Νέο χαρτοφυλάκιο βαν Volkswagen: η γκάμα των πλήρως επανασχεδιασμένων μοντέλων Transporter και Caravelle θα είναι πλούσια.

Η Volkswagen Commercial Vehicles δημιουργεί την μελλοντική γκάμα μοντέλων VW Bus. Στο εξής, η εταιρεία θα επικεντρώνεται στο «κατάλληλο όχημα για όλους». Όλα ξεκίνησαν το 1949 με το T1 Transporter. Το T1 γνώρισε παγκόσμια επιτυχία ως Transporter, Samba Bus και Camper van. Ακολούθησαν πέντε γενιές. Όλες οι εκδόσεις είχαν την ίδια πλατφόρμα. Μετά, ήρθε η εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας, που απαιτούσε την αλλαγή και τον μετασχηματισμό του VW Bus. Έτσι προέκυψαν τρία βαν: Transporter, Multivan και ID. Buzz. Το νέο Multivan ξεκίνησε το 2021 – ένα βαν αναψυχής και εργασίας, εξοπλισμένο για πρώτη φορά με προαιρετικό plug-in υβριδικό κινητήρα. Το 2022 εμφανίστηκαν το ID. Buzz και ID. Buzz Cargo (638 κιλά ωφέλιμο φορτίο). Τώρα ετοιμάζεται το τρίτο νέο shuttle βαν, η έκδοση Caravelle – επαγγελματικό όχημα με υπερσύγχρονα συστήματα οδήγησης και υποβοήθησης και ωφέλιμο φορτίο άνω του ενός τόνου.

Εργαλεία για επαγγελματίες: «Με το νέο μας Transporter, αναπτύξαμε εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας για επαγγελματίες. Μαζί με το Multivan και ID. Buzz, προσφέρουμε μια γκάμα VW Bus προσαρμοσμένη στις επιθυμίες των πελατών μας», δήλωσε ο Lars Krause, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ της Volkswagen Commercial Vehicles.

Νέο χαρτοφυλάκιο βαν Volkswagen: η γκάμα των πλήρως επανασχεδιασμένων μοντέλων Transporter και Caravelle θα είναι πλούσια. Το χαρτοφυλάκιο θα περιλαμβάνει ένα panel van σε δύο διαφορετικά μήκη και ύψη, ένα Kombi, ένα όχημα διπλής καμπίνας πλάγιας εκφόρτωσης και το Caravelle. Αυτή η γκάμα αμαξωμάτων μπορεί να συνδυαστεί με υπερσύγχρονους κινητήρες turbodiesel (TDI), καθώς και με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (eHybrid) και αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες (e-Transporter και e-Caravelle). Ο διαχωρισμός της σειράς προϊόντων Τ και η ξεχωριστή ανάπτυξη οχημάτων για διαφορετικούς σκοπούς και χρήστες έχει πλέον οδηγήσει σε νέο τύπου Transporter, με περισσότερες επαγγελματικές ιδιότητες.

Εξέλιξη του Volkswagen βαν: όταν παρουσιάστηκε το T1 στον Τύπο, τον Νοέμβριο του 1949, κανείς δεν υποψιαζόταν πως αυτό το συμπαγές νέο βαν θα γινόταν μια εξαιρετική οικογένεια μοντέλων, αποτελούμενη από τρεις σειρές προϊόντων και αμέτρητες εκδόσεις. Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη. Πρώτον, έχουμε το Multivan (σε δύο μήκη), το οποίο – με έως και πέντε αφαιρούμενα καθίσματα στο πίσω μέρος –αποτελεί το τέλειο πολυχρηστικό εργαλείο αναψυχής και εργασίας και τέλειο μίνι λεωφορείο, αλλά θα αποτελέσει και τη βάση της επόμενης γενιάς του εμβληματικού βαν California camper. Και μετά υπάρχει το ηλεκτροκίνητο ID. Buzz, για οικογένειες και, στην έκδοση Cargo, για αστικές διανομές και ως ηλεκτροκίνητη επιλογή για εμπορευόμενους. Επίσης, το 2024 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική η τελευταία έκδοση του ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο και μεγαλύτερη μπαταρία. Τα νέα Transporter και Caravelle ολοκληρώνουν τον μετασχηματισμό του VW van. Από το 2024, τα νέα πολυχρηστικά επαγγελματικά οχήματα θα συνεχίσουν την παράδοση των θρυλικών προκατόχων τους. Οι προπωλήσεις του νέου Transporter θα ξεκινήσουν στην Γερμανία εντός του 2023.

Προηγούμενο άρθροΗ Toyota επιταχύνει τις προσπάθειες μπαταριών 3R
Επόμενο άρθροDacia Spring Electric 65, το πιο φθηνό ηλεκτρικό της αγοράς