Η Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, μπαίνει δυναμικά στην αγορά της μπαταρίας λιθίου αναπτύσσοντας την πρώτη “έξυπνη” μπαταρία λιθίου για τα ηλεκτρικά βιομηχανικά οχήματα (eIVs).

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα πολυετές ερευνητικό πρόγραμμα, η Sunlight παρουσίασε την Li.On Force, την πρώτη σειρά “έξυπνων μπαταριών λιθίου” για ηλεκτρικά βιομηχανικά οχήματα. Οι μπαταρίες Li.On Force, οι οποίες ενσωματώνουν στοιχεία Internet of Things, είναι το αποτέλεσμα πολυετών ερευνών στην τεχνολογία λιθίου. Η Sunlight αξιοποίησε συσσωρευμένη τεχνογνωσία  στον κλάδο  μπαταριών λιθίου για προηγμένες εφαρμογές μέσω θυγατρικής της εταιρείας, προσαρμόζοντάς την ωστόσο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά των eIVs.

Η σειρά Li.On Force θα αποτελέσει το προϊοντικό όχημα για την διείσδυση της Sunlight σε μία αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό άνω του 7% έως το 2030.

Σημειώνεται, ότι η σειρά Li.On Force έρχεται να συμπληρώσει την ευρεία γκάμα μπαταριών μολύβδου για eIVs, στην οποία η Sunlight διατηρεί σημαντικό μερίδιο παγκοσμίως, με έμφαση στις μεγάλες αγορές της Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και αυξανόμενη παρουσία στις πολλά υποσχόμενες αγορές της Β. Αμερικής και Ινδίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Μπίλης, δήλωσε σχετικά: “Η έντονα θετική πρόοδος στον τομέα των Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Οχημάτων (eIVs), όπου μπορούν να εφαρμοστούν μπαταρίες λιθίου, μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Αυτό αφορά μια αγορά η οποία αναπτύσσεται με μέσο ετήσιο ρυθμό που θα υπερβεί το 7% μέχρι το 2030, γεγονός που διασφαλίζει τη δυναμική πορεία της SUNLIGHT. Ηγούμαστε στην αγορά με την Li.ON Force, την πρώτη “έξυπνη” μπαταρία τεχνολογίας λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα που ενσωματώνει μοναδικές καινοτομίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το προϊόν αυτό είναι αποτέλεσμα του προηγμένου σχεδιασμού από νέους Έλληνες Μηχανικούς, καθώς και της σωρευτικής τεχνικής τεχνογνωσίας της SUNLIGHT στην παραγωγή μπαταριών λιθίου”.

Επαναστατική τεχνολογία

Τα νέα προϊόντα ιόντων λιθίου με πιστοποιημένη ποιότητα και ασφάλεια στη γραμμή Li.ON Force διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • Μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Μηδενικό κόστος συντήρησης
  • Σύντομο χρόνο φόρτισης και δυνατότητα ευκαιριακής φόρτισης
  • Μεγάλη ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας
  • Μεγάλη ενεργειακή απόδοση κατά τη φόρτιση και τη χρήση
  • Βελτιωμένη απόδοση, ακόμη και σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές
  • Χαμηλό συνολικό κόστος χρήσης (TCO)

Το καινοτόμο ενεργό σύστημα διαχείρισης μπαταριών (BMS) καταγράφει δεδομένα και τα στέλνει σε πραγματικό χρόνο μέσω του Cloud στο κέντρο ελέγχου της SUNLIGHT, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της μπαταρίας, της στατιστικής ανάλυσης της απόδοσης, της διάγνωσης και της απομακρυσμένης αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων κατά τη λειτουργία της μπαταρίας με αμφίδρομη επικοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΤο Ford C-Max κόβεται – το νέο Kuga έρχεται
Επόμενο άρθροΤο ΕΚ για τη μεταρρύθμιση των οδικών μεταφορών