Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις πρώτες προσκλήσεις για έργα στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon Europe» για το 2021-2022.

Τα έργα θα επιλεγούν για χρηματοδότηση με αξιολόγηση ενός σταδίου, με κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 1.216,3 εκατ. ευρώ συνολικά για θέματα Κλίματος, Ενέργειας και Κινητικότητας.

Το Horizon Europe είναι το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία, το οποίο διαδέχεται το πρόγραμμα «Horizon 2020». Στο πλαίσιο του προγράμματος «Horizon Europe», οι έρευνες για την ενέργεια, τη δράση για το κλίμα και την κινητικότητα ομαδοποιούνται στην Ομάδα 5. Κυρίαρχο μέλημα αυτής της ομάδας είναι η επιτάχυνση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης και του συναφούς μετασχηματισμού της οικονομίας, της βιομηχανίας και της κοινωνίας μας προς επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας στην Ευρώπη έως το 2050. Η Επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε το κύριο πρόγραμμα εργασιών του «Horizon Europe» για την περίοδο 2021-2022.

Δήλωση συμμετοχής

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης στο πλαίσιο του «Horizon Europe» καθορίζονται στο Πρόγραμμα για το Κλίμα, την Ενέργεια και την Κινητικότητα. Όλες οι πληροφορίες χρηματοδότησης και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αιτήσεων βρίσκονται στο Funding and Tenders portal.

Ο Οδηγός Προγράμματος Horizon Europe περιέχει λεπτομερή καθοδήγηση σχετικά με τη δομή, τον προϋπολογισμό και τις πολιτικές προτεραιότητες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι προϋποθέσεις υποβολής πρότασης έργου περιγράφονται αναλυτικά στα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύονται με την πρόσκληση. Οι προτάσεις που υποβάλλονται αξιολογούνται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες της βάσης βάσης δεδομένων εξωτερικών αξιολογητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι υποψήφιοι θα λάβουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης το αργότερο πέντε μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής. Οι συμφωνίες επιχορήγησης θα υπογραφούν με τους επιτυχόντες εντός οκτώ μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

 

Προηγούμενο άρθροΚοινή επιστολή ACEA, IndustriALL και T&E προς ΕΕ
Επόμενο άρθροΣημείο αναφοράς η vέα BMW Σειρά 2 Coupé