Η Toyota επιταχύνει τις προσπάθειες μπαταριών 3R

Η Toyota επιταχύνει τις προσπάθειες μπαταριών 3R προς επίτευξη κυκλικής οικονομίας, που περιλαμβάνει κυκλικό οικοσύστημα μπαταριών για τα οχήματά της, σύμφωνα με τον ευρύτερο στόχο επίτευξης ουδέτερου άνθρακα.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα διαδίδονται και η Toyota Motor Corporation προωθεί δραστηριότητες που επικεντρώνονται στη δημιουργία κυκλικής οικονομίας.

Η κυκλικότητα είναι σημαντική για την ζωή των μπαταριών αυτοκινήτων και ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων (BEV). Οι προσπάθειες της Toyota σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν ανάπτυξη μπαταριών αποδοτικών ως προς τους πόρους και μακράς διαρκείας στην πρώτη φάση ζωής τους, ώστε οι πελάτες να είναι ξέγνοιαστοι όταν κυκλοφορούν. Στην συνέχεια, οι μπαταρίες μπορούν να έχουν δεύτερη ζωή σε διάφορες εφαρμογές, μέσω επαναχρησιμοποίησης και επανασυσκευασίας (ανακατασκευής), αναλόγως χρήσης. Τέλος, όταν φτάσουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους, η εταιρεία θα τις ανακυκλώσει με βιώσιμο τρόπο, ώστε να μετριάζονται οι εκπομπές CO2 και να επιτρέπεται η επανάχρηση όσο το δυνατόν περισσότερου υλικού για την παραγωγή νέων μπαταριών.

Για να επισημάνει την διαδικασία της κυκλικότητας, η εταιρεία χρησιμοποιεί την επωνυμία “Μπαταρία 3R” και επιταχύνει τις προσπάθειες που σχετίζονται με τα τρία “R”—① Reduce (περιορίζω), ② Rebuilt/Reuse (ανακατασκευάζω/επαναχρησιμοποιώ και ③ Recycle (ανακυκλώνω)— σε συνεργασία με διάφορους εταίρους και λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα τοπικής παραγωγής μπαταριών σε κάθε χώρα και περιοχή. Η Toyota ευελπιστεί πως οι προσπάθειες υποστηρίζουν την ανάπτυξη οχημάτων και συμβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες.

① Μείωση αποβλήτων και παράταση της διάρκειας ζωής μπαταρίας.

② Δημιουργία 2ης ζωής ως μπαταρίες αυτοκινήτου. Επανάχρηση μπαταριών σε εφαρμογές εκτός αυτοκινήτου (π.χ. σταθερή αποθήκευση, διαχείριση ενέργειας κ.λπ.)

③ Ανακύκλωση. Εξεύρεση χρήσης ως ανακυκλωμένα υλικά και πόροι

Η μπαταρία 3R αποτελεί μέρος της ευρύτερης περιβαλλοντικής στρατηγικής που εφαρμόζει η Toyota σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην εφαρμογή διαφόρων πρωτοβουλιών ανάπτυξης των οχημάτων της παγκοσμίως, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, την ανακύκλωση πόρων, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας και της μακροζωίας των προϊόντων και την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, που αναλύονται στο προσφάτως ενημερωμένο Sustainability Data Book της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροΑπρόσκοπτη συνδεσιμότητα με το νέο Ford Focus
Επόμενο άρθροΤριάδα Volkswagen Bus με Transporter και Caravelle