Η πάροχος μικροκινητικότητας TIER παρουσίασε νέο σύστημα ασφαλείας για τα ηλεκτρικά σκούτερ της, κατόπιν πρόσφατης έρευνας στην βασική αγορά της, το Όσλο, η οποία επεσήμανε πως τέσσερις στους δέκα τραυματισμούς με ηλεκτρικά σκούτερ προκύπτουν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.

Το σύστημα ασφαλείας, που δοκιμάστηκε μέσω εφαρμογής, ανιχνεύει εάν ο αναβάτης είναι μεθυσμένος και υποδεικνύει εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς. Κυκλοφόρησε ως εφαρμογή για χρήστες Apple iOS σε πόλεις όπου δραστηριοποιείται η TIER.

Το σύστημα ζητά από τους οδηγούς να γείρουν το τηλέφωνό τους σύμφωνα με την κλίση που εμφανίζεται στην οθόνη. Εάν ο αναβάτης αποτύχει τρεις φορές εντός συγκεκριμένου χρόνου, θα του προταθεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτική μέθοδο μεταφοράς. Το καινοτόμο σύστημα ασφαλείας συμπληρώνεται με μια εφαρμογή, η οποία θα παροτρύνει τους αναβάτες να πάρουν ταξί εάν επιβεβαιωθεί πως δεν μπορούν να οδηγήσουν ηλεκτρικό σκούτερ.

Το σύστημα Safety Pricing παροτρύνει τους αναβάτες στο Λονδίνο, μέσω της εφαρμογής Free Now, να πάρουν ταξί όταν είναι μεθυσμένοι, καθώς δεν χρεώνονται όταν τα οχήματα παραμένουν σε ακινησία.

Η Kate Barnes, Επικεφαλής Ασφάλειας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της TIER δήλωσε: «Η ασφάλεια των αναβατών μας και των άλλων χρηστών του δρόμου αποτελεί πάντα το πρώτο μας μέλημα. Σε συνεργασία με ειδικούς συμπεριφοράς, το νέο μας σύστημα μέσω εφαρμογής παρέχει έναν ακόμα τρόπο υποστήριξης των αναβατών ώστε να παραμείνουν ασφαλείς».

Προηγμένα συστήματα ασφαλείας

Τον Μάρτιο η TIER ανακοίνωσε την εξαγορά της Fantasmo στις ΗΠΑ, προς βελτίωση της ασφάλειας οδήγησης και της άνεσης στα ηλεκτρικά σκούτερ της και της εφαρμογής του συστήματος εντοπισμού μέσω κάμερας (CPS), δέκα φορές ακριβέστερου σσυστήματος στάθμευσης έναντι του GPS. Για ενίσχυση αυτής της τεχνολογίας και για βελτίωση της συμπεριφοράς των ηλεκτρικών σκούτερ, η TIER ετοιμάζει τρισδιάστατους χάρτες μεγαλουπόλεων όπου δραστηριοποιείται, ξεκινώντας με έναν χάρτη 2.500 χιλιομέτρων του Παρισιού.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού βάσει όρασης υπολογιστού προς εντοπισμό τροχαίων παραβάσεων και ατυχημάτων. Η εφαρμογή εντοπισμού οδήγησης σε κατάσταση μέθης στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας των ηλεκτρικών σκούτερ της TIER και περιλαμβάνει απτά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ενδείξεις φωτισμού, αμορτισέρ και εμπρόσθιου τροχού.

Η TIER συνεχίζει την επέκτασή της στην περιοχή EMEA, με πρόσφατες εξαγορές της εταιρείας μικροκινητικότητας Spin, της εταιρείας διαμοιρασμού ποδηλάτων nextbike και της ουγγρικής εταιρείας τεχνολογίας Makery.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις νέες τάσεις κινητικότητας της Γενιάς Z με πράσινες επιλογές μεταφοράς, εγγραφείτε εδώ στο Smart Mobility Institute 2022 του Σεπτεμβρίου!

Προηγούμενο άρθροΕυφυής η σχεδίαση των νέων Doblò και E-Doblò
Επόμενο άρθροVWCV: ηλιακές εγκαταστάσεις στην Ισπανία