The Ultimate Parks TITAN, a custom Nissan TITAN XD Gas, is a purpose-built park support vehicle that will be donated to the Grand Canyon Conservancy through Nissan TITAN’s partnership with the National Park Foundation.

Η Nissan δωρίζει το “Ultimate Parks TITAN” στο Grand Canyon, με αφορμή την  επέτειο 100 χρόνων του Grand Canyon ως εθνικού πάρκου στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ειδικής κατασκευής όχημα υποστήριξης πάρκων που θα εξυπηρετεί το φημισμένο εθνικό πάρκο, ως προϊόν  συνεργασίας του Nissan TITAN με το Ίδρυμα National Park.

Το Ultimate Parks TITAN θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει το Canyon Field School του εθνικού πάρκου, που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για τους νέους να βιώσουν το δέος στα ύψη και τα βάθη του Εθνικού Δρυμού του Grand Canyon. Επίσης, μέσω της υποστήριξης του Nissan TITAN, το Arizona Conservation Corps θα εργαστεί για την επισκευή των υποδομών στο Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon, αυτό το καλοκαίρι.

The Ultimate Parks TITAN

“Η Nissan είναι περήφανη που υποστηρίζει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε κάθε μονοπάτι, πλαγιά και χώρο αναψυχής από εταίρους όπως το Ίδρυμα National Park, το Grand Canyon Conservancy και το Arizona Conservation Corps”, δήλωσε ο Tiago Castro, διευθυντής  της Nissan North America, Inc. “Αυτό το ειδικό TITAN XD 4×4 και το ρυμουλκούμενο που το συνοδεύει, θα συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή,  κάνοντας την πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές του πάρκου λίγο πιο εύκολη, ασφαλέστερη και ελπίζουμε ακόμα πιο άνετη.”

Πρόκειται για το τελευταίο ειδικά τροποποιημένο ΤΙΤΑΝ που δωρίζεται σε εθνικούς, μη κερδοσκοπικούς εταίρους, στο πλαίσιο της εκστρατείας Calling All TITAN. Στις προηγούμενες δωρεές, περιλαμβάνονται το  Ultimate Service TITAN για τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και το Ultimate Work TITAN που δημιουργήθηκε για τον οργανισμό Habitat for Humanity.

Το Ultimate Parks TITAN τροφοδοτείται από τον κινητήρα 5.8λίτρων Endurance® V8 της Nissan, με ονομαστική ισχύ 390 ίππων και ροπή στρέψης 534Nm. Η κίνηση παντός εδάφους, προέρχεται  από ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με transfer case,   σχεδιασμένo για να εξασφαλίζει τη μέγιστη κατανομή ισχύος. Κατανέμει την  ροπή σε όλους τους τροχούς και παρέχει τετρακίνηση όταν απαιτείται πρόσθετη έλξη. Όπως όλα τα μοντέλα TITAN XD PRO-4X, το Ultimate Parks TITAN περιλαμβάνει ένα προηγμένο ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό πίσω,  που βοηθά στην αύξηση της πρόσφυσης.

The Ultimate Parks TITAN, a custom Nissan TITAN XD Gas, is specially designed for Grand Canyon Conservancy’s Canyon Field School, an immersive program that brings young people into Grand Canyon National Park to explore and ignite their love of the outdoors.

Στα επιπλέον  off-road χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται το Hill Descent Control, το Hill Start Assist , καθώς και το  Brake  Limited- Slip Differential (BLSD). Ένας μετρητής συνθηκών off-road χρησιμοποιεί δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο για τον υπολογισμό των γωνιών κλίσης του οχήματος, κάτι αρκετά σημαντικό, καθώς σπάνια συναντάται επίπεδο  έδαφος στο συγκεκριμένο εθνικό πάρκο.

Για να διευκολυνθεί  το πέρασμα του οχήματος πάνω από βράχους, ογκόλιθους και άλλα μεγάλα εμπόδια, έχει προσαρμοστεί κιτ ρυθμιζόμενης ανάρτησης 3 ιντσών της ICON με σύστημα αερανάρτησης της  Hellwig. Η πρόσβαση στην καμπίνα διευκολύνεται από το σκαλοπάτια της  AMP. Το Ultimate Parks TITAN “πατάει”  σε ελαστικά  35 ιντσών Nitto Trail Grappler,  τοποθετημένα σε ζάντες Method 701 Trail Series.

Παράλληλα, το ανθεκτικό χαλύβδινο πλαίσιο βαρέως τύπου του  TITAN XD επεκτάθηκε για να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου οχήματος. Τοποθετημένα πίσω από την ευρύχωρη καμπίνα του TITAN XD Crew Cab, που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 5 άτομα, υπάρχει μια σειρά από ασφαλισμένους αποθηκευτικούς χώρους,   ράφια εξοπλισμού και ράβδους, συμπεριλαμβανομένης μιας σχάρας Rhino Rack Pioneer και προστατευτικών θόλων της EGR. Το διευρυμένο πλαίσιο φιλοξενεί επίσης μια  δεξαμενή καυσίμου 208 λίτρων, όπως  και μια  κυψέλη καυσίμου της RotopaX,  καθώς οι ευκαιρίες ανεφοδιασμού είναι λίγες και βρίσκονται πολύ βαθιά μέσα στο πάρκο.

The Ultimate Parks TITAN

Επιμελώς τοποθετημένα στους χώρους αποθήκευσης  βρίσκονται μια  σειρά από ειδικά εργαλεία, αλλά και εξοπλισμός επισκευών, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκολλητή Miller EnPak, ενός αεροσυμπιεστή και μιας γεννήτριας. Την λίστα εξοπλισμού συμπληρώνει ένα βίντσι της WARN Industries ZEON Platinum 12-S, που μπορεί να βγάλει το όχημα από δύσβατα σημεία και χαράδρες.  Επίσης οι ειδικοί προβολείς οροφής της Baja Designs, φροντίζουν να κάνουν την νύχτα μέρα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Τις συναρπαστικές δυνατότητες του Ultimate Parks TITAN συμπληρώνει το ρυμουλκούμενο τρέιλερ Black Series Camper, που  παρέχει πρόσθετη χωρητικότητα φορτίου.  Μερικά από τα χρήσιμα χαρακτηριστικά του ειδικού ρυμουλκούμενου περιλαμβάνουν την συρόμενη πλατφόρμα της CargoGlide,  τις ράγες φόρτωσης  της Leitner Design, καθώς και το αντίσκηνο τύπου  CVT.

Καθώς το Ultimate Parks TITAN έχει δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου έως 1,3 τόνους  με μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης  5 τόνων,  η μεταφορά ενός τρέιλερ γεμάτου με εξοπλισμό και προμήθειες δεν αποτελεί πρόβλημα. Συστήματα όπως τα  Integrated Trailer Brake Controller, Trailer Sway Control (TSC), Tow/Haul Mode με Downhill Speed Control, καθώς και το άκρως χρηστικό Trailer Light Check system που “λύνει” τα χέρια του οδηγού σε ότι αφορά την ασφαλή πρόσδεση του trailer, κάνουν ακόμα πιο ασφαλή και εύκολη την όλη διαδικασία μεταφοράς και χρήσης του τρέιλερ.

Το όλο πακέτο, συμπληρώνει η εμφάνιση του Ultimate Parks TITAN με μια μοναδική επένδυση με μεμβράνη, τόσο του αμαξώματος όσο και του ρυμουλκούμενου.  Το μοναδικό σχέδιο, απεικονίζει  τοπογραφικές γραμμές από το βόρειο άκρο του Grand Canyon, σε συνδυασμό με ένα μπλε υπόβαθρο, χαρακτηριστικό  του Ιδρύματος του Εθνικού Πάρκου.

Εδώ μπορείτε να δείτε video με το Ultimate Parks TITAN. 

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Athens Experience Car Services
Επόμενο άρθρο“Απειλή” για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την ΕΕ