Νέος CEO στη Nissan ο Makoto Uchida

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan Motor Co., Ltd., διόρισε σήμερα (8 Οκτωβρίου) τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Nissan και πρόεδρο της Dongfeng Motor Co, Ltd. Makoto Uchida ως CEO της εταιρείας.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο όρισε τον Chief Operating Officer της Mitsubishi Motors Corporation, Ashwani Gupta, ως Chief Operating Officer της Nissan. Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Nissan, Jun Seki διορίστηκε στη θέση του Vice-Chief Operating Officer, ο οποίος θα αναφέρεται στον κ. Gupta.

Οι διορισμοί θα τεθούν σε ισχύ το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Yasushi Kimura δήλωσε: «Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Makoto Uchida είναι ο κατάλληλος ηγέτης για να οδηγήσει την επιχείρηση στο μέλλον. Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Nissan προχώρησε στη διαδικασία υποψηφιοτήτων και αξιολόγησε τους υποψήφιους σύμφωνα με τη νέα δομή εταιρικής διακυβέρνησης που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο, με τις τρεις επιτροπές. Αναμένουμε από τον M. Uchida να ηγηθεί της εταιρείας ως ενιαίας ομάδας, να επικεντρωθεί άμεσα στην ανάκαμψη και την αναζωογόνηση της επιχείρησης. Ανυπομονούμε, επίσης, οι Ashwani Gupta και Jun Seki να εκμεταλλευτούν πλήρως την εμπειρία τους για να υποστηρίξουν το νέο CEO.

Ο M. Uchida θα πάρει το τιμόνι από τον Yasuhiro Yamauchi, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως προσωρινός πρόεδρος από τότε που ο  Hiroto Saikawa παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Στον απόηχο της αναταραχής στη Nissan μετά την σύλληψη του Carlos Ghosn και την πρόσφατη παραίτηση του H. Saikawa, ο M. Uchida, που ήταν υπεύθυνος για τις επιτυχημένες δραστηριότητες της Nissan στην Κίνα από το 2018, θα πρέπει να αντιστρέψει την πτώση των κερδών, να αποκαταστήσει τις τεταμένες σχέσεις με την Renault και να ξεπεράσει τις νομικές αντιδικίες με τον πρώην CEO της εταιρείας που κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες.

Ο M. Uchida εντάχθηκε στη Nissan από τη Nissho Iwai Corp. το 2003 και έχει επίσης εργαστεί για τη Renault Samsung στη Νότια Κορέα, ενώ έχει κάνει θεολογικές σπουδές στο Doshisha University.

 

Ο Ashwani Gupta θεωρείται υποστηρικτής της συμμαχίας των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς έχει εργαστεί και για τη Συμμαχία. Γεννήθηκε στο Dehradun της Ινδίας και αποφοίτησε από το Jawaharlal Nehru Engineering College της Ινδίας και το INSEAD.

 

 

Ο Jun Seki προσελήφθη στη Nissan το 1986 και είναι μηχανολόγος μηχανικός από την Σχολή Μηχανικών Συστημάτων της Εθνικής Ακαδημίας Αμύνης της Ιαπωνίας.

Προηγούμενο άρθροΑπό 15.900 ευρώ το νέο Škoda KAMIQ, compact SUV
Επόμενο άρθροΤο Škoda KAMIQ υποψήφιο για το ευρωπαϊκό βραβείο Autobest