Ο Gianluca De Ficchy CEO της Mobilize

Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, ο Gianluca De Ficchy αναλαμβάνει CEO της Mobilize. Προηγουμένως διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alliance για τις Προμήθειες και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αγορών της.

Ως CEO της Mobilize, ο Gianluca De Ficchy θα είναι υπεύθυνος για τις εταιρείες Mobilize Financial Services και Mobilize Beyond Automotive, την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας και την ανάπτυξη του Renault Group σε νέες δραστηριότητες, υποστηριζόμενες από υπηρεσίες χρηματοδότησης αυτοκινήτου. Θα συνεργάζεται με τον João Miguel Leandro, CEO της Mobilize Financial Services και την Fedra Ribeiro, CEO της Mobilize Beyond Automotive.

«Η τεχνογνωσία του Gianluca στην χρηματοδότηση, την κινητικότητα και τις επιχειρήσεις θα είναι πραγματικό πλεονέκτημα για την Mobilize. Είμαι ευτυχής που αναλαμβάνει την ηγεσία της και πιστεύω ότι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων της Mobilize Financial Services και της Mobilize Beyond Automotive θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε σημαντικά την ανάπτυξη των υπηρεσιών μας. Ο Gianluca θα αναπτύξει την εταιρεία καθορίζοντας τις οικονομικές προσφορές προς υποστήριξη των υπηρεσιών κινητικότητας, μαζί με τους Fedra, João και τις ομάδες τους», δήλωσε ο Luca de Meo, CEO του Renault Group.

«Είμαι πολύ ευτυχής που εντάσσομαι στην Mobilize, που είναι σημαντική για τον μετασχηματισμό του Renault Group σε εταιρεία αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. Η στενή συνεργασία των Mobilize Financial Services και Mobilize Beyond Automotive, θα καλύψει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας κινητικότητας, αξιοποιώντας και τα δυνατά σημεία του Renault Group. Γνωρίζω την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε που ξεκίνησε η Mobilize, πριν από μια διετία και ανυπομονώ να συμμετάσχω στην περιπέτεια», δήλωσε ο ίδιος ο Gianluca De Ficchy.

Ο Gianluca De Ficchy αποφοίτησε στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο LUISS της Ρώμης. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ernst & Young το 1994 και εντάχθηκε στο Groupe Renault το 2001 ως Οικονομικός Διευθυντής της RCI Banque στην Ιταλία.

Το 2004 ανέλαβε Διευθυντής Σχεδιασμού & Διαχείρισης Ελέγχου της RCI Banque. Το 2007, εντάχθηκε στην FGA Capital, κοινοπραξία της Crédit Agricole και της Fiat S.A., της οποίας έγινε Πρόεδρος και CEO το 2013.

Τον Οκτώβριο του 2014 ανέλαβε CEO της RCI Bank and Services. Τον Απρίλιο του 2016 έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της DIAC S.A., διατηρώντας τη θέση του ως CEO της RCI Bank and Services. Το 2017 ανέλαβε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Groupe Renault (CDR).

Τον Απρίλιο του 2018 εντάχθηκε στη Nissan ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής Ευρώπης.

Από την 1η Οκτωβρίου 2020, ο Gianluca De Ficchy ήταν Πρόεδρος της Nissan για την περιοχή AMIEO, που καλύπτει τις δραστηριότητες των εμπορικών σημάτων του Ομίλου στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία, την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας) και την Ωκεανία.

Τον Απρίλιο του 2021, ο Gianluca De Ficchy ανέλαβε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alliance για τις Προμήθειες και Διευθύνων Σύμβουλος του Alliance Purchasing Organisation και εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο (BoM) του Renault Group.

Ο François Provost αναλαμβάνει Chief Purchasing Officer του Renault Group 

Ο François Provost Chief Purchasing Officer του Renault Group και Διευθύνων Σύμβουλος του Alliance Purchasing Organisation

Το Renault Group ανακοίνωσε, επίσης,  τον διορισμό του François Provost ως Chief Purchasing Officer και Διευθύνοντος Συμβούλου του Alliance Purchasing Organisation (APO), διαδεχόμενος τον Gianluca De Ficchy, από την 1η Φεβρουαρίου 2023. Θα αναφέρεται στον Luca de Meo, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Renault Group.

Ο François Provost διατηρεί επίσης τα τρέχοντα καθήκοντά του στον Όμιλο για τις Συνεργασίες και τις Δημόσιες Υποθέσεις.

«Στη σημερινή ταχέως μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία, οι Προμήθειες αναδιαμορφώνονται ευρέως από τις νέες τεχνολογίες και την ανάγκη σφυρηλάτησης νέων σχέσεων με το οικοσύστημα προμηθευτών μας προς ενίσχυση της αξίας, μείωση του αποτυπώματός μας και διεύρυνση της κάλυψης της νέας αλυσίδα αξίας. Ο François διαθέτει ευρεία και παγκόσμια εμπειρία στον τομέα της Αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αναγνωρισμένη πορεία του στην ανάπτυξη επιτυχημένων και καινοτόμων συνεργασιών θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στην αντιμετώπιση των επόμενων προκλήσεών μας» δήλωσε ο Luca de Meo..

Γεννηθείς το 1968, ο François Provost αποφοίτησε από την École Polytechnique και την École des Mines de Paris στη Γαλλία. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ανώτερος δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, στο Τμήμα Οικονομικών. Στη συνέχεια έγινε Ανώτερος Σύμβουλος του Γάλλου Υπουργού Άμυνας.

Εντάχθηκε στη Renault το 2002, στο Τμήμα Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Γαλλίας, ως Γενικός Διευθυντής υποκαταστήματος και στη συνέχεια περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων. Το 2005 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault-Nissan Πορτογαλίας. Από το 2008 έως το 2010, διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Στρατηγικής και Σχεδιασμού του τμήματος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ. Στη συνέχεια διορίστηκε Chief Operating Officer της Renault Ρωσίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε CEO της Renault Samsung Motors. Το 2016 ανέλαβε Ανώτερος Αντιπρόεδρος για τις δραστηριότητες στην Κίνα και στη συνέχεια, το 2017, Πρόεδρος περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.

Από τον Οκτώβριο του 2020 ανέλαβε Ανώτερος Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης & Συνεργασιών του Groupe Renault, υπεύθυνος για τον ανασχηματισμό των διεθνών δραστηριοτήτων και των βασικών συνεργασιών εκτός Ευρώπης. Το 2021 ανέλαβε και τις Δημόσιες Υποθέσεις και διαχειρίστηκε το σχέδιο μετασχηματισμού του Renault Group, που ανακοινώθηκε κατά την Ημέρα Κεφαλαιαγοράς τον Νοέμβριο του 2022.

Προηγούμενο άρθροΗ Volvo Group Venture Capital επενδύει στην Waabi
Επόμενο άρθροΤο Candela C-8 με μπαταρία και τεχνολογία Polestar