κατά 1/3 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, η Audi παρέδωσε 512.081 οχήματα σε πελάτες στην Κίνα, ποσοστό 4,5% μεγαλύτερο, σε ετήσια βάση. Παρά τις διακοπές παραγωγής λόγω κορωνοϊού, η εταιρεία πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στην 30χρονη ιστορία της στην Κίνα.

Η Audi παράγει ήδη σε τέσσερις εγκαταστάσεις στην Κίνα με την κοινοπραξία FAW-VW: στην Changchun, τη Foshan, την Tianjin και την Qingdao, με συνολική δυναμικότητα περίπου 700.000 οχημάτων.

Φωτογραφία: Audi AG

 

 

Προηγούμενο άρθροArval Beyond: Η εταιρεία εξελίσσει το επιχειρηματικό της μοντέλο
Επόμενο άρθροΤα Volvo VNR Electric στη Νότια Καλιφόρνια από την NFI