Η bp εξαγόρασε την βρετανική επιχείρηση ψηφιακής ενέργειας Open Energi. Η ψηφιακή πλατφόρμα της εταιρείας χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για βελτιστοποίηση της απόδοσης ενεργειακών στοιχείων.

Μπορεί να δημιουργήσει εξοικονόμηση πόρων και να μεγιστοποιήσει τα έσοδα για τους πελάτες, συνδεόμενη με αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και παρέχοντας ευελιξία σε περιόδους χαμηλής ανανεώσιμης παραγωγής και κορύφωσης τιμών. Συγκεντρώνει επίσης δεδομένα και μαθαίνει πώς να βελτιστοποιεί περαιτέρω την ενεργειακή χρήση διαφορετικών συστημάτων.

Η Open Energi θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο bp Launchpad, αναζητώντας ευκαιρίες για περαιτέρω κλιμάκωση της επιχείρησης παγκοσμίως, αξιοποιώντας την ισχυρή εμπορική της ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Η bp θα διερευνήσει επίσης πώς η Open Energi, η οποία επικεντρώνεται επί του παρόντος στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορεί να δραστηριοποιηθεί διεθνώς στα χαρτοφυλάκια συναλλαγών & ναυτιλίας και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην φιλοδοξία της μηδενικών εκπομπών.

Την τελευταία δεκαετία, η Open Energi εξελίχθηκε σε εξέχουσα εταιρεία ενεργειακής τεχνολογίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ενός δικτύου ενεργειακών πόρων συνολικής ισχύος άνω των 80MW.

Το ποσοστό πρωτογενούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 5% το 2018, σε 60% έως το 2050, στο σενάριο μηδενικών εκπομπών του Energy Outlook της bp (έκδοση 2020). Ωστόσο, επειδή η παραγωγή αυτών των πηγών εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, η ανάπτυξη θα επιφέρει επίσης αυξημένη αστάθεια αγοράς και τιμών. Οι τεχνολογίες ψηφιακών πλατφορμών, όπως η Open Energi, μπορούν να είναι σημαντικές για τη διατήρηση της σταθερότητας των παγκόσμιων ενεργειακών δικτύων. Με την αποτελεσματική σύνδεση των συστημάτων στο ηλεκτρικό δίκτυο, συμβάλλουν στην ευέλικτη εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης και μεγιστοποιούν την απόδοση των ενεργειακών πόρων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η πλατφόρμα της, Dynamic Demand 2.0, εφαρμόζει τεχνητή νοημοσύνη για ελαχιστοποίηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, αναλύοντας και βελτιστοποιώντας τα συστήματα και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας σε περιόδους κορύφωσης τιμών. Παρέχει επίσης δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στους συναλλασσόμενους. Και οι δύο εφαρμογές θα βοηθήσουν στην ενίσχυση προσφοράς της bp σε πελάτες Trading & Shipping.

Ο Sam Skerry, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της bp Launchpad και Ventures, δήλωσε: ‘Η τεχνολογία της Open Energi βοηθά στη διαχείριση διακοπών της αυξανόμενης παγκόσμιας ανανεώσιμης ισχύος, δημιουργώντας ευκαιρίες εξοικονόμησης ενέργειας και εσόδων. Η εξαγορά θα βοηθήσει την bp να αναπτύξει ψηφιακά ολοκληρωμένα ενεργειακά συστήματα και να παρέχει καινοτόμες, αποτελεσματικές και ευέλικτες ενεργειακές λύσεις στους πελάτες. Καθώς η παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται, είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία μας με την Open Energi για βελτιστοποίηση του κόστους ενέργειας και απόδοση των ενεργειακών πόρων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, καθώς και την υποστήριξη ευρύτερης προσφοράς στους πελάτες μας”.

Ο David Hill, Εμπορικός Διευθυντής της Open Energi, δήλωσε: “Για την αυξανόμενη ισχύ ανανεώσιμης ενέργειας που απαιτείται για να επιτευχθούν οι παγκόσμιοι στόχοι μείωσης άνθρακα, θα χρειαστούμε αποτελεσματική ενεργειακή βελτιστοποίηση. Ως εκ τούτου, η Open Energi είναι σε εξαιρετική θέση ανάπτυξης και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε για να παράσχουμε αυτήν την ανάπτυξη στην bp Launchpad. Ο ρόλος της στην επιχείρηση θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, ενώ η φιλοδοξία μηδενικών εκπομπών της bp και η νέα της στρατηγική εναρμονίζονται απόλυτα με τη φιλοδοξία και το όραμά μας”.

Η bp Launchpad επικεντρώνεται στην παροχή πολυετούς χρηματοδότησης και την επιτάχυνση ανάπτυξης εταιρειών start-up. Προσφέρει σε ιδρυτές και επιχειρηματικές ομάδες δυνατότητα ανάπτυξης και κλιμάκωσης, με εμπειρογνωμοσύνη σε λειτουργίες, χρηματοδότηση, τεχνολογία, μάρκετινγκ, ταλέντα και εταιρική ανάπτυξη, παράλληλα με μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και κίνητρα.

Προηγούμενο άρθροΤο BMW Group στην IAA Mobility 2021
Επόμενο άρθροΗ έκρηξη στη Revoil και η αντίδραση της εταιρείας