Η Volvo Cars και η εταιρεία τεχνολογίας ECARX σχεδιάζουν να δημιουργήσουν νέα κοινοπραξία για ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση πλατφόρμας συστήματος ψυχαγωγίας αιχμής.

Η σχεδιαζόμενη κοινοπραξία θα επιτρέψει στις εταιρείες και στο ευρύτερο Geely Group να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα κόστους και να δημιουργήσουν νέες ροές εσόδων.

Η Volvo Cars συνεργάστηκε με την Google για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android Automotive από το 2017. Το 2020, η Volvo Cars και η Polestar ήταν οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που παρουσίασαν συστήματα ψυχαγωγίας βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα Android Automotive με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google.

Μέσω της νέας κοινοπραξίας, η Volvo Cars και η ECARX θα συνεχίσουν και θα επεκτείνουν την ανάπτυξη της πλατφόρμας συστήματος ψυχαγωγίας της Volvo Cars. Η κοινοπραξία θα διαθέσει την πλατφόρμα σε όλες τις μάρκες του Geely Group και των θυγατρικών της, προσφέροντάς την παράλληλα σε τρίτους, μέσω της ECARX.

“Το σύστημα ψυχαγωγίας στα πιο πρόσφατα αυτοκίνητα της Volvo είναι από τα καλύτερα στην αγορά και ανταγωνίζεται τα κινητά τηλέφωνα ως προς την εμπειρία χρήστη”, δήλωσε ο Henrik Green, chief technology officer της Volvo Cars. “Μέσω αυτής της κοινοπραξίας μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του συστήματος, να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία σε περισσότερα αυτοκίνητα και να αυξήσουμε τα κίνητρα για εταιρείες και προγραμματιστές, ώστε να δημιουργήσουν εξαιρετικές υπηρεσίες και εφαρμογές για τους χρήστες της πλατφόρμας”.

Η ECARX είναι μια νέα, αυτόνομη και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία τεχνολογίας με παγκόσμιο αποτύπωμα από τότε που επεκτάθηκε στην Ευρώπη, τον Δεκέμβριο του 2020. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση υψηλής ποιότητας συστημάτων ψυχαγωγίας βασισμένων στο Android, για μάρκες όπως η Geely Auto, η Lynk & Co και η Proton.

“Με εκτενή εμπειρία στα συστήματα ψυχαγωγίας οχημάτων και στην ευφυή συνδεσιμότητα, η ECARX θα καταστεί κορυφαία στην τεχνολογία πληροφοριών αυτοκινήτου στη Κίνα”, δήλωσε από την πλευρά του ο Ziyu Shen, CEO της ECARX. “Αυτή η κοινοπραξία θα αποτελέσει άλλη μια σημαντική κίνηση για τη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της ECARX. Εγκαινιάζει τη συνεργασία μεταξύ ECARX και Volvo Cars, ενσωματώνει τα τεχνικά τους πλεονεκτήματά προσφέροντας στους παγκόσμιους καταναλωτές συνδεδεμένες πρωτοποριακές εμπειρίες ψυχαγωγίας και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω συνεργασία”.

Η Volvo Cars σχεδιάζει αρχικά να ενσωματώσει την πλατφόρμα της κοινοπραξίας σε αυτοκίνητα Volvo Cars και Polestar, με τις μοναδικές τους διεπαφές χρήστη.

Η ECARX θα είναι αποκλειστικός συνεργάτης εμπορευματοποίησης για ενσωμάτωση της πλατφόρμας σε άλλα οχήματα παγκοσμίως, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υπηρεσίες αυτοκινήτου ECARX που διαθέτει στην κινεζική αγορά. Η Volvo Cars και η ECARX διερευνούν επίσης τη χρήση υπηρεσιών αυτοκίνησης και εξοπλισμού ECARX στην κινεζική αγορά.

Με την ίδρυσή της, η κοινοπραξία θα διευθύνεται από τον Jan-Erik Larsson, σήμερα επικεφαλής Ε&Α της Volvo Cars στην Κίνα. Μετά τις τελικές διαπραγματεύσεις και με την επιφύλαξη οριστικοποίησης και εκτέλεσης των σχετικών συμφωνιών μεταξύ των μερών, η εταιρεία θα τεθεί σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Προηγούμενο άρθροΕνίσχυση της συμφωνίας ALD Automotive – Mazda
Επόμενο άρθροΠροχωρά η κοινοπραξία Stellantis – Engie EPS