Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται τo ZAP Taxi Club, το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα απόκτησης ηλεκτροκίνητων ταξί με leasing στην Αττική. Το ZAP Taxi Club δημιουργήθηκε από τη SirecEnergy, σε συνεργασία με την Εθνική Leasing και τη FREENOW και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ταξί να επωφεληθούν από πλεονεκτήματα που προσφέρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως η δωρεάν πρόσβαση σε αποκλειστικό δίκτυο ταχείας φόρτισης.

Στο ZAP Taxi Club μπορούν να συμμετέχουν όσοι ιδιοκτήτες άδειας ταξί είναι ήδη μέλη ή θα ενταχθούν στην πλατφόρμα της FREENOW, συνάπτοντας σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης με την Εθνική Leasing. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μοντέλα των εταιριών BYD, Hyundai, KIA, Mercedes, MG, SKODA, και VW.

Το 4ετές ή 5ετές συμβόλαιο leasing καλύπτει δωρεάν φορτίσεις 25 λεπτών, για διαδρομές έως και 300 χλμ. ή 250 χλμ. την ημέρα, τακτικές και έκτακτες επισκέψεις στο συνεργείο, τις επισκευές του οχήματος σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ενώ περιλαμβάνει και ασφάλεια πυρός, κλοπής και αστικής ευθύνης – επιτρέποντας εξοικονόμηση μέχρι και 30% επί των μηνιαίων έξοδων.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί μπορούν να αξιοποιήσουν και το πρόγραμμα “Πράσινα Ταξί” και να λάβουν κρατική επιδότηση έως και €22.500, καταβάλοντας έτσι ακόμη χαμηλότερο μηνιαίο μίσθωμα.

Το ZAP Taxi Club αναπτύσσει ένα δίκτυο εξήντα προηγμένων ταχυφορτιστών της Γερμανικής εταιρείας ADS-TEC, πιστοποιημένους από την Porsche, ισχύος 300 KW για αποκλειστική χρήση από τους οδηγούς των νέων ηλεκτρικών ταξί. Οι ταχυφορτιστές βρίσκονται σε 10 στρατηγικά σημεία σε όλη την Αττική: στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο OAKA, στο σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού, στο λιμάνι του Πειραιά κλπ. Το δίκτυο ταχείας φόρτισης θα λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση.

Προηγούμενο άρθροMINI: Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες στην Έκθεση Παρισιού
Επόμενο άρθροRENAULT EMBLEME: 90% μείωση του CO2 στον κύκλο ζωής του οχήματος