Η Arval ανακοίνωσε τον διορισμό της Marie-Laure Soulaine στη θέση της Διευθύντριας Δημοσίων Υποθέσεων του Ομίλου.

Για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως Επικεφαλής της Arval Legal, η Marie-Laure συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Arval, στο πλαίσιο της στρατηγικής Arval Beyond και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της ώστε να καταστεί ισχυρός διεθνής πάροχος κινητικότητας, καθώς και στην επέκταση της Element- Arval Global Alliance.

Η Marie-Laure Soulaine διαθέτει πάνω από 20 χρόνια νομικής εμπειρίας σε διάφορους τομείς. Είναι κάτοχος Master of Laws (LLM) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (1999) και DESS – DJCE (Master of Laws) του Πανεπιστημίου Aix-Marseille University (2000).

Η Marie-Laure ξεκίνησε την καριέρα της ως δικηγόρος στο Παρίσι, στη δικηγορική εταιρεία Gide Loyrette Nouel το 2001, πριν ενταχθεί στην Clifford Chance LLP στο Παρίσι και το Λονδίνο από το 2002 έως το 2006. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην GE Capital France, ως επικεφαλής της Legal France για δραστηριότητες leasing επί εννέα χρόνια.

Το 2015 εντάχθηκε στην Arval ως Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας σε διεθνές επίπεδο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Arval από το 2020. Δημιούργησε παγκόσμια και ολοκληρωμένη νομική δραστηριότητα και, με την υποστήριξη ομάδας 40 δικηγόρων που καλύπτουν 30 χώρες, ελέγχουν, προβλέπουν και αντιμετωπίζουν νομικά θέματα, υποστηρίζοντας παράλληλα τις δραστηριότητες της Arval σε διάφορους τομείς όπως λειτουργική μίσθωση, νέες λύσεις κινητικότητας, συνδεδεμένα αυτοκίνητα, διανομή ασφαλίσεων, δομημένες χρηματοοικονομικές λειτουργίες, στρατηγικές συνεργασίες κ.λπ.

Η τοποθέτηση της Marie-Laure ως Διευθύντριας Δημοσίων Υποθέσεων του Arval Group αντανακλά τη δέσμευση της Arval να διαδραματίσει ρόλο έναντι των θεσμών και να υποστηρίξει θέσεις που θα διαμορφώσουν το ρυθμιστικό περιβάλλον του κλάδου leasing, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων κινητικότητας και ενεργειακής μετάβασης κ.λπ.

«Η Marie-Laure διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία από τα προηγούμενα νομικά της καθήκοντα στην Arval και αυτό συνιστά βασικό πλεονέκτημα για την εκπροσώπησή μας σε δημόσιους οργανισμούς στη Γαλλία και την Ευρώπη. Χαίρομαι που αναλαμβάνει, γιατί οι γνώσεις της για τη δέσμευση της Arval όσον αφορά στο ESG και την ενεργειακή μετάβαση θα της επιτρέψουν να πετύχει στα νέα της καθήκοντα» δήλωσε ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval.

Η Marie-Laure διαδέχεται τον Gerry Wagner, Διευθυντή Δημοσίων Υποθέσεων της Arval, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από περίπου 20 χρόνια στην υπηρεσία της Arval και του BNP Paribas Group.

Προηγούμενο άρθροΘα απαγορευθούν τα ICE για τους στόλους το 2030 στην ΕΕ;
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Sixt και Sortimo