Η Daimler εκδίδει το πρώτο πράσινο ομόλογο 1 δισ. ευρώ
Daimler issues first green bond with a volume of €1 billion

Με το πρώτο της πράσινο ομόλογο, η Daimler AG προχωρά σταθερά προς τεχνολογίες και υπηρεσίες ουδέτερες CO2. Το ευρωομόλογο 1 δισ. ευρώ που εκδόθηκε από την Daimler AG με διάρκεια 10 ετών και ετήσιο κουπόνι 0,75% υπερκαλύφθηκε 4 φορές.

Η έκδοση οργανώθηκε από τις BBVA, BNP Paribas, Commerzbank, Crédit Agricole, SEB και Unicredit.

Ο Harald Wilhelm, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο / την Daimler Mobility και την Mercedes-Benz AG, δήλωσε: “Η κινητικότητα και η παραγωγή με ουδέτερο CO2 είναι ένας σαφής στόχος και αναπόσπαστο μέρος της βιώσιμης επιχειρηματικής μας στρατηγικής. Τα έσοδα του πρώτου πράσινου ομολόγου μας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση πράσινων έργων, επιτρέποντας το μετασχηματισμό μας προς μια εταιρεία και βιομηχανία χωρίς άνθρακα. Η ισχυρή ζήτηση για το πράσινο ομόλογό μας δείχνει τις ελκυστικές συνθήκες καθώς και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη στρατηγική μας”.

Το πράσινο ομόλογο είναι σύμφωνο με τις σχετικές αρχές (Green Bond Principles) του International Capital Market Association (ICMA) και καθοδηγείται από το Daimler Green Finance Framework, το οποίο θεσπίστηκε τον Ιούνιο του 2020. Το πλαίσιο είναι μια σύνοψη των αρχών βάσει των οποίων η Daimler θα χρησιμοποιήσει την πράσινη χρηματοδότηση. Ισχύει για ένα ευρύ φάσμα πιστώσεων, όπως πράσινα ομόλογα, υποσχετικές, δάνεια κλπ. Η Daimler θα κατανείμει τα καθαρά έσοδα από τα πράσινα χρηματοδοτικά μέσα σύμφωνα με το Πλαίσιο για την ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων μηδενικών εκπομπών, όπως ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) και ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου (FCEV).

Προηγούμενο άρθροΕργοστάσιο 56: Το μέλλον της παραγωγής από την Mercedes-Benz
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Ford – Bedrock – Bosch για αυτόνομη στάθμευση