Η κοινοπραξία μεταξύ Stellantis και Engie EPS για τη δημιουργία ενός παρόχου προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρικής κινητικότητας θα είναι ονομάζεται Free2Move eSolutions.

Παράλληλα με το νέο της όνομα, η κοινοπραξία ανακοίνωσε επίσης το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η κοινοπραξία μεταξύ Stellantis και Engie EPS ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους, με στόχο την απλοποίηση της πρόσβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Ως Free2Move eSolutions, θα συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο της Free2Move με ένα σύνολο προσφορών αφιερωμένων στην ηλεκτρική κινητικότητα. Αυτό θα περιλαμβάνει υποδομή φόρτισης, συνδρομές δημόσιας και οικιακής φόρτισης, διαχείριση κύκλου ζωής μπαταρίας και προηγμένες ενεργειακές υπηρεσίες όπως ολοκληρωμένο Vehicle-to-Grid.

Η Free2Move (μέρος του Ομίλου Stellantis) είναι μια εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας, που δημιουργήθηκε το 2016, με στόχο την απλοποίηση και εξασφάλιση της κινητικότητας τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρικούς πελάτες με λύσεις προσαρμοσμένες σε όλες τις ανάγκες, οπουδήποτε και οποτεδήποτε από 1 ώρα, 1 ημέρα, έως 1 μήνα ή περισσότερο, μέσω μίας πλατφόρμας. Παρέχει επίσης λύσεις που υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση και τη διαχείριση στόλου για επαγγελματίες.

Η νέα εταιρεία ιδρύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και υποστηρίζεται από μια ομάδα με μεγάλες δεξιότητες και ειδικές γνώσεις, για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή, τη διανομή και την πώληση απλών, καινοτόμων λύσεων ηλεκτρικής κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη, με δυνατότητες και ένα σχέδιο για μελλοντική διεθνή επέκταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από έξι μέλη, συμπεριλαμβανομένου του CEO Roberto Di Stefano, που εκπροσωπεί η Stellantis και τον πρόεδρο Carlalberto Guglieminotti, που εκπροσωπεί την Engie EPS.

Ο CEO, Roberto Di Stefano είναι από το 2019 επικεφαλής ηλεκτρικής κινητικότητας της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και στη συνέχεια της Stellantis. Στην Ομάδα e-Mobility, συνέβαλε στη μετάβαση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση. Έχει δεσμευτεί στη διερεύνηση πιο βιώσιμων λύσεων ηλεκτρικής κινητικότητας και επίσης να προσφέρει άμεσα πλεονεκτήματα στους πελάτες μέσω ενός ολοκληρωμένου, φιλικού προς το περιβάλλον και οικονομικά ανταγωνιστικού οικοσυστήματος στρατηγικών συνεργατών και υπηρεσιών. Από το 2020, είναι επίσης επικεφαλής της ανάπτυξης δικτύων στη Stellantis.

Έχοντας λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις, η ολοκλήρωση της κοινοπραξίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Προηγούμενο άρθροΚοινοπραξία Volvo Cars και ECARX
Επόμενο άρθροΗ ανάλυση της Jato Dynamics για τον Φεβρουάριο