The all-new Yaris Cross compact SUV

Η Toyota παρουσιάζει το Yaris Cross ως νέο μοντέλο στην κατηγορία B SUV. Ένα μοντέλο που συνδυάζει την τεχνογνωσία μικρών αυτοκινήτων της Toyota και την κληρονομιά των SUV.

  • Δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B της Toyota, προσφέροντας ξεχωριστό σχεδιασμό και δυναμική απόδοση
  • Διαθέτει υπερυψωμένη απόσταση από το έδαφος, έξυπνη τετρακίνηση και υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς της Toyota
  • Σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο για την Ευρώπη, το Yaris Cross θα παραχθεί στη Γαλλία με ετήσιο όγκο άνω των 150.000 μονάδων
  • Παγκόσμιο ντεμπούτο τον Απρίλιο 2020 πριν από την εισαγωγή τoυ στην ευρωπαϊκή αγορά το 2021

Κάτω από το C-HR και το RAV4 υπήρχε περιθώριο για ένα ακόμα cross-over στην γκάμα της Toyota – ένα που θα ανταγωνιζόταν στην κατηγορία Β. Σήμερα, η κατηγορία αυτή κυριαρχείται από τα Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008 και VW T-Cross.

Το Toyota Yaris Cross βασίζεται στην πλατφόρμα του επιτυχημένου αυτοκινήτου πόλης της Toyota, που σημαίνει πως φέρει το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε αυτήν την κατηγορία. Το Yaris Cross μπορεί να παραγγελθεί και με τετρακίνηση.

Το Yaris Cross έχει το ίδιο μεταξόνιο 2.560 mm με το νέο Yaris hatchback, αλλά έχει συνολικό μήκος 240 mm, με προσθήκη 60 mm στον μπροστινό πρόβολο και 180 mm στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας περισσότερο εσωτερικό χώρο. Η απόσταση από το έδαφος είναι 30 mm ψηλότερη και το όχημα είναι ψηλότερο και ευρύτερο συνολικά – κατά 90 και 20 mm αντίστοιχα.

Ο τρίκυλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ditto, η οποία μπορεί να φορτιστεί μόνο μέσω αναγεννητικής πέδησης. Η Toyota υπόσχεται βαθμολογία CO2 WLTP μικρότερη από 120g / χλμ για το Yaris Cross.

Η Toyota αναμένει να παράγει περισσότερα από 150.000 Yaris Cross ετησίως στο εργοστάσιο TMMF Onnaing, κοντά στη Valenciennes στη Γαλλία, και να επιτύχει μερίδιο τμήματος B-SUV άνω του 8%.

Δείτε εδώ το video παρουσίασής του.

Προηγούμενο άρθροΗ ALD ανακοίνωσε νέα πρόσωπα στην Εκτελεστική Επιτροπή
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΣΕΕΑΕ για φορολόγηση και εκτελωνισμό εισαγομένων