Το εργοστάσιο αυτοκινήτων Chengdu της Volvo Cars τροφοδοτείται 100% με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια
Volvo Cars Chengdu car plant

Το εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στο Chengdu, το μεγαλύτερο της εταιρείας στην Κίνα, τροφοδοτείται πλέον με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, αυξάνοντας το παγκόσμιο μείγμα ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας του δικτύου παραγωγής της εταιρείας στο 80%.

Το 100% ανανεώσιμο ηλεκτρικό ρεύμα στο Chengdu είναι αποτέλεσμα μιας πρόσφατης σύμβασης προμήθειας και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 του εργοστασίου πάνω από 11.000 τόνους ετησίως.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βήμα του σχεδίου της Volvo Cars για ουδέτερη κλιματικά παραγωγική διαδικασία μέχρι το 2025, ως μέρος ενός ευρύτερου κλιματικού σχεδίου που στοχεύει στη μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα ανά αυτοκίνητο κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025. Μέχρι το 2040, η Volvo Cars σκοπεύει να καταστεί κλιματικά ουδέτερη.

Η νέα σύμβαση ηλεκτρικής ενέργειας ευθυγραμμίζεται επίσης με τις ευρύτερες φιλοδοξίες της Κίνας για μείωση των εκπομπών άνθρακα από τη βιομηχανία και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας.

Μέχρι πρόσφατα, το εργοστάσιο Chengdu λάμβανε ήδη το 70% της ηλεκτρικής ενέργειάς του από ανανεώσιμες πηγές. Η νέα σύμβαση αφορά στο υπόλοιπο 30%.

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, περίπου το 65% της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από υδροηλεκτρική ενέργεια, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από ηλιακή, αιολική και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Hydropower station dam in Chengdu

“Φιλοδοξία μας είναι να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα μέσω συγκεκριμένων, απτών δράσεων”, δήλωσε ο Javier Varela, επικεφαλής βιομηχανικών λειτουργιών και ποιότητας. “Η εξασφάλιση πλήρως ανανεώσιμου ηλεκτρικού ρεύματος για το μεγαλύτερο εργοστάσιό μας στην Κίνα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για συγκεκριμένες, ουσιαστικές δράσεις”.

Η Volvo Cars επιχειρεί τη συνεχή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του δικτύου παραγωγής της και έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Όλες οι ευρωπαϊκές μονάδες της έχουν κλιματικά ουδέτερη προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από το 2008, ενώ η μονάδα κινητήρων στο Skövde της Σουηδίας ήταν η πρώτη του δικτύου της που κατέστη εντελώς ουδέτερη το 2018.

Στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο, η Volvo Cars εγκατέστησε 15.000 ηλιακούς συλλέκτες το 2018, την πρώτη μεγάλης κλίμακας υιοθέτηση ηλιακής ενέργειας στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της.

Αυτά και άλλα μέτρα αποτελούν μέρος του κλιματικού σχεδίου που εγκαινίασε η Volvo Cars στα τέλη του περασμένου έτους, ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Επίκεντρο του σχεδίου είναι η φιλοδοξία της Volvo Cars να πραγματοποιήσει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025 και το υπόλοιπο με υβριδικά.

Ωστόσο, το σχέδιο υπερβαίνει την αντιμετώπιση των εκπομπών μέσω της πλήρους ηλεκτροκίνησης και επιδιώκει επίσης να αντιμετωπίσει τις εκπομπές άνθρακα στις ευρύτερες δραστηριότητες της εταιρείας, στην αλυσίδα εφοδιασμού της και μέσω της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

 

Προηγούμενο άρθροΝέο Hyundai i10: άνετοι χώροι με μικρότερη κατανάλωση
Επόμενο άρθροMazda CX-30, διπλή βράβευση στο Design Trophy 2020