Ο περιβαλλοντικός κίνδυνος είναι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας (#2) των 10 παγκόσμιων κινδύνων που κατάρτισε για το 2019 το World Economic Forum. Η δράση είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ και η προσαρμογή της επιχειρηματικής δραστηριότητας απαραίτητη. Έτσι, κάθε χρόνο, χιλιάδες εταιρείες υποβάλουν τις εκθέσεις τους με στοιχεία σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες στον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό CDP, για ανεξάρτητη αξιολόγηση. Το 2018, οι εταιρείες κλήθηκαν να το πράξουν από περισσότερους από 650 επενδυτές, με περιουσιακά στοιχεία άνω των 87 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και από 115 μεγάλους αγοραστικούς οργανισμούς, με αγοραστική δύναμη 3,3 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ. Οι εταιρείες βαθμολογούνται από το Α έως το D – για το πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή. Όσες δεν ανακοινώνουν ή παρέχουν ανεπαρκείς πληροφορίες βαθμολογούνται με F.

Η βαθμολόγηση του CDP οδηγεί στην εταιρική διαφάνεια και τη μέτρηση της περιβαλλοντικής δράσης. Το 2018, 7.018 μεγάλες επιχειρήσεις υπέβαλαν στοιχεία στον CPD (11% περισσότερες από πέρυσι) σχετικά με την περιβαλλοντική τους απόδοση. Από αυτές 140 αναγνωρίστηκαν ως πρωτοπόρες που δρουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή, για την οικοδόμηση της μελλοντικής οικονομίας: αυτής που λειτουργεί τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τον πλανήτη.

Ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος του CDP, δήλωσε: “Συγχαρητήρια σε όλες τις εταιρείες που εισήλθαν φέτος στην “A List” του CDP. Καθώς η σοβαρότητα των περιβαλλοντικών κινδύνων για τις επιχειρήσεις γίνεται όλο και πιο εμφανής, αυτές είναι οι εταιρείες που παίρνουν θέση για να παρέξουν λύσεις, να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες στην αγορά και να ευημερήσουν κατά τη μετάβαση σε μια αειφόρο οικονομία. Πρέπει να επεκτείνουμε επειγόντως την περιβαλλοντική δράση σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων και στους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αποτελεί βασικό παράγοντα σε αυτή τη μετάβαση και οι εταιρείες της “A List” πρόκειται να συμβάλουν ουσιαστικά στους στόχους αυτούς”.

Το Groupe PSA αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιος πρωτοπόρος για την εταιρική του δράση για το κλίμα από τον CDP, καταλαμβάνοντας μια θέση στη λίστα “CDP Climate Change A List“. Το Groupe αναγνωρίστηκε για τις δράσεις του στη μείωση των εκπομπών CO2, τον περιορισμό των κλιματικών κινδύνων και ανάπτυξη οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βάσει της αναφοράς του στο CDP το 2018. Το Groupe PSA είχε συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην “A List” του CDP το 2016.

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος του Groupe PSA, δήλωσε: “Μας τιμά η αναγνώριση από τον CDP ως πρωτοπόρου στη μετάβαση σε μια νέα αειφόρο οικονομία. Η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οχημάτων μας αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις, που οδήγησαν τις τεχνολογικές μας επιλογές για περισσότερα από 20 χρόνια, με καινοτόμες λύσεις που αναγνωρίζονται δημόσια ως προς την αποτελεσματικότητά τους στη μείωση των εκπομπών CO2. Σήμερα, όλοι κινητοποιούμεθα για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ενεργειακής αλλαγής και να προσφέρουμε στους πελάτες μας καθαρές και αειφόρες λύσεις κινητικότητας που εγγυώνται την ελεύθερη κυκλοφορία τους”.

Πέραν του Groupe PSA, στην “CDP Climate Change A List” οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονταια από τον ευρύτερο χώρο της αγοράς συτοκινήτου είναι οι: Hyundai Motor Co, Michelin, PACCAR Inc και Pirelli.

Δείτε εδώ τον πλήρη κατάλογο των εταιρειών που περιελήφθησαν στην “Climate Change A List” του CDP το τρέχον έτος.

Προηγούμενο άρθροΗ Lynk & Co σχεδιάζει να ανοίξει καταστήματα στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΟι εκτιμήσεις για τις 5 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές το 2019