Έκρηξη σημειώθηκε, το βράδυ της 24ης Ιουλίου, έξω από τα γραφεία της εταιρείας πετρελαιοειδών Revoil, στην περιοχή της Βάρης, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο σημείο εξερράγη, λίγο μετά τις 22:30, έξω από το κτίριο της εταιρείας, στην οδό Καποδιστρίου.

Από την έκρηξη στα γραφεία της Revoil προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη και το εσωτερικό του κτιρίου.

Η εταιρεία, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις αρχές για την διαλεύκανση της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της: “Σε συνέχεια της εμπρηστικής επίθεσης που έλαβε χώρα χτες βράδυ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Revoil, καταδικάζουμε δημόσια κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης”.

“Τέτοιες άνανδρες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και πάνω απ’ όλα δεν συνάδουν με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας μας. Δηλώνουμε ότι θα συνδράμουμε τα μέγιστα προς τις δημόσιες αρχές για την ανεύρεση των υπαιτίων”.

Η ελληνική εταιρεία που τελευταία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα το δίκτυο των πρατηρίων της, λειτουργεί 26 χρόνια στην εγχώρια αγορά, ξεκινώντας το 1995 από την εγκατάσταση υγρών καύσιμων στη Χίο.

“Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, ένα όραμα, η πίστη ότι μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία σύγχρονη και ασφαλή εγκατάσταση υγρών καυσίμων” είχε δηλώσει ο Ευάγγελος Γ. Ρούσσος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Revoil, κατά τον εορτασμό της επετείου των 25 χρόνων της εταιρείας τον Μάιο του 2020.

Η Revoil είναι μία 100% ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών με μερίδιο αγοράς άνω του 10,4% (Μάιος 2020), που εμπορεύεται καύσιμα και λιπαντικά μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων πρατηρίων της, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 520 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.

Η Revoil από τις αρχές του 2005 διατηρεί συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με σκοπό τον έλεγχο και την πιστοποίηση της άριστης ποιότητας των καυσίμων που διαθέτει από τα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις της. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη του καταναλωτή για τη διασφάλιση ποιοτικών καυσίμων σε ανταγωνιστικές τιμές και χωρίς απώλεια στην ποσότητα, πρώτη ενέταξε την 1η Φεβρουαρίου 2008 πανελλαδικά στο πρόγραμμα συνεργασίας που διατηρεί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο δίκτυο πρατηρίων με τα σήματά της και τους ποσοτικούς ελέγχους.

Για το πρώτο τρίμηνο τoυ 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδών προ φόρων κατά 5,1% (στα 0,82 εκατ. ευρώ έναντι 0,78 εκατ. το 2020), σε μία ιδιαίτερη περίοδο λόγω της συνέχισης της πανδημίας, η οποία είχε ως επακόλουθο τον αυστηρό περιορισμό στις μετακινήσεις και τη μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων καταναλώσεων, η Revoil με επιδόσεις καλύτερες της αγοράς αύξησε τα συνολικά της μερίδιά, μείωσε τα έξοδά της, περιόρισε το χρηματοοικονομικό της κόστος και καταγράφοντας υψηλότερες τιμές αποτίμησης των αποθεμάτων της, έκλεισε με μικρή αύξηση της κερδοφορίας της.
Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 2,24 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι 2,21 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας μικρή άνοδο 1,36%.
Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών κινήθηκε χαμηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 καθώς για το σύνολο της περιόδου ίσχυε lockdownσε σχέση με το 2020 που ήταν μόνο λίγες ημέρες, με το σύνολο των πωλούμενων όγκων καυσίμων κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης να καταγράφει απώλειες 14,84%.
Η Revoil κινήθηκε καλύτερα από την αγορά, με τις συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της να ανέρχονται στα 182 εκατ. λίτρα, έναντι 202 εκατ. λίτρα το 2020, εμφανίζοντας μείωση 10% περίπου.
Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες κατέγραψαν πτώση στο πετρέλαιο κίνησης κατά 9,6%, θέρμανσης 1,4%, marine 16,2% ενώ οι βενζίνες εμφάνισαν πτώση κατά 25% περίπου.
Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα € 147,05 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021 από 169,11 εκατ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας μείωση κατά 13,05%.
Το μικτό κέρδος ανήλθε στα 5,85  εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο ποσό 6,32 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.
Παράλληλα, η εταιρεία μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2021 προχώρησε σε αποπληρωμή Τραπεζικών Δανείων ύψους 2,4 εκατ. ευρώ περίπου.
Η Revoil ακολουθεί πιστά το επιχειρηματικό της πλάνο, με το δεύτερο τρίμηνο του 2021 να εξελίσσεται θετικά, ενώ συνεχίζει να υλοποιεί με σταθερά βήματα το άνοιγμα στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με τη συμμετοχή της σε Εταιρίες φωτοβολταικών και αιολικών πάρκων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΗ bp εξαγόρασε τη βρετανική Open Energi
Επόμενο άρθροΗ Uber Freight εξαγοράζει την Transplace