Με το σύνθημα «Πιο φιλόδοξοι, πιο υπεύθυνοι», η Arval αύξησε τον στόχο της EV από 500.000, έως το τέλος του 2025, στις 700.000.

Το 2020, με την έναρξη του νέου στρατηγικού σχεδίου της, η Arval έθεσε ως στόχο το leasing 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων (αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών) μέχρι το τέλος του 2025.

Η εταιρεία leasing αναθεωρεί  τώρα αυτόν τον στόχο προς τα πάνω. Δήλωσε πως «με την υγειονομική κρίση, την έλευση της κινητικότητας και της ευαισθητοποίησης για το κλίμα, ο κόσμος και οι εταιρείες πείθονται όλο και περισσότερο για τη σημασία της ενεργειακής μετάβασης».

Το ένα τρίτο του στόλου ηλεκτροκίνητο

Όταν ολοκληρωθεί ο φιλόδοξος στόχος των 700.000 EV, μέχρι το τέλος του 2025, πάνω από το ένα τρίτο του μισθωμένου στόλου (επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά) της εταιρείας θα αποτελείται από ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Στο Fleet Europe Summit, ο Πρόεδρος και CEO της Arval, Alain Van Groenendael, δήλωσε πως η Arval διαθέτει σήμερα περίπου 30% EV, «εκ των οποίων 10% BEV και 20% PHEV». Ήδη τότε, υποσχέθηκε ότι «Θα πράξουμε περισσότερα από το σχέδιό μας για το 2025».

Στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Van Groenendael δήλωσε αναφορικά με τον αυξημένο στόχο της Arval: «Η πρόκληση για τα επόμενα χρόνια παραμένει η επέκταση της υποδομής και του δικτύου επαναφόρτισης EV, της γκάμας αυτού του τύπου οχημάτων και φυσικά της διαθεσιμότητάς τους».

«Ωστόσο», συνέχισε, «είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλλαγή νοοτροπίας – σημαντική για την υιοθέτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων – έχει συντελεστεί και είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε υπέρ της ηλεκτροκίνησης».

 

Προηγούμενο άρθροΤα πρώτα LCV υδρογόνου από την Stellantis σε 3 εταιρείες
Επόμενο άρθροΗ FCA Bank όρισε νέο CEO στη Leasys