Η CUPRA αποκάλυψε τα νέα CUPRA Formentor και Leon, τα μοντέλα που δημιουργήθηκαν για να προκαλούν έντονα συναισθήματα.

  • Τα νέα CUPRA Formentor και CUPRA Leon υιοθετούν την νέα σχεδιαστική τάση της μάρκας
  • Ειδικά για το CUPRA Formentor και το CUPRA Leon Sportstourer διατίθεται νέος τύπος κινητήρα βενζίνης (TSI), ισχύος 333 PS (245 kW) με τεχνολογία διαχωρισμού ροπής και φρένα Akebono
  • Τα νέα CUPRA Formentor και CUPRA Leon θα διαθέτουν επίσης plug-in υβριδική τεχνολογία νέας γενιάς (eHybrid), που θα αποδίδει 272 PS (200 kW) και θα παρέχει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας
  • Τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας 12 ηχείων, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Sennheiser
  • Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν επίσης σύστημα infotainment νέας γενιάς και πιο βιώσιμη προσέγγιση
  • Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία του CUPRA Design, ενός νέου, ανεξάρτητου σχεδιαστικού οίκου
  • Η CUPRA ανακοίνωσε επίσης νέες συνεργασίες με την μάρκα βιώσιμων κοσμημάτων MAM και το στούντιο σχεδίασης φωτισμού της Βαρκελώνης, Marset
  • Η εταιρεία συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με 56.600 παραδόσεις το 1ο τρίμηνο του 2024
  • Η αντισυμβατική μάρκα παρουσίασε τα επανασχεδιασμένα και βελτιωμένα νέα CUPRA Formentor και CUPRA Leon.

Το νέο CUPRA Formentor βασίζεται στο ιδιαίτερα επιτυχημένο Crossover SUV. Το CUPRA Formentor είναι το αυτοκίνητο της εταιρείας με τις περισσότερες πωλήσεις και σύμβολο της μάρκας. Σε μια ανταγωνιστική αγορά A-CUV, κατετάγη πέρυσι κορυφαίο σε πωλήσεις, με 120.100 παραδόσεις παγκοσμίως (+23,0% έναντι του 2022). Ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ειδικά για τη μάρκα.

Το νέο CUPRA Leon προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά στις 5θυρες εκδόσεις hatchback και Sportstourer σε μια περίοδο που η μάρκα επιτυγχάνει νέο ορόσημο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η CUPRA παρέδωσε 56.600 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 21,4% έναντι του πρώτου τριμήνου 2023, ενώ ο Μάρτιος υπήρξε μήνας ρεκόρ με 23.800 παραδόσεις.

«Τα CUPRA Formentor και Leon υπήρξαν η κινητήρια δύναμη για την επιτυχία της μάρκας και την παγκόσμια επέκτασή της. Η προσέγγιση ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και έχουν παραδοθεί σχεδόν 600.000 αυτοκίνητα από το 2018 που δημιουργήθηκε η μάρκα», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA. «Τα νέα CUPRA Formentor και Leon αποτελούν σχεδιαστική εμμονή και είναι μοντέλα φτιαγμένα για να προκαλούν έντονα συναισθήματα. Δύο μοντέλα που αντιπροσωπεύουν αυτό που οραματίστηκε αυτή η μικρή ομάδα για την CUPRA μόλις πριν από λίγα χρόνια».

Ανασχεδιασμένα και βελτιωμένα για την επόμενη γενιά

Η νέα επιθετική εμφάνιση φέρει το λογότυπο CUPRA στο εμπρόσθιο καπό, με τριγωνικά φώτα LED και μεγάλο άνοιγμα. Η ίδια τριγωνική σχεδίαση χαρακτηρίζει το κεντρικό φωτεινό λογότυπο CUPRA στο πίσω μέρος. Νέα ματ χρώματα, όπως το Century Bronze ή το Enceladus Grey, δίνουν ακόμα εντονότερο χαρακτήρα και στα δύο αυτοκίνητα.

Η ιδιαίτερη εξωτερική σχεδίαση αντικατοπτρίζεται και στο εσωτερικό και συνδυάζει τα σπορ στοιχεία με την βιωσιμότητα με μια γκάμα ψηφιακών τεχνολογιών και επιλογών υλικών.

Το εσωτερικό αποπνέει αίσθηση υψηλότερης ποιότητας, με νέα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα. Είναι επίσης αναβαθμισμένο με νέα υλικά και υιοθετεί μια πιο βιώσιμη προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων Bucket με 73% ανακυκλωμένες μικροΐνες ή με δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον.

Η ψηφιοποίηση κυριαρχεί, με νέο και βελτιωμένο HMI στο ψηφιακό πιλοτήριο και με μεγαλύτερο σύστημα infotainment 12,9”, το οποίο διαθέτει σφαιρικό χειριστήριο με φωτισμό.

Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας 12 ηχείων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους ειδικούς ήχου της Sennheiser Mobility. Το σύστημα προσφέρει καθαρό ήχο Sennheiser που εμπιστεύονται μουσικοσυνθέτες και καλλιτέχνες διεθνώς.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζίνη), ήπιο υβριδικό (eTSI), TDI (ντίζελ) και eHybrid (υβριδικό plug-in). Η νέα γενιά plug-in υβριδικών αποδίδει 272PS (200kW) και προσφέρει περισσότερα από 100 χλμ αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, συμβατή με ταχυφόρτιση (μέχρι 50kW DC).

Ειδικά για το CUPRA Formentor και το CUPRA Leon Sportstourer διατίθεται νέα επιλογή κινητήρα βενζίνης (TSI), που αποδίδει 333 PS (245 kW), με τεχνολογία διαχωρισμού ροπής και φρένα Akebono.

Η παγκόσμια πρεμιέρα των νέων CUPRA Formentor και CUPRA Leon ήταν αντιπροσωπευτική της CUPRA ως μάρκας που δίνει έμφαση στον σχεδιασμό.

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών το πρώτο τρίμηνο 2024
Επόμενο άρθροStellantis: Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024