Η Daimler AG ανακοίνωσε ότι ο Max Warburton προσχωρεί στην εταιρεία ως σύμβουλος (Advisor) του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής ειδικών έργων (Special Projects). Θα αναφέρεται απευθείας στον Ola Källenius, Πρόεδρο του ΔΣ της Daimler AG και Επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars.

Ο διορισμός του γνωστού αναλυτή, Max Warburton, στην Daimler θα ισχύσει από τις 2 Μαρτίου 2020.

“Ο Max έχει πλούσια εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πέρα από τις στρατηγικές και οικονομικές προοπτικές, διαθέτει ασυνήθιστα βαθιά κατανόηση των επιχειρησιακών, κανονιστικών και τεχνολογικών περιπλοκών που αντιμετωπίζουμε” δήλωσε ο Ola Kälenius. “Γνωρίζω τον Max εδώ και πολλά χρόνια και είμαι χαρούμενος που συμφώνησε να συμμετάσχει στην Daimler. Του έχω αναθέσει να βρει τρόπους για να οξύνουμε την εστίασή μας, να επιταχύνουμε τη λήψη αποφάσεων, να επιταχύνουμε τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας”.

Ο Harald Wilhelm, μέλος του ΔΣ της Daimler AG, υπεύθυνος για τα Οικονομικά και τον Έλεγχο αλλά και την Daimler Mobility, δήλωσε από την πλευρά του: “Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε τον Max στην ομάδα. Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μείωση του κόστους, βελτίωση της δημιουργίας ταμειακών ροών, βελτιστοποίηση της κατανομής κεφαλαίων και αύξηση των οικονομικών μας επιδόσεων”.

Φωτογραφία από παρουσίαση της Bernstein στο Automotive News Congress 2018

Ο Max Warburton, είναι βρετανός πολίτης 45 ετών, και υπήρξε προηγουμένως επικεφαλής ερευνών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Alliance Bernstein, την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και έρευνας. Εντάχθηκε στην Bernstein στο Λονδίνο το 2008. Πριν από αυτή τη θέση ήταν επικεφαλής της Global Automotive Research στην UBS (2005-2008) και πιο πριν κάλυπτε τον ευρωπαϊκό τομέα αυτοκίνητων στην Goldman Sachs (2000-2005). Ο Max Warburton θεωρείται ο εγκυρότερος αναλυτής αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Abarth 595 esseesse στην ελληνική αγορά
Επόμενο άρθροPrime Planet Energy & Solutions από Toyota και Panasonic