Η Volvo Group Venture Capital AB επενδύει στην καναδική εταιρεία Waabi Innovation Inc, αναπτύσσοντας την επόμενη γενιά τεχνολογίας αυτόνομων φορτηγών.

Η επένδυση υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση των εταιρειών για επαναπροσδιορισμό του τρόπου διακίνησης αγαθών και επιτάχυνση της ανάπτυξης μελλοντικών λύσεων μεταφορών.

«Η εταιρεία Waabi χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για δοκιμή, αξιολόγηση δεξιοτήτων και τελικά εκμάθηση εικονικού οδηγού για ασφαλή και αποτελεσματικό χειρισμό αυτόνομου επαγγελματικού φορτηγού. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με όσα έχουν καταφέρει και αντιλαμβανόμαστε πως το Volvo Group μπορεί να προσθέσει σημαντική στρατηγική αξία στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Διερευνούμε τρόπους συνεργασίας», δήλωσε ο Martin Witt, Πρόεδρος της Volvo Group Venture Capital.

Οι εμπορευματικές μεταφορές αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και τα φορτηγά οχήματα μεταφέρουν τα περισσότερα αγαθά. Η εξυπηρέτηση αυτής της ανάπτυξης ασκεί τεράστια πίεση σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Το Volvo Group αναγνωρίζει πως οι πλήρως αυτόνομες μεταφορές με φορτηγά είναι σημαντικές για την αύξηση της υπάρχουσας χωρητικότητας, καλύτερης ασφάλειας και βελτιωμένης απόδοσης, αλλά και της υποστήριξης των οδηγών σε κουραστικές διαδρομές.

«Οι συνεργασίες και οι επενδύσεις είναι σημαντικές για την εμπορευματοποίηση και εξάπλωση λύσεων αυτόνομων μεταφορών. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Volvo Group να επενδύσει σε εταιρείες όπως η Waabi, για ένα νέο οικοσύστημα μεταφορών», τόνισε ο Nils Jaeger, Πρόεδρος της Volvo Autonomous Solutions.

Η Waabi αναπτύσσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς προς εξάπλωση της αυτονομίας. Η εταιρεία παρουσίασε προσφάτως το Waabi Driver, βασική λύση αυτόνομων φορτηγών μεταφοράς, σχεδιασμένη για ευρείας κλίμακας εμπορευματοποίηση και ασφαλή χρήση. Η λύση συμπληρώνεται από τον επεκτάσιμο προσομοιωτή υψηλής ποιότητας Waabi World, που παρέχει στο Waabi Driver τεράστια ποικιλία σεναρίων για την βελτίωση των οδηγικών δεξιοτήτων του και ανοίγει το δρόμο για ευρεία υιοθέτηση της αυτόνομης μεταφοράς με φορτηγά.

«Η αυτονομία θα αλλάξει τα φορτηγά και τα logistics, αλλά η αυτόνομη οδήγηση δεν έχει λύσει ακόμα αυτήν την πρόκληση», δήλωσε η Raquel Urtasun, Ιδρύτρια και CEO της Waabi. «Η προσέγγισή μας μέσω τεχνητής νοημοσύνης είναι το κλειδί ανάπτυξης αυτής της πραγματικότητας. Η επένδυση του Volvo Group στην Waabi σηματοδοτεί το επόμενο βήμα μας, κυρίως για την κοινή μας δέσμευση για ασφάλεια».

Η Volvo Group Venture Capital ιδρύθηκε το 1997 και επενδύει παγκοσμίως σε εταιρείες επιχειρηματικού κινδύνου. Στόχος είναι η προώθηση του μετασχηματισμού με διευκόλυνση δημιουργίας νέων υπηρεσιών και λύσεων και υποστήριξη συνεργασιών μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και του Volvo Group. Οι μελλοντικές τάσεις των μεταφορών και οι στρατηγικές προτεραιότητες του Volvo Group καθορίζουν τους τομείς εστίασης των επενδύσεων: Υπηρεσίες Logistics, Λύσεις Εγκαταστάσεων, Ηλεκτροκίνηση και Κλιματική Τεχνολογία.

Η συναλλαγή δεν έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη ή την οικονομική θέση του Volvo Group.

Προηγούμενο άρθροCEA – Renault Group: αμφίδρομος φορτιστής υψηλής απόδοσης
Επόμενο άρθροRenault Group: Ο Gianluca De Ficchy CEO της Mobilize