2020 - Nouvelle Renault MEGANE

Η Renault ανανεώνει όλη τη σειρά Mégane: Hatchback, Estate, R.S. Line, R.S. και R.S. TROPHY, με  περισσότερη τεχνολογία για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και προσφέρει έναν νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα: το νέο Mégane E-TECH Plug-in. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει  το καλοκαίρι του 2020.

Μετά το Captur, το Mégane estate κατηγορίας C εξοπλίζεται επίσης με μια μπαταρία επαναφόρτισης δικτύου που συνδυάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.6.

Πρόκειται για μια εμβληματική σειρά που ανανεώθηκε: 7 εκατομμύρια μονάδες πωλήθηκαν παγκοσμίως, σε τέσσερις διαφορετικές γενιές, από το 1995.

Η Marion Humeau, Διευθύντρια Μάρκετινγκ Μεσαίων Αυτοκινήτων δήλωσε: “Το νέο Mégane έχει να κάνει με περισσότερη τεχνολογία για περισσότερη απόλαυση. Το Mégane E-TECH Plug-in διαθέτει επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα που ενσωματώνει όλες τις τεχνολογικές μας εξελίξεις, προσφέροντας μια πραγματική ηλεκτρική εμπειρία και οδήγηση με απόλυτη ανεμελιά”.

Η ενασχόληση της Renault με τη φιλοσοφία υβριδικών plug-in είναι καινοτόμος και προωθεί την απόδοση έναντι της επίδοσης. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από τη Renault Engineering και έχει κατοχυρωθεί με πάνω από 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα καινοτόμο πολυτροπικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο λειτουργεί με μετάδοση άνευ συμπλέκτη για βέλτιστη απόδοση και αλλαγές ταχυτήτων αισθητές μετά βίας. Με χωρητικότητα μπαταρίας 9.8kWh (400V), το νέο Mégane E-TECH Plug-in επιτυγχάνει εμβέλεια 50χλμ σε μικτές συνθήκες WLTP.

Το νέο Mégane προσφέρει ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο πιλοτήριο με οθόνη πολυμέσων 9,3 ιντσών και οθόνη ταμπλό 10,2 ιντσών και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του συνδεδεμένου συστήματος πολυμέσων Renault Easy Link. Διαθέσιμος στο νέο Mégane Estate, ο κινητήρας E-TECH Plug-in θα διατίθεται αργότερα και στην έκδοση hatchback.

Προηγούμενο άρθροFord Puma, από το σπορ coupé στο crossover SUV
Επόμενο άρθροΤο νέο Golf 8ης γενιάς στην Ελλάδα