Η Toyota Motor Corporation (Toyota) και η Panasonic Corporation (Panasonic) ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να ιδρύσουν την Prime Planet Energy & Solutions, Inc., μια κοινοπραξία που ειδικεύεται στις πρισματικές μπαταρίες αυτοκινήτων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη περίπου ένα χρόνο από τότε που οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν, στις 22 Ιανουαρίου 2019, πως είχαν συνάψει συμβάσεις επιχειρηματικής ολοκλήρωσης και κοινοπραξίας για την ίδρυση νέας εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στην έρευνα σχετικά με τις μπαταρίες από το 1996, όταν δημιούργησαν μια κοινοπραξία με την ονομασία Primearth EV Energy, για να κατασκευάζουν υβριδικές μπαταρίες αυτοκινήτων.

Η Toyota και η Panasonic αποφάσισαν επίσης το περίγραμμα της νέας κοινοπραξίας τους, που θα έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Τόκιο και στο Kansai και θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Απριλίου του 2020. Το 51% της νέας εταιρείας θα ανήκει στην Toyota και το 49% στην Panasonic, ενώ θα απασχολεί περίπου 5.100 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 2.400 σε θυγατρική στην Κίνα.

Η διοικητική της δομή της Prime Planet Energy & Solutions, θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο Διευθυντή και Πρόεδρο, τον Hiroaki Koda (Toyota) και τέσσερις ακόμα διευθυντές δύο από την Toyota και δύο από την Panasonic, καθώς και δύο ελεγκτές έναν από την Toyota και έναν από την Panasonic.

Οι μπαταρίες – ως λύσεις παροχής ενέργειας για αυτοκίνητα και διάφορες άλλες μορφές κινητικότητας και ως λύσεις για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα – αναμένεται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην κοινωνία που αναπτύσσεται, έναν ρόλο που θα υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή.

Η κοινοπραξία που ανακοίνωσαν η Toyota και η Panasonic θα αναπτύξει άκρως ανταγωνιστικές, οικονομικά αποδοτικές ασφαλείς μπαταρίες εξαιρετικής ποιότητας και απόδοσης, ως προς τη χωρητικότητα, την απόδοση, την ανθεκτικότητα κ.λπ., επιτρέποντας την ασφαλή χρήση τους από όλους τους πελάτες. Επιπλέον, η κοινοπραξία θα προμηθεύει μπαταρίες όχι μόνο στην Toyota αλλά και ευρέως και σταθερά προς όλους τους πελάτες, όπω ανακοινώθηκε.

Η επωνυμία της κοινοπραξίας, Prime Planet Energy & Solutions, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Toyota και της Panasonic να παράσχουν στους πελάτες καθαρή ενέργεια και λύσεις προστιθέμενης αξίας υπό τη μορφή μπαταριών.

Προηγούμενο άρθροΟ Max Warburton Σύμβουλος του ΔΣ της Daimler AG
Επόμενο άρθροΟι παγκόσμιες πωλήσεις της Lexus για το 2019