Οι νέες EQV & V-Class

Πιο πολυτελείς οι νέες EQV & V-Class, με νέα σχεδίαση, πρόσθετο εξοπλισμό άνεσης και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μαζί με αυξημένη λειτουργικότητα.

Τελειοποιημένη μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, η νέα V-Class αποδεικνύει και πάλι την αριστοκρατική της καταγωγή. Το μοναδικό πολυθέσιο με προδιαγραφές λιμουζίνας ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με τη νέα σχεδίαση, το υψηλής αισθητικής εσωτερικό και την πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών που τη συνοδεύουν. Μαζί με τη νέα EQV, την αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση, τα νέα MPV της Mercedes-Benz αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες αλλά δεν κάνουν συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, την άνεση και την κομψότητα.

Μοναδική αισθητική

Η Mercedes-Benz Vans με τα νέα μοντέλα EQV και V-Class παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολυτέλειας και εκλεπτυσμένης αισθητικής με τις διαθέσιμες επιλογές ελκυστικών εκδόσεων σχεδίασης και εξοπλισμού: τη γραμμή AVANTGARDE για την EQV και τρεις επιλογές για τη V-Class: STYLE, AVANTGARDE και την επιβλητική EXCLUSIVE. Υπάρχουν επίσης προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού και σχεδίασης που υπογραμμίζουν το δυναμισμό της νέας V-Class, όπως το AMG Line και το πακέτο Night αλλά και το πακέτο EQV Design που αναδεικνύει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της EQV τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όλα τα μοντέλα συνδυάζουν πάντα υψηλό βαθμό λειτουργικότητας και άνεσης, κορυφαία ποιότητα, μοναδική σχεδίαση και άφθονο χώρο.

Νέα εξωτερική σχεδίαση που προσδίδει επιβλητική εμφάνιση

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τις νέες V-Class και EQV να ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση. Χάρη στην εξέλιξη της σχεδίασης, οι EQV και V-Class, αποκτούν αισθητική που τους δίνει μια ξεχωριστή και μοναδική θέση στην κατηγορία τους. Το νέο «πρόσωπο» των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα που εμπνέει δυναμισμό. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η μάσκα ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED. Στην κορυφαία γραμμή εξοπλισμού EXCLUSIVE, η V-Class διαθέτει για πρώτη φορά το κλασικό, κάθετο αστέρι της Mercedes στο καπό, δείγμα υψηλού κύρους. Οι εξελιγμένοι προβολείς MULTIBEAM LED με προσαρμοζόμενες δέσμες φωτός, οι οποίοι – ανάλογα με τη έκδοση εξοπλισμού – διατίθενται είτε στο βασικό εξοπλισμό είτε προαιρετικά, υπογραμμίζουν την κομψότητα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz. Στο πίσω τμήμα, η νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και ο προφυλακτήρας φροντίζουν για έναν ξεχωριστό επίλογο της επιβλητικής εμφάνισης. Το περίγραμμα των πίσω φωτιστικών είναι σκούρο και προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στη φωτεινή υπογραφή ενώ η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή και 19 ιντσών με αεροδυναμικά εξελιγμένη σχεδίαση, καθώς και πέντε νέα χρώματα βαφής.

Νέα σχεδίαση κόκπιτ με έμφαση στην ψηφιοποίηση και πρόσθετα χαρακτηριστικά άνεσης

Η νέα εσωτερική σχεδίαση ολοκληρώνει οπτικά την αναβαθμισμένη εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό της την ψηφιοποίηση. Το κόκπιτ των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz χαρακτηρίζεται κυρίως από την οθόνη αφής 12,3 ιντσών, τους νέους κομψούς αεραγωγούς και την τελευταία γενιά τιμονιών με αναγνώριση επαφής των χεριών με το τιμόνι. Η μοντέρνα υψηλής τεχνολογίας σχεδίαση αναβαθμίζει σε νέα επίπεδα τόσο το στυλ όσο και την αντιληπτή αξία των πολυθέσιων και των αυτοκινούμενων.

Προαιρετικά, η νέα κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση smartphone. Άλλα νέα χαρακτηριστικά ανέσεων, ορισμένα από τα οποία διατίθενται προαιρετικά, περιλαμβάνουν την KEYLESS λειτουργία πρόσβαση και εκκίνησης , θερμαινόμενο τιμόνι και κρυφό φωτισμό στο χώρο πίσω επιβατών που αναδεικνύει την πολυτελή αισθητική των νέων πολυθέσιων. Με 64 διαφορετικές επιλογές χρωματισμών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός προσφέρει ακόμα πιο εξατομικευμένη και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Για πιο άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, η V-Class και η EQV διαθέτουν επίσης συρόμενες πόρτες στην αριστερή και δεξιά πλευρά του οχήματος στο βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, συνδυαστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτουν και ηλεκτρικό χειρόφρενο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά ανέσεων.

Σύστημα infotainment MBUX: ευφυές, διαδραστικό, πρωτοποριακό

Τα νέα μεσαία vans της Mercedes-Benz διαθέτουν την τελευταία γενιά infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) στο βασικό εξοπλισμό. Με το νέο MBUX, οι οδηγοί των V‑Class Marco Polo, V-Class και EQV απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Η οθόνη αφής και ο διαισθητικός χειρισμός του MBUX παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες του οχήματος, infotainment και άνεσης. Ο χειρισμός γίνεται από την κεντρική οθόνη, τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι ή μέσω της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes» που έχει επίσης εξελιχθεί περαιτέρω. Άλλα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς MBUX περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, πρόσθετες λειτουργίες και προβολές που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση και την EQV, καθώς και στοιχεία υποστήριξης στάθμευσης που εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη.

Οι οδηγοί μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ απευθείας στο όχημα και να το συγχρονίσουν με τα υπάρχοντα δεδομένα προφίλ στον προσωπικό λογαριασμό Mercedes me[1]. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και επτά διαφορετικά προφίλ ανά όχημα, κάθε ένα με ξεχωριστές πληροφορίες, όπως ο τελευταίος προορισμός πλοήγησης ή οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Με τη σάρωση ενός κώδικα QR μέσω της εφαρμογής Mercedes me, το όχημα συνδέεται αυτόματα στον αντίστοιχο λογαριασμό Mercedes me.

Ποικιλία ψηφιακών επιλογών από τη Mercedes-Benz

Με το infotainment MBUX διατίθεται μεγάλος αριθμός ψηφιακών επιλογών, οι οποίες κάνουν τα νέα πολυθέσια με το αστέρι ακόμα πιο ευφυή – και την καθημερινή ζωή ακόμα πιο εύκολη και αποδοτική. Αυτό, διότι πριν και μετά από κάθε διαδρομή, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες λειτουργίες που συμβάλλουν σε μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Μεταξύ αυτών είναι και δωρεάν υπηρεσίες όπως η διαχείριση συντήρησης, ατυχημάτων και βλαβών, καθώς και απομακρυσμένες υπηρεσίες όπως κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών και άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων μέσω της εφαρμογής Mercedes me. Άλλες χρήσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλοήγηση με Live Traffic Information, επικοινωνία Car-to-X και τις διευρυμένες λειτουργίες MBUX με τη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes». Εάν το επιθυμείτε, η φωνητική υποβοήθηση μπορεί, για παράδειγμα, να κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο για κοντινά εστιατόρια ή ξενοδοχεία.

Για την EQV διατίθεται επίσης η ψηφιακή υπηρεσία Mercedes me Charge[2], η οποία προσφέρει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη με πάνω από 500.000 σημεία φόρτισης – συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών IONITY. Το Mercedes me Charge επιτρέπει τη φόρτιση με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε όλους τους σταθμούς[3]. Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά vans είναι εξοπλισμένα με Plug & Charge, οι οδηγοί μπορούν να φορτίζουν και να πληρώνουν ιδιαίτερα γρήγορα και με άνεση σε συμβατούς σταθμούς φόρτισης. Ο χειροκίνητος έλεγχος ταυτότητας δεν είναι απαραίτητος επειδή ο σταθμός φόρτισης επικοινωνεί απευθείας με το όχημα μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Πλοήγηση με Electric Intelligence: Η EQV αναλαμβάνει τη σχεδίαση της διαδρομής

Χάρη στο MBUX, η EQV συμμετέχει στο ηλεκτροκίνητο οικοσύστημα έξυπνης πλοήγησης με ενεργή διαχείριση αυτονομίας και υπηρεσίες και εφαρμογές βάσει cloud. Αυτό διασφαλίζει ξέγνοιαστη οδήγηση με διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια προγραμματισμού. Ο χειρισμός όλων των προβολών και ρυθμίσεων που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση είναι δυνατός μέσω της κεντρικής οθόνης υψηλής ανάλυσης στο MBUX. Για παράδειγμα, είναι δυνατή η επιμέρους ρύθμιση του προκλιματισμού, η προσαρμογή των ρυθμίσεων φόρτισης και ο χειρισμός της πλοήγησης μέσω των λειτουργιών Electric Intelligence και Mercedes me Charge.

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού: Ακόμα καλύτερη υποστήριξη σε όλες τις καταστάσεις

Η ελκυστική εμφάνιση συμπληρώνεται από συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης[4] με πρόσθετες και περαιτέρω εξελιγμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση πέδησης περιλαμβάνει τώρα τη λειτουργία ελέγχου διασταυρώσεων και μπορεί πλέον να προειδοποιήσει για διερχόμενα οχήματα από το πλάι ή από μπροστά και για επικίνδυνους ελιγμούς προσπέρασης, να παρέμβει ώστε να φρενάρει το όχημα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να παρέχει υποστήριξη στις στροφές. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων:

  • V-Class, EQV και V-Class Marco Polo: ATTENTION ASSIST, αυτόματος φωτισμός πορείας με αισθητήρα βροχής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, σύστημα υποβοήθησης ορατότητας τυφλού σημείου, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, σύστημα υποβοήθησης ορίων ταχύτητας Intelligent Speed Assist και πακέτο στάθμευσης.

Για πρώτη φορά, διατίθενται οι προσαρμοζόμενοι προβολείς MULTIBEAM LED με υποβοήθηση φώτων μεγάλης σκάλας PLUS. Αποτελούνται από 84 ξεχωριστά ελεγχόμενες λυχνίες LED που επιτρέπουν εξαιρετικά γρήγορη και ακριβή προσαρμογή των προβολέων στην εκάστοτε κατάσταση κυκλοφορίας. Το σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας MULTIBEAM LED PLUS φωτίζει συνεχώς τον δρόμο μπροστά χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Επιπλέον συστήματα υποβοήθησης συνδυάζονται στο νέο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, το οποίο περιλαμβάνει: ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC με ρύθμιση ταχύτητας βάσει διαδρομής και διευρυμένη αυτόματη επανεκκίνηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης και ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας. Το νέο πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360 μοιρών είναι διαθέσιμο για άνετο και γρήγορο παρκάρισμα. Παρέχει προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας. Το πακέτο στάθμευσης περιλαμβάνει ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας Rear Cross Traffic Alert, σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης για πεζούς Pedestrian Emergency Braking και σύστημα υποβοήθησης σε λανθασμένη πορεία. Το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360° περιλαμβάνει επίσης υποβοήθηση ελιγμών ρυμουλκούμενου σε συνδυασμό με διάταξη ρυμουλκούμενου και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σημαντικά αναβαθμισμένος εξοπλισμός και απλουστευμένη λογική προσφερόμενου εξοπλισμού

Η Mercedes-Benz Vans έχει αναβαθμίσει εκτενώς τις βασικές διαμορφώσεις και έχει προσαρμόσει τη λογική των πακέτων εξοπλισμού ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών. Στοιχεία λειτουργικού εξοπλισμού που οι πελάτες αγοράζουν συχνά συγκεντρώνονται πλέον όλο και περισσότερο σε πακέτα. Αυτό μειώνει σημαντικά τη χρονοβόρα επιλογή πολλών μεμονωμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού.

Για παράδειγμα, η V-Class STYLE διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό δερμάτινο τιμόνι, πακέτο καθρεπτών, σύστημα κλιματισμού TEMPMATIC για το χώρο των πίσω επιβατών, πακέτο συνδεσιμότητας smartphone και ένα κάθισμα ανέσεων για τον συνοδηγό. Από τη γραμμή AVANTGARDE, οι πελάτες μπορούν επίσης να αναμένουν ότι το όχημά τους θα διαθέτει σύστημα κλιματισμού THERMOTRONIC, ασύρματη φόρτιση smartphone, μπροστινά καθίσματα με οσφυϊκή υποστήριξη 4 κατευθύνσεων και ρυθμιζόμενο βάθος έδρας, προσαρμοζόμενους προβολείς LED MULTIBEAM, πλοήγηση με Live Traffic Information και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Και για τις δύο αυτές γραμμές προσφέρεται πακέτο με επιπλέον στοιχεία λειτουργικού εξοπλισμού. Η κορυφαία V‑Class EXCLUSIVE περιλαμβάνει περαιτέρω χαρακτηριστικά, όπως σπορ ανάρτηση, τιμόνι με δέρμα νάπα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με λειτουργίες μνήμης, φιμέ πίσω παράθυρα, ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών EASY-PACK καθώς και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Οι πιο σημαντικοί αριθμοί, δεδομένα, γεγονότα

Ευρύτατη ποικιλία: η V-Class μπορεί να εξατομικευτεί με 3 εκδόσεις (STYLE, AVANTGARDE και EXCLUSIVE) καθώς και με τα πακέτα εξοπλισμού AMG Line και Night. Επιπλέον, η V‑Class διατίθεται σε 3 μήκη αμαξώματος (Compact, Long και Extra Long), ενώ η EQV σε 2 μήκη αμαξώματος και πολλές γραμμές και εκδόσεις.

Οι πολυθέσιες V-Class και EQV μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ενώ η V-Class Marco Polo μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα. Επιπλέον έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για ρούχα, μαγειρικά σκεύη και εξοπλισμό αναψυχής, μεταξύ άλλων.

Στο φωτιζόμενο πλαίσιο της μάσκας ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπάρχουν 2 αγωγοί φωτός πίσω από τις χρωμιωμένες λωρίδες. Το φως περνάει στις δέσμες υαλονημάτων μέσω λυχνιών LED.

Ο προαιρετικός ατμοσφαιρικός φωτισμός στις EQV, V-Class και V-Class Marco Polo προσφέρει 64 χρώματα που χωρίζονται σε 10 χρωματικούς συνδυασμούς – για αίσθηση θαλπωρής με ατμοσφαιρικές αλλαγές φωτισμού.

Για την V-Class διατίθενται 5 επιλογές διάκοσμου: εμφάνιση λάκας πιάνου, εμφάνιση σκούρου γκρι ξύλου ελιάς με ανοιχτούς πόρους, σκούρο αλουμίνιο, βουρτσισμένο αλουμίνιο και εμφάνιση ανθρακονημάτων.

Η δεύτερη συρόμενη πόρτα του βασικού εξοπλισμού στην V-Class και την EQV αυξάνει την άνεση και διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο.

Η αερανάρτηση AIRMATIC μπορεί να ρυθμιστεί με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω της μονάδας χειρισμού αυτοκινούμενου MBAC (Mercedes-Benz Advanced Control) ώστε η V-Class Marco Polo να έρθει σε επίπεδη θέση.

Ακόμα περισσότερα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης: Για τα νέα midsize van διατίθεται μεγάλος αριθμός λειτουργιών υποβοήθησης οδηγού, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Επιπλέον, 11 αερόσακοι διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό.

Υπάρχουν 84 LED υψηλής απόδοσης σε κάθε έναν από τους προσαρμοζόμενους προβολείς MULTIBEAM LED. Οι ξεχωριστά ελεγχόμενες λυχνίες LED ανάβουν όπου χρειάζεται. Τέσσερις μονάδες ελέγχου υπολογίζουν το ιδανικό μοτίβο φωτός 100 φορές το δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιούν τις πληροφορίες από την κάμερα πίσω από το παρμπρίζ και το σύστημα πλοήγησης.

Στο σύστημα infotainment MBUX μπορούν να αποθηκευθούν έως και 7 προφίλ απευθείας στο όχημα. Οι προσωπικές προτιμήσεις, όπως ο αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, μπορούν να φορτωθούν στο όχημα μέσω του προσωπικού προφίλ Mercedes me.

Η προαιρετικά διαθέσιμη επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης στη νέα κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση smartphone.

5 νέα χρώματα βαφής: HIGH-TEC ασημί μεταλλικό, KALAHARI χρυσό μεταλλικό, ALPINE γκρι, VINTAGE μπλε. Η παλέτα χρωμάτων βαφής περιλαμβάνει συνολικά 12 χρώματα.

5 νέες αεροδυναμικά εξελιγμένες ζάντες αλουμινίου φέρνουν μια φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση σε διαστάσεις 17, 18 και 19 ιντσών.

Σχεδίαση που καθορίζει το στυλ με high-tech εμφάνιση

Τα νέα midsize vans της Mercedes-Benz: Σχεδίαση και άνεση

  • Νέα σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος για ακόμα πιο εμβληματική εμφάνιση και εντονότερο δυναμισμό
  • Νέα V-Class και EQV με φωτιζόμενη μάσκα ψυγείου. V-Class EXCLUSIVE με κάθετο αστέρι
  • Νέα χρώματα βαφής και τροχοί καθώς και νέο τιμόνι
  • Νέα κόκπιτ με widescreens για την V-Class και την EQV
  • Μεγαλύτερη άνεση χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό με 64 χρώματα και τη δεύτερη συρόμενη πόρτα για τις V‑Class και EQV
  • Ασύρματη φόρτιση smartphone και KEYLESS start

Οι νέες V-Class και EQV έχουν πολύ πιο επιβλητική σχεδίαση χάρη στην οποία αποκτούν ξεχωριστή και μοναδική θέση στις κατηγορίες τους. Η νέα σχεδίαση του μπροστινού τμήματος χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και τον δυναμικό προφυλακτήρα. Οι προβολείς MULTIBEAM LED εντείνουν την αίσθηση δυναμισμού με την εξελιγμένη σχεδίασή τους. Ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. Στο πίσω τμήμα, ο νέος προφυλακτήρας και τα νέας σχεδίασης φώτα LED φροντίζουν για μια ξεχωριστή εμφάνιση. Το περίγραμμα των πίσω φώτων είναι σκούρο και προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στη φωτεινή τους υπογραφή. Οι τρεις κάθετοι αγωγοί φωτός δίνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φλας, το φως φρένων και το φωτισμό θέσης. Η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 17, 18 και 19 ιντσών με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη σχεδίαση καθώς και τα νέα χρώματα βαφής.

Συνολικά διατίθενται πέντε χρώματα βαφής. Τα νέα είναι το HIGH-TEC ασημί μεταλλικό, το KALAHARI χρυσό μεταλλικό, το ALPINE γκρι, το VINTAGE μπλε αλλά και το νέο SODALITE μπλε μεταλλικό για το Vito και το eVito. Τα μεταλλικά χρώματα OBSIDIAN μαύρο, GRAPHITE γκρι, QUARTZ λευκό και IACINTH κόκκινο διατίθενται επίσης, όπως και τα ακρυλικά χρώματα ARCTIC λευκό, STEEL μπλε και JUPITER κόκκινο. Διατίθενται ελκυστικές εκδόσεις εξοπλισμού για περαιτέρω εξατομίκευση. Εκτός από τη βασική έκδοση, η νέα V-Class διατίθεται επίσης ως EXCLUSIVE, AVANTGARDE ή STYLE καθώς και, μεταξύ άλλων, τα πακέτα AMG Line και Night. Η νέα ηλεκτρική EQV διατίθεται στην έκδοση AVANTGARDE και, μεταξύ άλλων, με το πακέτο σχεδίασης EQV για το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Μπροστινό τμήμα υψηλού κύρους για τη νέα V-Class και την EQV

Το νέο «πρόσωπο» της V-Class και της EQV συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο: από την κλασική χρωμιωμένη μάσκα της V-Class ως το πρωτοποριακό μαύρο πάνελ της EQV. Οι προβολείς, η νέα, μεγαλύτερη μάσκα ψυγείου με χρωμιωμένο πλαίσιο και η πινακίδα κυκλοφορίας βρίσκονται μέσα σε μια μεγάλη μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια. Αυτός ο κομψός συνδυασμός σηματοδοτεί επιβλητική παρουσία και κύρος – και προσδίδει στα δύο MPV μια αδιαμφισβήτητη αύρα αποκλειστικότητας. Η μάσκα ψυγείου έχει διαφορετική σχεδίαση ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό. Η νέα EQV έχει δύο βαμμένες γρίλιες με τρισδιάστατη εμφάνιση βάθους και το αστέρι στο κέντρο της. Το νέο βασικό μοντέλο V-Class και η γραμμή STYLE διαθέτουν μάσκα ψυγείου με μοτίβο αστεριών, δύο γρίλιες με χρωμιωμένα ένθετα και το αστέρι στο κέντρο τους. Στη V‑Class AVANTGARDE και την V-Class με το πακέτο AMG Line, το μοτίβο αστεριών έχει λαμπερή εμφάνιση χρωμίου. Η κορυφαία γραμμή V-Class EXCLUSIVE εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο με πέντε χρωμιωμένες διπλές γρίλιες που υπογραμμίζουν το υψηλό κύρος της. Το αστέρι της Mercedes βρίσκεται όρθιο στο καπό. Έτσι, η νέα V-Class τονίζει τη θέση της ως η Mercedes των MPV περισσότερο από ποτέ.

Στη V‑Class EXCLUSIVE, τη V-Class με πακέτο AMG Line και την EQV AVANTGARDE, το πλαίσιο χρωμίου είναι επιπλέον φωτιζόμενο. Δύο αγωγοί φωτός βρίσκονται πίσω από τις χρωμιωμένες λωρίδες και το φως περνάει στις δέσμες υαλονημάτων μέσω λυχνίων LED. Κατά την οδήγηση, το φωτιζόμενο πλαίσιο του ψυγείου σε συνδυασμό με τα φώτα πορείας ημέρας εξασφαλίζουν μια εμφάνιση με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό, ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας διατίθεται με γυαλιστερό μαύρο διάκοσμο και χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα. Το πακέτο AMG Line περιλαμβάνει έναν ακόμη πιο δυναμικό προφυλακτήρα με  τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς AMG στη μέση και στα εξωτερικά άκρα.

Εκτός από τα πίσω σκούρα φώτα, το πίσω παράθυρο με το δυναμικό του σχήμα συμβάλλει στην κομψή εμφάνιση του πίσω τμήματος. Νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes‑Benz λάμπει στο κάτω άκρο, ενώ το επάνω άκρο του πίσω τμήματος καταλήγει σε μια αεροτομή με ενσωματωμένο νέο φως φρένων LED. Ο νέος προφυλακτήρας έρχεται να ολοκληρώσει τη σπορ σχεδίαση. Η V-Class με πακέτο AMG Line διαθέτει επίσης πίσω προφυλακτήρα με χρωμιωμένα προστατευτικά για το κατώφλι φόρτωσης.

Νέα εσωτερική σχεδίαση και περισσότερη άνεση: νέα οθόνη, νέο τιμόνι και πολλά άλλα

Η ψηφιοποίηση είναι το βασικό χαρακτηριστικό της νέας εσωτερικής σχεδίασης. Το κόκπιτ των νέων midsize πολυθέσιων χαρακτηρίζεται κυρίως από το εξελιγμένο ταμπλό οργάνων με μεγάλη οθόνη αφής και τη νέα γενιά τιμονιών με αναγνώριση των χεριών στο τιμόνι μέσω ενός πλέγματος αισθητήρων που ανιχνεύει εάν τα χέρια του οδηγού κρατούν το τιμόνι. Άλλοι τρόποι να ανιχνευτεί αυτό είναι μέσω της ροπής διεύθυνσης και των μικροκινήσεων του τιμονιού. Οι τρεις ακτίνες τιμονιού καταλήγουν στο κεντρικό κυρτό κάλυμμα σε γυαλιστερό μαύρο, το οποίο, ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, περιβάλλεται από ένα λεπτό ασημί πλαίσιο. Οι επιφάνειες χειρισμού είναι άψογα ενσωματωμένες στις ακτίνες του, ενώ τα χειριστήρια αφής λειτουργούν όπως ένα smartphone μέσω χωρητικών αισθητήρων. Έτσι είναι δυνατός ο χειρισμός του οργάνου και της κεντρικής οθόνης με σάρωση και πάτημα των αντίστοιχων πλήκτρων από το τιμόνι.

Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό άνεσης είναι η λειτουργία KEYLESS start, με την οποία η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν νέο ηλεκτρονικό κλειδί. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσετε και να κλειδώσετε όλες τις πόρτες και την προαιρετικά ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών EASY PACK, αλλά και για να ανοίξετε και να κλείσετε όλα τα παράθυρα με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο προκλιματισμός και ο προαιρετικός αερισμός καθισμάτων μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν πριν καν μπείτε στο όχημα.

Για καλύτερη αντίληψη του χώρου μέσα στο όχημα όταν οδηγείτε τη νύχτα, τα νέα midsize πολυθέσια προσφέρουν νέο φωτισμό του χώρου πίσω επιβατών. Χάρη στον κρυφό φωτισμό είναι δυνατή η αναγνώριση χειρονομιών και εκφράσεων του προσώπου με μεγαλύτερη σαφήνεια. Όταν η πόρτα ανοίγει, το φως γίνεται αυτόματα εντονότερο για να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο, ενώ μόλις το όχημα ξεκινήσει, χαμηλώνει ξανά αυτόματα. Ο χειρισμός του γίνεται με τη χρήση ενός κουμπιού στη μονάδα χειρισμού οροφής.

 

Νέες V-Class και EQV με widescreen κόκπιτ και ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων

Άνετες, ευρύχωρες και με τον αέρα υψηλής τεχνολογίας: Με τη νέα σχεδίαση του κόκπιτ, οι V‑Class και EQV αποκτούν αναβαθμισμένο στυλ και αντιληπτή αξία ως MPV. Αντλώντας έμπνευση από τη σχεδίαση επίπλων, η αναλογική και η ψηφιακή πολυτέλεια συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο. Το κοκπιτ υπογραμμίζει το πλάτος του εσωτερικού χώρου, έχει κομψή εμφάνιση ξύλου και φιλοξενεί δύο ευρείες οθόνες 12,3 ιντσών με ανάλυση 1.920 x 720, οι οποίες μοιάζουν να αιωρούνται. Η διαρρύθμιση της οθόνης πολλαπλών ενδείξεων και της κεντρικής οθόνης infotainment κάτω από μια ενιαία γυάλινη επιφάνεια δημιουργεί μοντέρνα αίσθηση επίπεδης οθόνης.

Οι πλήρως ψηφιακές οθόνες πολλαπλών ενδείξεων και infotainment προσφέρουν μια ολιστική, υψηλής αισθητικής εμπειρία. Οι πληροφορίες εμφανίζονται έγχρωμες σε υψηλή ανάλυση και συμπληρώνονται από σύνθετα animations. Η εμφάνιση των οθονών μπορεί να εξατομικευθεί επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία στυλ ενδείξεων (διακριτικό, σπορ και κλασικό) και τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service). Το κλασικό στυλ προσφέρει τη δοκιμασμένη οθόνη, με δύο κυλινδρικά όργανα και όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση. Στη σπορ λειτουργία, κυριαρχούν οι αποχρώσεις του κόκκινου. Το στροφόμετρο κυριαρχεί στο κέντρο με τη δυναμική του σχεδίαση. Γύρω του προβάλλονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες πληροφορίες. Στη λειτουργία «Υποβοήθηση» προβάλλεται η κατάσταση της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο μαζί με σημαντικές, συμπληρωματικές πληροφορίες. Επιπλέον, με τον προαιρετικό ατμοσφαιρικό φωτισμό, και οι δύο οθόνες μπορούν να προβάλλουν τις ενδείξεις σε δέκα χρωματικούς συνδυασμούς, προσφέροντας μια εντυπωσιακή εμπειρία.

Ένα ακόμη στοιχείο που υπογραμμίζει την κορυφαία ποιότητα είναι οι νέοι αεραγωγοί. Τα επίπεδα, στρογγυλά στόμια των αεραγωγών θυμίζουν τα αεροδυναμικά καλύμματα κινητήρα αεροσκάφους. Τα στενά κεντρικά στόμια αεραγωγών έχουν οριζόντια διάταξη. Για το ταμπλό οργάνων διατίθεται εμφάνιση σκούρου γκρι ξύλου ελιάς ως νέο βασικό στοιχείο διάκοσμου. Διατίθενται επίσης και άλλες επιλογές διάκοσμου: φινίρισμα λάκας πιάνου, εμφάνιση ανθρακονημάτων ή βουρτσισμένο αλουμίνιο. Με 64 χρώματα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός (βασικός εξοπλισμός στις εκδόσεις V-Class AVANTGARDE και EXCLUSIVE) προσφέρει ακόμα πιο εξατομικευμένη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Τα διαφορετικά χρώματα συγκροτούν δέκα χρωματικούς συνδυασμούς και προσφέρουν πρωτοποριακή σύνθεση φωτός με ατμοσφαιρικές αλλαγές χρωμάτων στο κόκπιτ και κάτω από τη διακοσμητική λωρίδα τόσο στα πλευρικά τοιχώματα όσο και στις δύο συρόμενες πόρτες του βασικού εξοπλισμού στο πίσω μέρος.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στο χώρο των πίσω επιβατών της νέας V-Class και της νέας EQV είναι τα πολυτελή καθίσματα στη δεύτερη σειρά. Τα καθίσματα, διαθέσιμα προαιρετικά, σας φροντίζουν με λειτουργία ανάκλισης[5], μασάζ πλάτης, κλιματισμό, επιπλέον μαξιλάρια στα προσκέφαλα, υποπόδια αλλά και ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών επιπέδων μασάζ και τριών επιπέδων κλιματισμού. Τα υποβραχιόνια διαθέτουν ποτηροθήκη, θύρες USB-C και ενσωματωμένη θήκη για το smartphone. Διακοσμητικά και φωτιστικά στοιχεία ενισχύουν την αίσθηση θαλπωρής των πολυτελών καθισμάτων.

Στο βασικό τους εξοπλισμό, τα δύο πολυθέσια διαθέτουν τέσσερα ατομικά καθίσματα ανέσεων σε δύο σειρές στο πίσω μέρος. Εναλλακτικά, διατίθεται τριθέσιο ενιαίο κάθισμα με διαιρούμενη έδρα και πλάτη τριών τμημάτων για την πρώτη σειρά. Το δεξί εξωτερικό κάθισμα του τριθέσιου καθίσματος μπορεί να αναδιπλωθεί προς τα εμπρός ή να αφαιρεθεί ξεχωριστά. Ολόκληρο το ενιαίο κάθισμα μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί για να δημιουργηθεί χώρος για μεγάλες αποσκευές. Αυτό το ενιαίο κάθισμα διατίθεται επίσης προαιρετικά και για τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Εάν θέλετε να έχετε ένα μέρος για να μείνετε στην V-Class, μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε την πίσω σειρά με ένα τριθέσιο ενιαίο κάθισμα ως άνετο κρεβάτι. Με τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών, οι V-Class και EQV μπορούν να διαμορφωθούν για έως και οκτώ άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

Για πιο άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος, οι νέες V-Class και EQV διαθέτουν επίσης συρόμενη πόρτα στην αριστερή πλευρά του οχήματος στον βασικό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί άνθρωποι μπορούν να επιβιβάζονται ή να αποβιβάζονται ταυτόχρονα.

Ευφυές, διαδραστικό και ιδιαίτερο

Τα νέα midsize vans της Mercedes-Benz: Infotainment και ασφάλεια

  • Σύστημα infotainment MBUX με εξατομίκευση και φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» στο βασικό εξοπλισμό
  • Πλήθος ψηφιακών πρόσθετων[6] από την Mercedes-Benz για περισσότερη άνεση και ασφάλεια
  • Σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING για τη νέα V-Class και την EQV
  • Νέα και περαιτέρω εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης

Όλα τα νέα μεσαίου μεγέθους van της μάρκας με το τριάκτινο αστέρι διαθέτουν την τρέχουσα γενιά του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) στον βασικό εξοπλισμό, προσφέροντας ασύγκριτα διαδραστική ψηφιακή εμπειρία. Οι οδηγοί των V-Class και EQV απολαμβάνουν νέες λειτουργίες, όπως το προαιρετικά διαθέσιμο σύστημα πλοήγησης με επαυξημένη πραγματικότητα.

Η οθόνη αφής και ο διαισθητικός χειρισμός του MBUX παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες οχήματος, infotainment και άνεσης. Για παράδειγμα, το σύστημα μπορεί να θυμάται αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς ή την καθημερινή διαδρομή προς την εργασία. Ο χειρισμός γίνεται μέσω της κεντρικής οθόνης, των χειριστηρίων αφής στο τιμόνι ή της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes». Άλλα πλεονεκτήματα του MBUX είναι η αυξημένη υπολογιστική ισχύς, οι λειτουργίες και προβολές που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση για την EQV και το eVito, και στοιχεία υποστήριξης στάθμευσης που εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη.

Το MBUX περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία πλύσης αυτοκινήτου[7]. Μεταξύ άλλων, η λειτουργία αυτή κλείνει αυτόματα όλα τα παράθυρα και απενεργοποιεί τους υαλοκαθαριστήρες και τους αισθητήρες στάθμευσης. Μια ακόμη πρακτική λειτουργία είναι η προβολή του ελεύθερου χώρου πίσω από το όχημα. Πατώντας το κουμπί με το αντίστοιχο σύμβολο στην κεντρική οθόνη, το MBUX εμφανίζει μια οριοθετημένη περιοχή στην οποία μπορούν να ανοίξουν οι πίσω πόρτες ή η πόρτα του χώρου αποσκευών. Η απόσταση είναι προγραμματιζόμενη. Έτσι βελτιώνεται ακόμη περισσότερο η άνεση κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση.

Φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» του MBUX με δυνατότητες διαλόγου και μάθησης

Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες διαλόγου και εκμάθησης. Το «Hey Mercedes» χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα στη μονάδα χειρισμού οροφής, για να αναγνωρίσει από ποιο κάθισμα προέρχεται η φωνή. Με αυτόν τον τρόπο, η υποβοήθηση γνωρίζει ποιος ζητάει, για παράδειγμα, ενεργοποίηση της θέρμανσης του καθίσματος. Η φωνητική υποβοήθηση εξηγεί επίσης τις λειτουργίες του οχήματος και να σας βοηθά αν, για παράδειγμα, θέλετε να συνδέσετε στο αυτοκίνητο το smartphone σας μέσω Bluetooth®.

Απλή και άνετη εξατομίκευση για έως και επτά προφίλ

Οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ απευθείας στο όχημά τους και να το συγχρονίσουν με τα υπάρχοντα δεδομένα προφίλ στο προσωπικό τους Mercedes me. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας έως και επτά διαφορετικών προφίλ στο όχημα. Με τη σάρωση ενός γραμμωτού κώδικα QR μέσω της εφαρμογής Mercedes me app, το όχημα συνδέεται αυτόματα στον λογαριασμό Mercedes me. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας τις προσωπικές σας προτιμήσεις, όπως ο αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός, σε όλα τα οχήματα Mercedes‑Benz με την τρέχουσα γενιά MBUX μέσω του προσωπικού προφίλ Mercedes me. Ο συνδυασμός του MBUX και του προφίλ Mercedes me επιτρέπει επίσης τη διενέργεια ηλεκτρονικών πληρωμών – για παράδειγμα για τα τέλη στάθμευσης και στο Mercedes me Store. Τα προφίλ αποθηκεύονται στο cloud ως μέρος του Mercedes me. Ένας προσωπικός κωδικός PIN και σύστημα αναγνώρισης φωνής για το προφίλ εξασφαλίζουν κορυφαία επίπεδα ασφάλειας.

Εκατομμύρια τραγούδια για να διαλέξετε με το Music Streaming

Με το Music Streaming[8], η Mercedes‑Benz έχει ενσωματώσει πλήρως μερικούς από τους μεγαλύτερους παρόχους streaming μουσικής, όπως το Spotify, στο σύστημα infotainment της. Το MBUX επιτρέπει επίσης την απρόσκοπτη πρόσβαση στο προσωπικό προφίλ χρήστη των συνδεδεμένων παρόχων μουσικής. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης δεν έχει πρόσβαση μόνο στα αγαπημένα του τραγούδια και τις δικές του λίστες αναπαραγωγής, αλλά μπορεί επίσης να ανακαλύψει εκατομμύρια τραγούδια και επιμελημένες λίστες. Ο χειρισμός είναι διαισθητικός μέσω της φωνητικής υποβοήθησης του MBUX, των χειριστηρίων αφής στο τιμόνι ή απευθείας από την οθόνη μέσων.

Ψηφιακά addons από τη Mercedes-Benz

Χάρη στο σύστημα infotainment MBUX, διατίθεται μεγάλος αριθμός ψηφιακών πρόσθετων. Αυτά κάνουν τα νέα midsize van με το τριάκτινο αστέρι ακόμα πιο ευφυή – και την καθημερινή ζωή ακόμα πιο εύκολη και αποδοτική, καθώς πριν και μετά από κάθε διαδρομή, ή ακόμα και στη διάρκειά της, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λειτουργίες που συμβάλλουν σε μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες διαχείρισης συντήρησης, διαχείρισης ατυχημάτων και βλαβών, απομακρυσμένης διάγνωσης οχήματος, τηλεδιάγνωσης και απομακρυσμένου ελέγχου κατάστασης οχήματος. Με τις απομακρυσμένες υπηρεσίες, για παράδειγμα, μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το όχημα ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε με την εφαρμογή Mercedes me. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε και να κλείσετε ή να ελέγξετε τα παράθυρα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

 

Άλλες ψηφιακές υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλοήγηση με Live Traffic Information και επικοινωνία Car-to-X, οι οποίες βοηθούν στην αποτελεσματική αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Με τη φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes», μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εκτεταμένες λειτουργίες του MBUX και να υποβληθούν οnline αιτήματα αναζήτησης, για παράδειγμα σχετικά με τον καιρό ή τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Τα αποτελέσματα της online αναζήτησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προορισμός απευθείας στο σύστημα πλοήγησης.

 

Για την EQV διατίθεται επίσης η ψηφιακή υπηρεσία Mercedes me Charge[9], η οποία προσφέρει πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη με πάνω από 500.000 σημεία φόρτισης – συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού δικτύου ταχυφορτιστών IONITY. Το Mercedes me Charge επιτρέπει τη φόρτιση με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές[10]. Η πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης γίνεται μέσω της κάρτας φόρτισης Mercedes me Charge, μέσω της εφαρμογής Mercedes me ή μέσω της οθόνης infotainment του οχήματος. Εκτός από τον απλό έλεγχο ταυτότητας, οι πελάτες επωφελούνται από μια ενσωματωμένη λειτουργία πληρωμής με απλή διαδικασία χρέωσης, αφού έχουν αποθηκεύσει την επιθυμητή μέθοδο. Εφόσον η EQV είναι εξοπλισμένη με Plug & Charge, οι οδηγοί μπορούν να φορτίζουν και να πληρώνουν ιδιαίτερα γρήγορα και άνετα σε συμβατούς σταθμούς φόρτισης. Ο χειροκίνητος έλεγχος ταυτότητας δεν είναι πια απαραίτητος επειδή ο σταθμός φόρτισης επικοινωνεί απευθείας με το όχημα μέσω του καλωδίου φόρτισης. Η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα όταν το καλώδιο συνδέεται στην υποδοχή.

 

Πλοήγηση με Electric Intelligence: Η EQV αναλαμβάνει τη σχεδίαση της διαδρομής

Τα ηλεκτρικά vans αποτελούν μέρος του ηλεκτροκίνητου οικοσυστήματος της Mercedes-Benz. Με έξυπνη πλοήγηση, ενεργή διαχείριση αυτονομίας και υπηρεσίες και εφαρμογές βάσει cloud, διασφαλίζεται ξέγνοιαστη οδήγηση με διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια προγραμματισμού. Ο χειρισμός όλων των προβολών και ρυθμίσεων που σχετίζονται ειδικά με την ηλεκτροκίνηση είναι δυνατός μέσω της κεντρικής οθόνης υψηλής ανάλυσης.

Το Electric Intelligence ξεκινά ήδη κατά τον προγραμματισμό της διαδρομής – είτε μέσω του MBUX στο όχημα είτε εκ των προτέρων μέσω της εφαρμογής Mercedes me. Για παράδειγμα, απλώς επιλέξτε την επιθυμητή ώρα αναχώρησης για τον προκλιματισμό, έτσι ώστε το εσωτερικό του van σας να βρίσκεται στην ιδανική θερμοκρασία όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε. Εάν ο οδηγός παρεκκλίνει από την προδιαγεγραμμένη πορεία, το MBUX ενημερώνει αυτόματα τη διαδρομή. Το έξυπνο σύστημα πλοήγησης επιλέγει πάντα την ταχύτερη διαδρομή με τις ελάχιστα απαραίτητες στάσεις φόρτισης και τους συντομότερους χρόνους φόρτισης. Λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες, μεταξύ αυτών, τα τρέχοντα δεδομένα κυκλοφορίας και καιρού, η τοπογραφία της διαδρομής, η τρέχουσα αυτονομία, η τρέχουσα κατανάλωση ενέργειας, οι διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης και η ισχύς τους, καθώς και ο αναμενόμενος χρόνος φόρτισης.

Οι στάσεις φόρτισης προγραμματίζονται με τον πιο αποδοτικό τρόπο για τον συνολικό χρόνο της διαδρομής. Συνεπώς, ο πελάτης δεν χρειάζεται πάντα να φορτίζει πλήρως, αλλά λαμβάνει συγκεκριμένη σύσταση για τον βέλτιστο χρόνο φόρτισης σε κάθε σταθμό. Ο λόγος είναι ότι υπό ορισμένες συνθήκες, δύο συντομότερες στάσεις φόρτισης με υψηλότερη ισχύ μπορεί να απαιτούν λιγότερο χρόνο από μία φόρτιση μεγάλης διάρκειας. Προτιμούνται οι σταθμοί φόρτισης που έχουν προστεθεί χειροκίνητα. Το σύστημα υπολογίζει το αναμενόμενο κόστος φόρτισης ανά στάση φόρτισης. Επιπλέον, η πλοήγηση με Electric Intelligence προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις φόρτισης του οχήματος και τις βελτιστοποιεί για ταχεία φόρτιση κατά μήκος της διαδρομής. Η αυτονομία ενημερώνεται πάντα σε πραγματικό χρόνο κατά την οδήγηση. Το έξυπνο σύστημα πλοήγησης αντιδρά άμεσα στις αλλαγές – για παράδειγμα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση ή σε μια αλλαγή στην οδηγική συμπεριφορά που επηρεάζει την κατανάλωση.

 

Πλοήγηση με Επαυξημένη Πραγματικότητα MBUX

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα στο MBUX για πλοήγηση διατίθεται προαιρετικά για τη νέα V-Class και την EQV. Μια κάμερα καταγράφει την περιοχή μπροστά από το όχημα και ο δρόμος εμφανίζεται ζωντανά στην κεντρική οθόνη. Επιπλέον, στην εικόνα βίντεο προβάλλονται εικονικά αντικείμενα, πληροφορίες και σημάνσεις όπως σήματα κυκλοφορίας, αναλυτικές οδηγίες αλλαγής κατεύθυνσης, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών. Έτσι, η πλοήγηση διευκολύνεται σημαντικά, ειδικά μέσα στην πόλη.

Χαλαροί και σε φόρμα με το σύστημα ελέγχου ENERGIZING COMFORT

Σε συνδυασμό με τη νέα γενιά MBUX, το σύστημα ελέγχου ENERGIZING COMFORT διατίθεται για πρώτη φορά στη V-Class και την EQV. Διάφορα συστήματα άνεσης, όπως ο κλιματισμός, η μουσική και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, συνδυάζονται σε κόσμους εμπειρίας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, για να προσφέρουν αναζωογόνηση και χαλάρωση μετά από μια έντονη μέρα. Το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING αποτελεί μέρος της ολιστικής φιλοσοφίας ευεξίας της Mercedes-Benz. Στόχος είναι ο οδηγός να παραμένει συγκεντρωμένος, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της οδικής ασφάλειας. Στη νέα V-Class και τη νέα EQV διατίθενται έως και έξι διαφορετικά προγράμματα. Ενεργοποιούνται μέσω των χειριστηρίων αφής ή μέσω φωνητικής εντολής και το καθένα διαρκεί δέκα λεπτά.

 

 

 

 

Πρόγραμμα Στόχος/χαρακτήρας Εξαρτήματα
Fresh Αναζωογονητική δροσιά σε ζεστές μέρες ή μετά από σωματική άσκηση Γαλάζιος-πράσινος ατμοσφαιρικός φωτισμός, λειτουργία κλιματισμού (σύντομη εισροή δροσερού αέρα), αερισμός καθίσματος

 

Warm Ζεστασιά και ασφάλεια τις κρύες ημέρες Πορτοκαλί-κίτρινος ατμοσφαιρικός φωτισμός, θέρμανση καθίσματος και τιμονιού
Vitality Αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών με αυτοκίνητο Ματζέντα ατμοσφαιρικός φωτισμός, αερισμός καθίσματος, αναζωογονητικός ήχος

 

Joy Δημιουργία θετικής διάθεσης, αναζωογόνηση σε περίπτωση αυξημένου στρες

 

Κίτρινος ατμοσφαιρικός φωτισμός, θετικός ήχος
Comfort Χαλάρωση και αύξηση της ευεξίας Μοβ-ροζ ατμοσφαιρικός φωτισμός, χαλαρωτικός ήχος

 

Training Ενεργοποίηση και χαλάρωση μυών, ενσυνειδητότητα Πράσινος και λευκός ατμοσφαιρικός φωτισμός, επεξηγηματικά βίντεο και φωνητικές οδηγίες για τρεις εκπαιδευτικές συνεδρίες, καθεμία με διάφορες ασκήσεις

 

 

Συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης: Ακόμα καλύτερη υποστήριξη σε πολλές καταστάσεις

Η ασφάλεια είναι μία από τις βασικές αξίες της μάρκας Mercedes-Benz. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα midsize vans της Mercedes‑Benz διαθέτουν πρόσθετα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού[11]. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση πέδησης περιλαμβάνει τώρα τη λειτουργία ελέγχου διασταυρώσεων και μπορεί πλέον να προειδοποιεί για διερχόμενα ή διασταυρούμενα οχήματα και για επικίνδυνους ελιγμούς προσπέρασης, να παρέμβει ώστε να φρενάρει το όχημα και να παρέχει υποστήριξη στις στροφές.

Ο βασικός εξοπλισμός της V-Class και της EQV περιλαμβάνει:

  • Αυτόματο φωτισμό πορείας με αισθητήρα βροχής: Ο αυτόματος φωτισμός πορείας ανάβει και σβήνει τη μεσαία σκάλα κατά την οδήγηση, ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες φωτισμού. Ενισχύει ιδιαίτερα την άνετη οδήγηση όταν οι συνθήκες φωτισμού αλλάζουν συχνά, για παράδειγμα κατά την είσοδο και έξοδο από σήραγγες, υπόγειες διαβάσεις ή σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο αισθητήρας βροχής ενεργοποιεί και απενεργοποιεί εντελώς αυτόματα τους υαλοκαθαριστήρες και μπορεί να αναγνωρίσει την ένταση της βροχής.
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC: Διατηρεί αυτόματα την καθορισμένη ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το τρέχον όριο ταχύτητας μπορεί να εφαρμοστεί με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι. Το σύστημα χρησιμοποιεί πληροφορίες από κάμερες και αισθητήρες ραντάρ. Η επιθυμητή απόσταση μπορεί να ρυθμιστεί σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Το όχημα μπορεί να επιβραδύνει και να σταματά αυτόματα όταν ακινητοποιείται το προπορευόμενο όχημα. Όταν τα οχήματα αρχίζουν να κινούνται και πάλι εντός τριών δευτερολέπτων, το όχημα ξεκινά αυτόματα (αυτόματη λειτουργία μποτιλιαρίσματος), με το πάτημα ενός κουμπιού ή πατώντας το πεντάλ γκαζιού.
  • Ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταυρούμενης κυκλοφορίας: Μπορεί να βοηθά στην αποτροπή οπίσθιων συγκρούσεων και ατυχημάτων με διερχόμενα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες.
  • Υποβοήθηση νεκρής γωνίας ορατότητας: Χρησιμοποιεί ραντάρ για να παρακολουθεί τις περιοχές στα πλάγια του οχήματος που δεν καλύπτονται από τους εξωτερικούς καθρέφτες και, σε περίπτωση κινδύνου, στέλνει ηχητική και οπτική προειδοποίηση ανάβοντας ένα τρίγωνο στους εξωτερικούς καθρέφτες.
  • Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας: Μπορεί να ενεργοποιηθεί εάν παρεκκλίνετε κατά λάθος από τη λωρίδα σας με ταχύτητες από 70 km/h και λειτουργεί με παρεμβάσεις στο τιμόνι και όχι στα φρένα.
  • ATTENTION ASSIST: Μπορεί να αναγνωρίσει τα επίπεδα κόπωσης του οδηγού και τον προτρέπει να κάνει ένα διάλειμμα με οπτικοακουστικό μήνυμα.
  • Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας: Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC και κάμερα οπισθοπορείας παρέχει υποστήριξη κατά τη στάθμευση και την έξοδο από μια θέση στάθμευσης και υποβοηθά το τιμόνι κατά τη διαδικασία. Το σύστημα μπορεί να σταθμεύει προς τα εμπρός και προς τα πίσω σε κάθετες θέσεις στάθμευσης και προς τα πίσω σε παράλληλες θέσεις στάθμευσης. Αφού το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης σας βοηθήσει να σταθμεύσετε, θα σας βοηθήσει και να βγείτε από τη θέση. Το PARKTRONIC μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πλευρικά εμπόδια.

Για περισσότερη άνεση και καλύτερη ορατότητα τη νύχτα, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς MULTIBEAM LED με υποβοήθηση φώτων μεγάλης σκάλας PLUS είναι διαθέσιμοι για όλα τα μοντέλα van. Ανάλογα με την έκδοση, μπορεί να είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. Αποτελούνται από 84 ξεχωριστά ελεγχόμενες λυχνίες LED που επιτρέπουν εξαιρετικά γρήγορη και ακριβή προσαρμογή των προβολέων στην εκάστοτε κατάσταση κυκλοφορίας. Το σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας PLUS φωτίζει συνεχώς τον δρόμο μπροστά χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Σε περίπτωση επερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων, οι λυχνίες LED των φώτων μεγάλης σκάλας απενεργοποιούνται μερικώς. Επιπλέον, οι προβολείς MULTIBEAM LED διαθέτουν λειτουργίες φωτισμού επαρχιακού δρόμου, αυτοκινητόδρομου, στροφών, ενεργού φωτισμού στροφών και εξελιγμένου φωτισμού ομίχλης.

Στον βασικό εξοπλισμό, οι EQV και V-Class διατίθενται με το σύστημα PRE-SAFEÒ και έντεκα αερόσακους: μετωπικούς αερόσακους, πλευρικούς αερόσακους θώρακα, αερόσακους παραθύρων από την κολώνα A έως την κολώνα D και έναν κεντρικό αερόσακο. Σε περίπτωση σοβαρής πλευρικής σύγκρουσης, ο νέος κεντρικός αερόσακος παρεμβάλλεται μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού και μπορεί έτσι να μειώσει τον κίνδυνο αμοιβαίων τραυματισμών στο κεφάλι. Είναι εγκατεστημένος στην εσωτερική πλευρά της έδρας του καθίσματος του οδηγού. Επιπλέον, διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό ένα νέο σύστημα αναγνώρισης κατειλημμένων πίσω καθισμάτων. Το σύστημα χρησιμοποιεί ασύρματο έλεγχο για να ανιχνεύσει τη θέση τοποθέτησης ενός καθίσματος και αν κάποιος κάθεται σε αυτό. Κατά συνέπεια, η προειδοποίηση μη χρήσης ζώνης ασφαλείας ηχεί μόνο για το κάθισμα στο οποίο κάθεται πράγματι ένας επιβάτης που δεν έχει δέσει τη ζώνη ασφαλείας του.

[1] Για τη χρήση των υπηρεσιών Mercedes me connect, απαιτείται η δημιουργία ενός Mercedes me ID και η αποδοχή των Όρων Χρήσης για τις υπηρεσίες Mercedes me connect. Επιπλέον, το αντίστοιχο όχημα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό χρήστη. Μετά τη λήξη της αρχικής διάρκειας ισχύος, είναι δυνατή η παράταση των υπηρεσιών με χρέωση, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να προσφέρονται για το συγκεκριμένο όχημα. Η πρώτη ενεργοποίηση των υπηρεσιών είναι δυνατή εντός ενός έτους από την πρώτη ταξινόμηση ή την παραλαβή από τον πελάτη, όποιο συμβεί πρώτο.

[2] Για να είναι δυνατή η χρήση της υπηρεσίας Mercedes me Charge του Mercedes me connect, απαιτείται ξεχωριστό συμβόλαιο φόρτισης με επιλεγμένο τρίτο πάροχο.

[3] Η  πράσινη φόρτιση χρησιμοποιεί εγγυήσεις προέλευσης για να διασφαλίσει ότι μια ισοδύναμη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τροφοδοτείται στο δίκτυο για τις διαδικασίες φόρτισης.

[4] Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας της Mercedes-Benz είναι βοηθητικά και δεν απαλλάσσουν τον οδηγό από την ευθύνη του.

[5] Να μην χρησιμοποιείται κατά την οδήγηση.

[6] Για τη χρήση των υπηρεσιών Mercedes me connect, απαιτείται η δημιουργία ενός Mercedes me ID και η αποδοχή των Όρων Χρήσης για τις υπηρεσίες Mercedes me connect. Επιπλέον, το όχημα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον αντίστοιχο λογαριασμό χρήστη. Με τη λήξη της αρχικής διάρκειας συνδρομής, είναι δυνατή η ανανέωση των υπηρεσιών με χρέωση, υπό την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να προσφέρονται για το αντίστοιχο όχημα τη χρονική εκείνη στιγμή. Η πρώτη ενεργοποίηση των υπηρεσιών είναι δυνατή εντός ενός έτους από την πρώτη ταξινόμηση ή την παραλαβή από τον πελάτη, όποιο συμβεί πρώτο.

[7] Όχι στη V-Class Marco Polo.

[8] Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία music streaming, χρειάζεστε ξεχωριστή σύμβαση με επιλεγμένο πάροχο streaming. Το πακέτο ψυχαγωγίας είναι υποχρεωτικό και μπορεί να γίνει κράτηση μόνο μέσω του Mercedes me Store.

[9] Για χρήση της υπηρεσίας Mercedes me Charge του Mercedes me connect, απαιτείται ξεχωριστή σύμβαση φόρτισης με επιλεγμένο τρίτο πάροχο για την τιμολόγηση και πληρωμή της φόρτισης. Για τη χρήση των υπηρεσιών Mercedes me connect, απαιτείται η δημιουργία ενός Mercedes me ID και η αποδοχή των Όρων Χρήσης για τις υπηρεσίες Mercedes me connect.  Ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα.

[10] Η πράσινη φόρτιση χρησιμοποιεί εγγυήσεις προέλευσης για να διασφαλίσει ότι μια ισοδύναμη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τροφοδοτείται στο δίκτυο φόρτισης.

[11] Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας της Mercedes-Benz είναι βοηθητικά και δεν απαλλάσσουν τον οδηγό από την ευθύνη του.

Προηγούμενο άρθροΤο Ford Puma στις εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤα πατίνια της Lime διαθέσιμα στη Νότια Αττική