Van of the Year 2025 το νέο Renault Master

Το νέο Renault Master κέρδισε τον τίτλο του Van of the Year 2025, που απονέμεται από την κριτική επιτροπή «International Van Of The Year» (IVOTY).

  • Η σχεδίαση Aerovan και η νέα πολυενεργειακή πλατφόρμα του το καθιστούν νέο πρότυπο στην αγορά και το πιο αποτελεσματικό στην κατηγορία των ICE, ηλεκτρικών και υδρογόνου
  • Το Master είναι το πέμπτο βαν της Renault που κερδίζει αυτόν τον τίτλο και το βραβείο, μαζί με το Scenic ETech electric που κέρδισε το βραβείο «Car of the Year» τον Φεβρουάριο.

Το Renault Master έλαβε το βραβείο του στην τελετή International Van Of The Year 2025 (IVOTY), κατά τη διάρκεια της IAA Transportation του Ανόβερου στις 16 Σεπτεμβρίου. Εξελέγη παμψηφεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων 25 ευρωπαϊκών χωρών.

«Η κριτική επιτροπή του IVOTY εντυπωσιάστηκε από την νέα σχεδίαση και τα υψηλά επίπεδα καινοτομίας και τεχνολογίας της νέας σειράς Master, που διαθέτει προηγμένη αεροδυναμική, αυξημένη χρηστικότητα και βελτιωμένη απόδοση, χώρο, ασφάλεια και άνεση. Επιπλέον, η νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα του δέχεται κινητήρες ντίζελ, ηλεκτρικούς και υδρογόνου. Όλα τα χαρακτηριστικά και τις μελλοντικές εξελίξεις που απαιτούνται για το πρόγραμμα βράβευσης. Συγχαρητήρια στη Renault Light Commercials για το αξιόλογο επίτευγμα», ανέφερε ο Jarlath Sweeney, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του International Van of the Year Award.

“Πρόκειται για θαυμάσια επιβράβευση και πραγματικό φόρο τιμής για όλες τις ομάδες που εργάστηκαν σε αυτό το πρόγραμμα. Το νέο Master είναι το τέλειο παράδειγμα της φήμης των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Renault για περισσότερα από 120 χρόνια: είναι καινοτόμα, ανατρεπτικά, πολυενεργειακά και σχεδιάστηκαν για να προσαρμόζονται και να ανταποκρίνονται ποικιλοτρόπως στις προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες κάθε επαγγελματία πελάτη μας”, δήλωσε ο Heinz-Jürgen Löw, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων της Renault.

Το νέο Renault Master είναι το πέμπτο βαν της μάρκας που κέρδισε αυτόν τον εξέχοντα τίτλο, μετά τα Renault Master II (IVOTY 1998), Renault Trafic II (IVOTY 2002), Kangoo Z.E (IVOTY 2012) και Kangoo Van III (IVOTY 2022).

Μετά το Renault Scenic E-Tech electric, που ψηφίστηκε Car of the Year τον περασμένο Φεβρουάριο, η Renault κατέχει πλέον δύο τίτλους: «Car of the Year» και «Van of the Year».

Η τελευταία φορά που η μάρκα απέσπασε διπλό βραβείο ήταν πριν από 27 χρόνια, με τα Renault Scenic I και Master II.

Φιναλίστ για το International Van of the Year 2025 μαζί με το Renault Master, ήταν τα ακόλουθα μοντέλα:

  • Ford Transit Courier
  • Ford E-Transit Custom
  • Mercedes-Benz Sprinter
  • Stellantis ProOne Large Van (όλη η σειρά: Fiat Ducato, Opel/Vauxhall Movano, Peugeot Boxer, Citroen Jumper/Relay και Toyota Proace Max).
Προηγούμενο άρθροΗ ιαπωνική κυβέρνηση ενισχύει την παραγωγή μπαταριών
Επόμενο άρθροΗ Nissan γιορτάζει την 40η επέτειο της NISMO