Η Girteka logistics αγοράζει 2.000 φορτηγά Volvo FH

Η Girteka Logistics, μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου της, αποφάσισε να επενδύσει σε 2.000 φορτηγά Volvo FH τελευταίας γενιάς. Η βελτιωμένη ασφάλεια, η αυξημένη άνεση οδηγού και η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου συγκαταλέγονται στα αναμενόμενα πλεονεκτήματα αυτής της σημαντικής ανανέωσης στόλου.

Η Girteka Logistics, με έδρα τη Λιθουανία, απασχολεί 15.000 οδηγούς και 8.000 φορτηγά, σε ένα εκτενές δίκτυο στην Ευρώπη και τη Ρωσία.

Η διασφάλιση ποιοτικής εξυπηρέτησης μεγάλων αποστάσεων, η απόδοση καυσίμου, η ασφάλεια και η άνεση των οδηγών αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για την Girteka Logistics και, ως εκ τούτου, τους κύριους λόγους της απόφασης επένδυσης σε 2.000 νέα φορτηγά Volvo FH.

“Το νέο Volvo FH βελτιστοποιεί τον χρόνο λειτουργίας και την απόδοση καυσίμων και συγχρόνως προσφέρει στον οδηγό ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον. Με αυτήν την επένδυση συμβάλουμε στην αύξηση ασφάλειας στους δρόμους και στη μείωση εκπομπών, λόγω εξαιρετικής απόδοσης καυσίμου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία μας με την Volvo Trucks σε μια πορεία μηδενικών ατυχημάτων και μειωμένων περιβαλλοντικών επιπτώσεων”, δηλώνει ο Edvardas Liachovičius, CEO της Girteka Logistics.

Η Volvo Trucks κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εντελώς νέα γκάμα βαρέων φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων – το Volvo FH. Μεταξύ των βελτιώσεων περιλαμβάνεται μια νέα διεπαφή οδηγού, προαιρετικοί αυτορυθμιζόμενοι προβολείς υψηλής σκάλας για αυξημένη ασφάλεια και βελτιωμένη απόδοση καυσίμου.

Επιπλέον, η έκδοση I-Save του Volvo FH συνδυάζει έναν εξαιρετικά αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και προηγμένα συστήματα εξοικονόμησης καυσίμου, επιτρέποντας στην πρόσφατη έκδοση I-Save μείωση του κόστους καυσίμου έως και 10%*. Από τα 2.000 νέα φορτηγά που παραγγέλθηκαν από τη Girteka, ένα μεγάλο μέρος θα αποτελείται από φορτηγά I-Save.

“Δοκιμάσαμε το Volvo FH με το I-Save και διαπιστώσαμε τις μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης καυσίμου, που είναι προς όφελος, τόσο της επιχείρησης, όσο και του κλίματος”, εξηγεί ο Edvardas Liachovičius.

Η Girteka Logistics αντιμετωπίζει αυτήν τη σοβαρή επένδυση ως λογική συνέχιση μιας εξαιρετικής 15ετούς σχέσης μεταξύ των εταιρειών, μια άποψη που συμμερίζεται και η Volvo Trucks.

“Έχουμε μια μακρά και εποικοδομητική σχέση με την Girteka Logistics και είμαστε πολύ περήφανοι για την απόφασή τους να επενδύσουν στα νέα υπερσύγχρονα βαρέα φορτηγά μας. Αυτή η νέα γενιά φορτηγών μειώνει τις εκπομπές και αυξάνει ακόμα περισσότερο την αποδοτικότητα και την εμπειρία των οδηγών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Girteka Logistics προς επίτευξη πιο βιώσιμων μεταφορών, από κάθε άποψη”, δηλώνει ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Η Girteka Logistics χρηματοδοτεί κατά παράδοση τα περισσότερα φορτηγά της Volvo μέσω της Volvo Financial Services και η πλειονότητα των 2.000 φορτηγών της νέας συμφωνίας θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Η έναρξη παραγωγής της νέας σειράς βαρέων φορτηγών της Volvo Trucks έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2021 και τα φορτηγά θα παραδοθούν στη Girteka Logistics εντός του έτους.


*Η διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου υπολογίζεται συγκρίνοντας το κόστος ντίζελ και AdBlue για το ISave: η νέα γενιά Volvo FH με D13TC Euro 6 step D, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου καυσίμου μεγάλων αποστάσεων, με το κλασικό Volvo FH με D13 eSCR Euro 6 step D, χωρίς το πακέτο καυσίμου μεγάλων αποστάσεων Η πραγματική οικονομία καυσίμου ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως το επίπεδο εμπειρίας οδηγού, τη χρήση του cruise control, τις προδιαγραφές του οχήματος, το φορτίο του οχήματος, την τοπογραφία εδάφους και τις καιρικές συνθήκες.

 

 

Προηγούμενο άρθροΥπηρεσία Pick up & Drop από την Europ Assistance
Επόμενο άρθροΗ Arval τοποθετεί νέους Γενικούς Διευθυντές