Η παγκόσμια εταιρεία λιμουζίνων με οδηγό, Blacklane, αγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο της Havn, μιας λονδρέζικης εταιρείας που διαθέτει στόλο με λιμουζίνες Jaguar iPace.

Η Havn ξεκίνησε δοκιμαστικά στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019 και επίσημα από τον Μάρτιο του 2020, με στόλο 13 iPace. Η εταιρεία διαθέτει δικούς της οδηγούς και ιδρύθηκε από την InMotion, τον τομέα κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών και υπηρεσιών κινητικότητας της Jaguar Land Rover.

Η Blacklane διαθέτει γραφεία στο Βερολίνο, το Μπρίσμπεϊν, το Ντουμπάι και τη Σιγκαπούρη και δραστηριοποιείται σε 210 πόλεις, σε πάνω από 50 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Η εταιρεία προβαίνει σε αντιστάθμιση των εκπομπών της διοξειδίου του άνθρακα από το 2017 και ανέφερε πως η επένδυση της Havn θα βοηθήσει στην επιτάχυνση ηλεκτροκίνησης του παγκόσμιου στόλου της.

Ο Sascha Meskendahl, CRO (chief revenue officer) της Blacklane και διευθυντής της Havn, δήλωσε: «Η Havn και η Blacklane θα προσφέρουν περισσότερες μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών στο Λονδίνο και αλλού, εισάγοντας διεθνώς την νέα εποχή παροχής υπηρεσιών με οδηγό».

Η Havn εστιάζει ιδιαιτέρως στους μετακινούμενους επαγγελματίες. Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν μια ώρα δωρεάν αναμονής στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού προωθεί τα ασφαλή έναντι του Covid αυτοκίνητά της ως το φθηνότερο μέσον μετακίνησης δύο συναδέλφων από το Λονδίνο σε άλλες πόλεις του ΗΒ, σε σχέση με το τρένο.

Επιπλέον, η εφαρμογή Havn επιτρέπει στους πελάτες προεπιλογές, όπως λίστα αναπαραγωγής μουσικής, θερμοκρασία και ακόμα και επίπεδο αλληλεπίδρασης οδηγού.

Ο Lars Klawitter, διευθύνων σύμβουλος του Studio 107 της InMotion, δήλωσε: «Οι Blacklane και Havn διαθέτουν το ίδιο γονιδίωμα εξυπηρέτησης πελατών, επαγγελματιών οδηγών και πράσινης κινητικότητας».

 

Προηγούμενο άρθρο100.000 μπαταρίες για plug-in υβριδικά Škoda
Επόμενο άρθροΗ Vimcar εξοπλίζει το 100.000ό εταιρικό όχημα