Η Volvo Trucks θα συμμετάσχει στην έκθεση IAA Transportation 2024 στο Αννόβερο από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Hall 21, περίπτερο B01, καθώς στην πίστα δοκιμών της ΙΑΑ για test drive από τους επισκέπτες.

Τα μοντέλα της Volvo Trucks στην IAA Transportation 2024 θα επιδείξουν τη δέσμευσή της στη μείωση εκπομπών άνθρακα και στην αποτροπή ατυχημάτων στον τομέα των μεταφορών. Η Volvo θα παρουσιάσει φορτηγά με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, κυψέλες καυσίμου και ανανεώσιμα καύσιμα σε κινητήρες εσωτερικής καύσης – μια στρατηγική που επιτρέπει βιώσιμες μεταφορές σήμερα και αύριο.

Η Volvo Trucks θα παρουσιάσει επίσης την επερχόμενη τεχνολογία e-axle, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo επόμενης γενιάς με μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου, επιτρέποντας μεγαλύτερη ηλεκτρική εμβέλεια καθώς και βελτιστοποιημένη οδηγική συμπεριφορά.

Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks

“Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τις αντιδράσεις των πελατών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τις νέες σειρές των φορτηγών μας και τις μελλοντικές τεχνολογίες”, δήλωσε ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks. “Η γκάμα μας στη φετινή ΙΑΑ θα δείξει την παγκόσμια δύναμη του Ομίλου Volvo και τη δέσμευσή μας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών και μηδενικών ατυχημάτων – και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά για την επιτυχία των πελατών μας”.

Το νέο Volvo FM Low Entry θα βρίσκεται επίσης στην ΙΑΑ – πρόκειται για το πρώτο φορτηγό της Volvo που αναπτύχθηκε μόνο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και εξαιρετική ορατότητα του οδηγού για βελτιωμένη ασφάλεια στο πολυσύχναστο περιβάλλον της πόλης. Το εμβληματικό Volvo FH16 Aero θα παρουσιαστεί με τον ολοκαίνουργιο 17λιτρο κινητήρα D17 υψηλής απόδοσης, προσθέτοντας ισχύ και μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Αυτό το φορτηγό έχει σχεδιαστεί για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εργασίες και βελτιστοποιημένη παραγωγικότητα και είναι πιστοποιημένο για HVO (υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο) και βιοντίζελ B100.

Η Volvo Trucks θα παρουσιάσει επίσης την επερχόμενη τεχνολογία e-axle, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo επόμενης γενιάς με μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου, επιτρέποντας μεγαλύτερη ηλεκτρική εμβέλεια καθώς και βελτιστοποιημένη οδηγική συμπεριφορά.

Ενώ η Volvo έχει πενταετή εμπειρία στα ηλεκτρικά φορτηγά σε 47 χώρες παγκοσμίως, το υδρογόνο είναι το επόμενο βήμα όσον αφορά τα μελλοντικά συστήματα κίνησης. Το υδρογόνο για εφαρμογές κυψελών καυσίμου και το υδρογόνο σε κινητήρες εσωτερικής καύσης αναπτύσσονται παράλληλα, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική ποιότητα της γκάμας των φορτηγών της εταιρείας για όλες τις αγορές και τις εφαρμογές βιώσιμων μεταφορών σε όλο τον κόσμο. Και οι δύο τεχνολογίες που βασίζονται στο υδρογόνο αναμένεται να φτάσουν στους πελάτες προς το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Αρκετά από τα φορτηγά της Volvo στην ΙΑΑ θα είναι εξοπλισμένα με το νέο σύστημα Σύστημα Παρακολούθησης με Κάμερες – Camera Monitor System (CMS) της Volvo, το οποίο προσφέρει οφέλη τόσο από την άποψη της εξοικονόμησης καυσίμων χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική, αλλά και της αυξημένης ασφάλειας λόγω της καλύτερης ορατότητας.

Η Volvo στην IAA θα παρουσιάσει 8 φορτηγά:

  • Volvo FH Aero Electric 4×2 with Camera Monitor System (CMS)
  • Volvo FH16 Aero 4×2 with HVO-fuel, XXL cab and CMS
  • Volvo FMX Electric 6×4 with a 3-way tipper
  • Volvo FM Low Entry 6×2 with skip loader
  • Volvo FM Gas-powered 4×2 with CMS
  • Volvo FE Electric 4×2 with skip loader
  • Volvo VNL 860, with full specification
  • Volvo’s Fuel Cell test truck

Εκτός από ένα ευρύ φάσμα μοντέλων φορτηγών, η Volvo θα παρουσιάσει επίσης τις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες που ετοιμάζονται για την επόμενη γενιά φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών φόρτισης για ηλεκτρικά φορτηγά.

Οι επισκέπτες της ΙΑΑ μπορούν να επισκεφτούν τη Volvo Trucks στο Hall 21, περίπτερο B01, καθώς στην πίστα δοκιμών της ΙΑΑ όπου θα μπορέσουν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν τα φορτηγά (test drive).

Προηγούμενο άρθροΤο Renault Group εντάσσεται στον New Energies Coalition
Επόμενο άρθροΤι λέει η Leaseurope στην ΕΕ για τους πράσινους στόλους