Η Uber Freight και η Transplace προχώρησαν σε οριστική συμφωνία εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη για περίπου 2,25 δισ. δολάρια – 750 εκατ. δολάρια σε κοινές μετοχές της μητρικής εταιρείας της Uber Freight, Uber Technologies, Inc. και τα υπόλοιπα μετρητά.

Η εξαγορά αυτή θα δημιουργήσει ένα κορυφαίο λειτουργικό σύστημα τεχνολογίας εμπορευματικών μεταφορών προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση στον κλάδο και επιτυγχάνοντας νέα επίπεδα απόδοσης και εξυπηρέτησης.

Η Uber Freight θα αποκτήσει την Transplace από την TPG Capital. Η απόκτηση της Transplace από την Uber Freight θα δημιουργήσει μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες τεχνολογίας logistics, με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ολοκληρωμένα διαχειριζόμενα δίκτυα μεταφορών και logistics στον κόσμο. Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστική έγκριση και άλλους συνήθεις όρους.

Η απόκτηση έρχεται σε μια στιγμή επιταχυνόμενου μετασχηματισμού στα logistics. Οι απαιτήσεις μιας ευμετάβλητης αγοράς και η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των παγκοσμιοποιημένων logistics έρχονται αντιμέτωπες με την τεχνολογία μεταφορών της βιομηχανικής εποχής. Εν μέσω περιορισμών χωρητικότητας και αυξανόμενου κόστους μεταφορών, οι φορτωτές (shippers) προσαρμόζουν τις δραστηριότητές τους με αυξανόμενο ρυθμό και αναζητούν τεχνολογία, υποστήριξη και λύσεις που μπορούν να εκσυγχρονίσουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους και να διατηρήσουν τα κρίσιμα αγαθά και την οικονομία σε κίνηση.

Η Transplace εξαγοράσθηκε από την TPG Capital το 2017. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Transplace επένδυσε σε μεγάλο βαθμό σε τεχνολογίες και άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για να ενισχύσει περαιτέρω τις επεκτατικές, υψηλής ποιότητας, προσαρμόσιμες λύσεις για τη διαχείριση της σημερινής αλυσίδας εφοδιασμού. Η ψηφιοποίηση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού και η ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας logistics συνεχίζουν να οδηγούν την επενδυτική δραστηριότητα στις πλατφόρμες της TPG.

Μια πλατφόρμα logistics που δημιουργείται τόσο για τους φορτωτές όσο και για τους μεταφορείς

Η συγχώνευση της Uber Freight και της Transplace θα βελτιστοποιήσει την κίνηση των εμπορευματικών μεταφορών σε ολόκληρη την αγορά και θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στην κατηγορία των φορτωτών, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ευκαιρίες για τους μεταφορείς. Το τεράστιο δίκτυο αερομεταφορέων με δυνατότητα ψηφιακής ενεργοποίησης της Uber Freight, σε συνδυασμό με την αξιόπιστη τεχνολογία αποστολής και τις λειτουργικές λύσεις της Transplace, θα οδηγήσει σε μια πλήρως κλιμακωτή logistics που θα ικανοποιεί τόσο τους φορτωτές όσο και τους μεταφορείς όπου και αν βρίσκονται, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης τους ή αναγκών μεταφοράς, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο συνδυασμός αξιόπιστων υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων που θα διατίθενται μέσω της Uber Freight θα βοηθήσει στη μείωση της τριβής σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και θα επιτρέψει μια νέα εποχή διαχείρισης logistics:

  • Οι φορτωτές (shippers) θα έχουν πρόσβαση σε ένα ακόμη πιο ισχυρό σύνολο τεχνολογικών λύσεων σε όλους τους τρόπους μεταφοράς και τις υπηρεσίες, που υποστηρίζονται από την προηγμένη τεχνολογία της Uber και την τεχνογνωσία της επιστήμης δεδομένων.
  • Οι μεταφορείς (carriers) θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται απευθείας με τους φορτωτές σε μια απρόσκοπτη αγορά, καθώς και να έχουν πρόσβαση σε φορτία υψηλής ποιότητας σε πολλές διευρυμένες γραμμές εξυπηρέτησης, όπως διατροπικές, διασυνοριακές κλπ.
  • Η υπηρεσία brokerage της Uber Freight θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις υπηρεσίες μεταφορών της Transplace για να εξασφαλίσει την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών για τους φορτωτές.

Η Uber Freight, αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της Uber, με πάνω από 70.000 μεταφορείς στο δίκτυό της και έσοδα 301 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενισχυμένα κατά 51% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, η Uber Freight συνεισφέρει μόνο κατά ένα μικρό μέρος στα συνολικά έσοδα της Uber, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από την υπηρεσία μεταφοράς επιβατών και την παράδοση τροφίμων.

Φωτογραφία: Uber Freight

Προηγούμενο άρθροΗ έκρηξη στη Revoil και η αντίδραση της εταιρείας
Επόμενο άρθροMercedes Benz – Algolux στο πρόγραμμα AI-SEE