Candela C-8 ‘powered by Polestar’

Το Candela C-8 «powered by Polestar» διαθέτει την μπαταρία και την τεχνολογία φόρτισης του Polestar 2.

Το νέο Candela C-8 «powered by Polestar» είναι προϊόν της συνεργασίας Polestar και Candela. Οι δύο κορυφαίες σουηδικές μάρκες κινητικότητας κατέληξαν σε συμφωνία τον Αύγουστο του 2022 για την προμήθεια εκ μέρους της Polestar των μπαταριών και της τεχνολογίας για τα ηλεκτρικά υδροπτέρυγα σκάφη της Candela.

Το Candela C-8 «powered by Polestar» θα χρησιμοποιεί την ίδια συστοιχία μπαταριών 69 kWh και τεχνολογία φόρτισης συνεχούς ρεύματος με το Polestar 2 Standard. Η Candela προβλέπει αυτονομία έως και 57 ναυτικών μιλίων με μία φόρτιση, με ταχύτητα πλεύσης 22 κόμβων, εφάμιλλη των μηχανοκίνητων σκαφών εσωτερικής καύσης και με αυτονομία 2-3 φορές μεγαλύτερη σε μεγάλες ταχύτητες από τα συμβατικά ηλεκτρικά ταχύπλοα.

«Με τις μπαταρίες της Polestar, το Candela C-8 καθίσταται το πρώτο ηλεκτρικό σκάφος κατάλληλο για προορισμούς που προηγουμένως ήταν προσβάσιμοι μόνο με σκάφη κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το Candela C-8 powered by Polestar ανοίγει νέοτς ορίζοντες για την θαλάσσια ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Gustav Hasselskog, CEO και ιδρυτής της Candela.

Η υψηλή ηλεκτρική απόδοση στη θάλασσα καθίσταται δυνατή χάρη στον συνδυασμό καινοτόμων τεχνολογιών της Candela και της Polestar. Το Candela C-8 διαθέτει αποτελεσματικό κινητήρα άμεσης μετάδοσης κίνησης – τον Candela C-POD – και ολισθαίνει σε υδροπτέρυγες ελεγχόμενες από υπολογιστή, που ανυψώνουν τη γάστρα πάνω από το νερό με υψηλές ταχύτητες, μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση έως και 80% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μηχανοκίνητα σκάφη.

Εκτός από την συστοιχία μπαταριών 69 kWh του Polestar 2, η Polestar παρέχει επίσης τεχνολογία ταχυφόρτισης DC, καθώς και διαδικασίες Έρευνας και Ανάπτυξης από κοινού, προς ενσωμάτωση τεχνολογίας και λογισμικού και θαλάσσιας εφαρμογής τους.

«Ο διαμοιρασμός τεχνογνωσίας μπαταριών και μηχανικής οχημάτων με την Candela θα βοηθήσει στην επίτευξη του κοινού μας στόχου, της μετάβασης σε ένα μέλλον όπου όλες οι μορφές μετακίνησης θα είναι βιώσιμες», ανέφερε ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar.

Η προμήθεια μπαταριών και παρελκομένων φόρτισης σε τρίτους σε αυτήν την μορφή είναι πρωτόγνωρη για την Polestar, η οποία κατασκευάζει EV και επεκτείνει τις προσπάθειές της για βιώσιμη ηλεκτρική κινητικότητα πέραν της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Candela C-8 Polestar Power είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στο candela.com.

Αύξηση πωλήσεων ανακοίνωσε η Polestar 

Η Polestar Automotive Holding UK PLC παρέδωσε περίπου 21.000 ηλεκτρικά οχήματα το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ανεβάζοντας την ετήσια πρόβλεψη στα 51.500 αυτοκίνητα παγκοσμίως, αύξηση 80% σε ετήσια βάση.

Το 2023, η Polestar προβλέπει πως οι παγκόσμιες πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά σχεδόν 60%, στα περίπου 80.000 αυτοκίνητα, με πρώτο το Polestar 2 και αργότερα εντός του έτους θα ακολουθήσουν οι πρώτες παραδόσεις του Polestar 3.

Προηγούμενο άρθροRenault Group: Ο Gianluca De Ficchy CEO της Mobilize
Επόμενο άρθροΔιακρίθηκε τo Fiat 500 στα What Car? 2023 Awards