Νομίζετε πως το leasing αφορά μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις; Η απάντηση θα σάς εκπλήξει μια που το μέγεθος, σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον, δεν έχει καμία σημασία!

Μπορεί το επίθετο «ελεύθερος» να δημιουργεί τα πιο όμορφα συναισθήματα, όταν όμως συνοδεύεται από τη λέξη «επαγγελματίας» τότε τα συναισθήματα που προκύπτουν έχουν μάλλον αρνητικό πρόσημο – όπως, συχνά, και τα οικονομικά δεδομένα ενός ελεύθερου επαγγελματία.

Αν αισθάνεστε πως τα επαγγελματικά σας αυτή τη στιγμή είναι σαν μια άσκηση ισορροπίας σε τεντωμένο σκοινί, και χωρίς δίχτυ ασφαλείας, αντί να δέχεστε καρτερικά την κατάσταση μπορείτε να την πάρετε στα χέρια σας και να διερευνήσετε κάθε πιθανή ιδέα που θα μικρύνει τη λίστα με τους «πονοκεφάλους» σας. Μια τέτοια ιδέα είναι το leasing αυτοκινήτων, το οποίο απευθύνεται και σε ιδιώτες και, μάλιστα, μπορεί να γίνει «κομμένο και ραμμένο» πάνω στις ανάγκες του ελεύθερου επαγγελματία.

Έτσι, αν το αυτοκίνητο είναι βασικό εργαλείο της δουλειάς σας όμως τα δεδομένα που συνεπάγεται η αγορά του δεν σάς επιτρέπουν μια τέτοια απόφαση, η κίνηση ματ από εσάς δεν είναι άλλη από το να εξετάσετε το ενδεχόμενο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Τι σημαίνει κάτι τέτοιο; Αφενός ότι μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας ένα αυτοκίνητο χωρίς να είναι απαραίτητο να διαθέτετε το κεφάλαιο αγοράς – ή, έστω, ένα μέρος του. Αφετέρου ότι με το leasing μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια τα έξοδα που συνδέονται με τη χρήση και τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας, μια που στο μηνιαίο μίσθωμα συμπεριλαμβάνονται εκτός από το χρηματοδοτικό και το ασφαλιστικό κόστος, και τα κόστη επισκευής ζημιών, συντήρησης, αλλαγής ελαστικών, τελών κυκλοφορίας, αυτοκινήτου αντικατάστασης και Οδικής βοήθειας.

 

Έχοντας, λοιπόν, να υπολογίζετε μόνο ένα σταθερό μίσθωμα κάθε μήνα (στο οποίο καταλήγετε με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων ώστε να μη βγαίνετε εκτός budget), αξιοποιείτε το αυτοκίνητό σας στο έπακρο χωρίς κανένα από τα συνηθισμένα άγχη ή τα έξτρα έξοδα.

Και κάτι ακόμα: στο τέλος της μίσθωσης έχετε την επιλογή να αγοράσετε το αυτοκίνητο σε ανταγωνιστική τιμή, αν και με το ρυθμό που «τρέχει» η τεχνολογία, είναι ιδιαιτέρως δελεαστικό απλά να το αλλάξετε με ένα επόμενο, ακόμα πιο hi-end μοντέλο!

Μετά από τα παραπάνω, αρχίσατε να σκέφτεστε το leasing λίγο περισσότερο; Ρίξτε μια ματιά στα Special Deals της LeasePlan που συνεχώς ανανεώνονται αλλά και στις επετειακές προτάσεις με αφορμή τα 15 χρόνια της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροGlobal Fleet Manager of the Year ο Almy Sousa Magalhães της Philip Morris
Επόμενο άρθροAlliance: Κοινή ανακοίνωση των Groupe Renault – Nissan – Mitsubishi