Η NFI αρχίζει να οδηγεί βαρέα φορτηγά Volvo VNR Electric στη Νότια Καλιφόρνια. Μέσω του προγράμματος Volvo LIGHTS, η πάροχος λύσεων αλυσίδας εφοδιασμού NFI θα αποδείξει την ικανότητα των ηλεκτρικών φορτηγών μπαταρίας να πραγματοποιούν μεταφορές εμπορευμάτων υπό διάφορες συνθήκες λειτουργίας.

Η Volvo Trucks North America ανακοίνωσε πως η πάροχος λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας NFI άρχισε να λειτουργεί δύο φορτηγά Volvo VNR Electric στο πλαίσιο του προγράμματος Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions), καθιστάμενη η τρίτη εταιρεία που χρησιμοποιεί τα ηλεκτρικά φορτηγά μπαταρίας της μάρκας. Τα φορτηγά Volvo VNR Electric θα ενταχθούν στις δραστηριότητες της NFI, αποδεικνύοντας την ικανότητά τους να μεταφέρουν επιτυχώς αγαθά υπό διάφορες συνθήκες λειτουργίας.

Τα φορτηγά Volvo VNR Electric εντάσσονται στο στόλο της NFI, που διαθέτει περισσότερα από 4.500 βαρέα ρυμουλκά για τις υπηρεσίες μεταφοράς και αποστράγγισης λιμένων, για πελάτες που καλύπτουν από τις κατασκευές έως το λιανικό εμπόριο. Τα πιλοτικά φορτηγά θα σταθμεύουν σε μία από τις εγκαταστάσεις αποθηκών της NFI στη Νότια Καλιφόρνια, που χρησιμεύει ως κέντρο διανομής για την περιοχή.

“Καθώς η διακίνηση εμπορευμάτων στις ΗΠΑ μεταλλάσσεται από δραστηριότητα μεγάλων αποστάσεων σε περιφερειακή και διάσπαρτων σταθμών, αυτό δεν αποτελεί μόνον πεδίο της NFI, αλλά και μια ιδανική περίπτωση θέσπισης της ηλεκτροκίνησης στην περιφερειακή μας στρατηγική μεταφορών”, δήλωσε ο Jim O’Leary, Αντιπρόεδρος Assets / Fleet Services της NFI Industries. “Η διοικητική μας ομάδα είναι ενθουσιασμένη με τη συνεργασία της ομάδας Volvo LIGHTS για την επιτάχυνση της μετάβασής μας σε στόλο μηδενικών εκπομπών, ώστε να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα, το λειτουργικό μας κόστος και να παρέχουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στους οδηγούς μας”.

Τετράκις βραβευμένη ως EPA SmartWay Partner, η NFI συνεχίζει να χρησιμοποιεί διάφορα “καθαρά” οχήματα και εξοπλισμούς για μείωση των συνολικών εκπομπών της, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών, οχημάτων φυσικού αερίου σχεδόν μηδενικών εκπομπών και εξοπλισμό αποθηκών ηλεκτρικής ενέργειας μπαταρίας. Τα φορτηγά VNR Electric της Volvo υποστηρίζουν, τόσο την NFI, όσο και τους πελάτες της στην πορεία τους για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας.

“Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Volvo LIGHTS, η NFI βοηθά να αποδειχθεί πως τα φορτηγά VNR Electric της Volvo μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες μεταφορών εμπορευμάτων. Η NFI συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην αειφορία και την εφαρμόζει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα”, δήλωσε ο Peter Voorhoeve, Πρόεδρος της Volvo Trucks North America. “Η NFI αντιλαμβάνεται την άμεση αξία που παρέχει το ηλεκτρικό VNR – όχι μόνον με την εξάλειψη των εκπομπών, αλλά και τη συμμετοχή ενός ενθουσιώδους εργατικού δυναμικού που χαίρεται την εμπειρία οδήγησης αυτών των μοντέλων. Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία με την NFI – πρωτοπόρο στην καινοτομία στόλου και στις βιώσιμες λύσεις μεταφορών”.

Τα φορτηγά VNR Electric της Volvo έχουν μηδενικές εκπομπές και σημαντική μείωση θερμότητας, θορύβου και κραδασμών, προσφέροντας μια καθαρότερη και πιο άνετη εμπειρία στους οδηγούς. “Είναι πολύ αθόρυβα”, δήλωσε ο Karl Williams, οδηγός της NFI. “Επιστρέφεις στο σπίτι στο τέλος της ημέρας νιώθοντας πολύ πιο ήρεμος και πολύ πιο χαλαρός”.

Τα βαρέα φορτηγά Volvo VNR Electric διαθέτουν εξαιρετική ανταπόκριση, ροπή και επιδόσεις, ειδικά στη λειτουργία εν στάσει και τις συχνές στάσεις κατά τη διακίνηση αγαθών στην πόλη, που επιβαρύνει ιδιαίτερα τα φορτηγά ντίζελ.

“Όταν επιταχύνω το φορτηγό Volvo VNR Electric, νιώθω τη δύναμη”, δήλωσε ο Francisco Delgado, οδηγός της NFI με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον χειρισμό βαρέων φορτηγών. “Είναι γρήγορο και πολύ στρωτό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που το οδηγώ”.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Volvo LIGHTS θα διαρκέσει έως το 2021, επιτρέποντας στη Volvo Trucks North America να συλλέξει λειτουργικά δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες, σημαντικά για την επιτυχή εμπορική προώθηση αυτών των οχημάτων.

“Αυτοί οι τύποι φορτηγών μηδενικών εκπομπών είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε τους στόχους μας καθαρού αέρα”, δήλωσε ο Wayne Nastri, CEO της South Coast AQMD. “Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέσω του προγράμματος Volvo LIGHTS και ανυπομονούμε για παρόμοιες εφαρμογές σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια”.

“Είμαστε ευτυχείς με αυτήν την νέα ανάπτυξη οχημάτων αιχμής μηδενικών εκπομπών της Volvo Trucks που τέθηκαν σε λειτουργία”, δήλωσε η Sydney Vergis, assistant chief Mobile Source Division της CARB.

“Αυτή η ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών συνεργασίας. Οι συνεργάτες της Volvo LIGHTS συνεχίζουν να ηγούνται σε καινοτομία και επινοητικότητα, χαράζοντας μια πραγματοποιήσιμη πορεία μηδενικών εκπομπών που θα ακολουθήσουν και άλλοι”.

Η Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) είναι μέρος της California Climate Investments, μιας πολιτειακής πρωτοβουλίας που θέτει δισεκατομμύρια δολάρια Cap-and-Trade για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, να ενισχύσει την οικονομία και να βελτιώσει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – ιδίως στο μειονεκτούσες κοινότητες.

Προηγούμενο άρθροAudi – FAW: νέα εταιρεία για παραγωγή EV στην Κίνα
Επόμενο άρθροBMW: Περισσότερες επιλογές φόρτισης με την Gen5