Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver,

Οι μελλοντικοί πελάτες της Volvo θα πρέπει να απαντήσουν σε μια θεμελιώδη ερώτηση: Αν θέλουν ένα καινούργιο ηλεκτρικό Volvo ή όχι. Η Volvo Cars λανσάρισε μόλις το XC40 Recharge, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πρώτο μοντέλο που θα εμφανιστεί στο ολοκαίνουργιο concept της σειράς Recharge.

Το XC40 Recharge, βασισμένο στο πολυβραβευμένο μικρό και ευπώλητο SUV XC40, είναι το πρώτο από μια οικογένεια πλήρως ηλεκτρικών Volvo. Αποτελεί πραγματικό ορόσημο για τη Volvo Cars: το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πρώτο Volvo με ένα ολοκαίνουριο σύστημα infotainment που τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo Cars θα λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, καθώς επιδιώκει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα υβριδικά. Το Recharge θα είναι το γενικό όνομα για όλα τα φορτιζόμενα Volvo με πλήρως ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Από τις αρχές του 2020 οι πελάτες που θα εισέρχονται στον ιστότοπο της Volvo Cars θα ερωτώνται πρώτα αν θέλουν ένα αυτοκίνητο Volvo Recharge ή όχι. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί περαιτέρω η ηλεκτρική οδήγηση, κάθε υβριδικό μοντέλο Volvo Recharge θα διατίθεται με δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για ένα έτος, που θα παρέχεται μέσω επιστροφής χρημάτων από το μέσο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

“Το έχουμε δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν: για τη Volvo Cars, το μέλλον είναι ηλεκτρικό», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Håkan Samuelsson. “Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό νέο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή με το λανσάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού XC40 και της σειράς Recharge”.

Το XC40 Recharge αντιπροσωπεύει αυτό που οι πελάτες περιμένουν από ένα Volvo, με την προσθήκη ενός υπερσύγχρονου, πλήρως ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς, που προσφέρει εμβέλεια περισσοτέρων από 400 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση και ισχύ 408 ίππων. Η μπαταρία φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε 40 λεπτά σε ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Fully electric Volvo XC40 introduces brand new infotainment system

Το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Android είναι πλήρως ενσωματωμένο στην Volvo On Call, την ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών της εταιρείας. Μέσω της Volvo On Call οι οδηγοί των plug-in υβριδικών μπορούν να παρακολουθούν για πόσο χρόνο οδηγούν με ηλεκτρική ενέργεια.

Για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για τα αυτοκίνητα Recharge, η Volvo Cars θα τριπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα για ηλεκτροκίνητα μοντέλα και από του χρόνου θα ετοιμάσει μια επιλογή Designer’s Choice από δημοφιλή μοντέλα Recharge, προσφέροντας ριζικά μειωμένους χρόνους παράδοσης. Η Volvo Cars επιδιώκει τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα να καλύψουν το 20% των συνολικών της πωλήσεων το 2020.

Volvo XC40 Recharge, Battery Package

Κάθε μοντέλο της Volvo περιλαμβάνει μια επιλογή Recharge, από το μικρό SUV XC40 και τα αυτοκίνητα της Σειράς 60, έως τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το μεγάλο SUV XC90. Η Volvo Cars είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει μια έκδοση plug-in σε κάθε μοντέλο της γκάμας της.

Το XC40 Recharge και η σειρά Recharge αποτελούν επίσης απτή απόδειξη του φιλόδοξου νέου σχεδίου δράσης της εταιρείας που λανσαρίστηκε σήμερα και το οποίο αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες δράσεις που συνάδουν με τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και υποστηρίζει τη φιλοδοξία της Volvo Cars να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2040.

Φωτογραφίες: Volvo Cars

Προηγούμενο άρθροLeasePlan Μobility Monitor 2019
Επόμενο άρθροΗ Ηλεκτροκίνηση στην περιβαλλοντική πολιτική της χώρας