Συνεργασία Ford, Bedrock και Bosch για αυτόνομη στάθμευση

Η Ford Motor Company, η Bedrock και η Bosch ξεκινούν ένα πρόγραμμα με συνδεδεμένα οχήματα δοκιμών Ford που μπορούν να οδηγούν και να σταθμεύουν αυτόνομα μέσα στο Assembly Garage της Bedrock στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την έξυπνη υποδομή της Bosch.

Αυτή είναι η πρώτη λύση στις ΗΠΑ που βασίζεται σε υποδομές για αυτόνομη στάθμευση οχήματος σε γκαράζ.

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στο Corktown, τον χώρο των καινοτομιών κινητικότητας της Ford, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μίσιγκαν. Η περιοχή θα προσελκύσει καινοτόμους και πρωτοπόρους φορείς κινητικότητας από όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη, τις δοκιμές και το λανσάρισμα νέων λύσεων για τις αστικές μεταφορές, τη βελτίωση της πρόσβασης στην κινητικότητα για όλους και την προετοιμασία για το ολοένα και πιο συνδεδεμένο και αυτόνομο περιβάλλον που μας περιμένει.

“Αναζητούμε συνεχώς ευκαιρίες για να επεκτείνουμε την κορυφαία τεχνολογία υποστήριξης οδηγού Ford Co-Pilot360 που προσφέρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην οδήγηση και πιστεύουμε πως η τεχνολογία αυτόνομης στάθμευσης είναι πολλά υποσχόμενη”, δήλωσε ο Ken Washington, chief technology officer της Ford Motor Company. “Η συνεργασία μας με την Bosch και την Bedrock ταυτίζεται επίσης με το όραμά μας για το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει ολοένα και πιο αυτόνομα οχήματα που αντιλαμβάνονται περισσότερο το περιβάλλον τους, απαιτώντας λιγότερους υπολογιστές για τη βελτίωση του σχεδιασμού, της εμφάνισης και του κόστους”.

Το πρόγραμμα δοκιμών θα προβάλλεται στο ισόγειο του Assembly Garage της Bedrock, του πρώτου έργου οικιστικής ανάπλασης στο Corktown. Το έργο συνάδει με το όραμα της Bedrock να συνδυάσει τις εδαφικές και τις ιστορικές εξελίξεις με την τελευταία τεχνολογία στάθμευσης και κινητικότητας – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αυτοματοποιημένου σταθμού αυτοκινήτων του Midwest, όπου τα οχήματα κινούνται στο υπόγειο του Free Press Building μέσω εισόδων στο επίπεδο του δρόμου.

“Προσπαθούμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών στάθμευσης και κινητικότητας του Ντιτρόιτ επειδή αναγνωρίζουμε τη σημασία της διασύνδεσης μεταξύ ακινήτων και κινητικότητας”, δήλωσε η Heather Wilberger, chief information officer της Bedrock. “Εκτός από τη δραστική μείωση του χρόνου στάθμευσης, βλέπουμε αυτή τη λύση ως το πρώτο βήμα για την αυτόνομη στάθμευση στην πόλη μας, παρέχοντας απόλυτη ευκολία στους ενοίκους, τους επισκέπτες, τις γειτονιές και τους κατοίκους”.

Το συνδεδεμένο όχημα και η έξυπνη υποδομή βελτιώνουν την αυτόνομη στάθμευση

Τα συνδεδεμένα οχήματα δοκιμών της Ford λειτουργούν με εξαιρετικά αυτόνομο τρόπο μέσω επικοινωνίας οχήματος – υποδομής (V2I) με την έξυπνη υποδομή στάθμευσης της Bosch. Οι αισθητήρες υποδομής αναγνωρίζουν και εντοπίζουν το όχημα και καθοδηγούν τους ελιγμούς του στάθμευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα αποφυγής πεζών και άλλων κινδύνων. Εάν η υποδομή ανιχνεύσει κάτι στην πορεία του οχήματος, μπορεί να ακινητοποιήσει αμέσως το όχημα.

“Για την Bosch, η αυτόνομη στάθμευση συνδυάζει την εμπειρία των τομέων κινητικότητας και τεχνολογίας κτιρίων, παρέχοντας μια έξυπνη λύση υποδομής που βελτιώνει την καθημερινότητα”, δήλωσε ο Mike Mansuetti, Πρόεδρος της Bosch Βορείου Αμερικής. «Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους καταναλωτές να αντιληφθούν το όφελος της αυτόνομης τεχνολογίας, καθώς το όχημα επιτελεί μια διαδικασία όπως η στάθμευση σε γκαράζ”.

Μόλις φτάσει στο γκαράζ, ο οδηγός θα αφήσει το όχημα σε ένα καθορισμένο σημείο και θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή smartphone για να δώσει εντολή αυτόνομης στάθμευσης στο όχημα. Οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν επίσης την εφαρμογή για να ζητήσουν την επιστροφή του οχήματος στο καθορισμένο σημείο παραλαβής, συντομεύοντας τη διαδικασία στάθμευσης και χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν τι όχημά τους.

Η νέα κινητικότητα απαιτεί συνεργασία

Η δοκιμή στο Assembly Garage συγκεντρώνει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, τη Ford, την μεγαλύτερη κατασκευάστρια ακινήτων του Ντιτρόιτ, την Bedrock και την μεγαλύτερη πάροχο συστημάτων αυτοκινήτου στον κόσμο, την Bosch, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι εταιρείες σε θέματα νέων πρωτοβουλιών κινητικότητας.

Η δοκιμή θα επιτρέψει στις τρεις εταιρείες να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία του χρήστη, το σχεδιασμό οχημάτων, το σχεδιασμό δομών στάθμευσης και τον τρόπο επέκτασης της τεχνολογίας και την εφαρμογή της.

“Είναι συναρπαστικό και απαιτητικό να εξερευνά κάποιος έξυπνα οχήματα σε έναν έξυπνο κόσμο. Η Ford, η Bosch και η Bedrock έχουν μάθει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα επικοινωνούν με την υποδομή του προγράμματος αυτόνομης στάθμευσης. Καταφέραμε να καθοδηγήσουμε τα οχήματα με ασφάλεια σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας”, δήλωσε ο Joseph Urhahne, Automated Driving Research & Advanced Engineering της Ford Ευρώπης.

Η αποτελεσματική χρήση του χώρου και των υπηρεσιών οχημάτων

Οι λύσεις αυτόνομης στάθμευσης δίνουν αξία στους ιδιοκτήτες γκαράζ επιτρέποντας την αποτελεσματικότερη χρήση του χώρου. Με την αυτόνομη στάθμευση, ο ίδιος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20% περισσότερα οχήματα. Η λύση μπορεί να εφαρμοσθεί μέσω αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού όπως στο Assembly Garage ή με ενσωματωμένη υποδομή σε νέα γκαράζ που θα επιτρέπει βελτιστοποιημένο σχεδιασμό για μέγιστη χωρητικότητα.

Εκτός από την απλή στάθμευση, ένα όχημα θα μπορεί επίσης να μεταβεί αυτόνομα σε σημεία εντός του γκαράζ για συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως φόρτιση ή πλύσιμο. Κατά τη δοκιμή, οι Ford, Bedrock και Bosch θα παρουσιάσουν διαδρομές οχημάτων που δείχνουν πώς ένα όχημα θα κινείται μεταξύ των σημείων εξυπηρέτησης και τελικά σε ένα χώρο στάθμευσης πριν ο χρήστης το καλέσει για να αποχωρήσει.

Προηγούμενο άρθροΗ Daimler εκδίδει το πρώτο πράσινο ομόλογο 1 δισ. ευρώ
Επόμενο άρθροΟι νέες Α250e hatchback και A250e Sedan στην Ελλάδα