Τα Flixbuses απαντώνται συχνά στους ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά τώρα η εταιρεία που τα διαχειρίζεται – ο γερμανικός όμιλος FlixMobility – δήλωσε πως εισέρχεται σε έναν άλλο τομέα διαμοιρασμού κινητικότητας.

Η FlixMobility μόλις δρομολόγησε μια υπηρεσία ride-sharing επιβατών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη Γαλλία, σε άμεσο ανταγωνισμό με τη γαλλική εταιρεία BlaBlaCar.

Η FlixMobility διαχειρίζεται επίσης τα λεωφορεία της στη Γαλλία για περίπου τέσσερα χρόνια και επισημαίνει πως ενδιαφέρεται για τη διαχείριση υπηρεσιών τρένων υπό την επωνυμία FlixTrain. Η υπηρεσία αυτή θα διαθέτει πέντε δρομολόγια από το Παρίσι: Βρυξέλλες, Λυών, Νίκαια, Τουλούζη και Μπορντό.

FlixMobility- Flixtrain

Η σύνδεση μεταξύ εναλλακτικών προμηθευτών και της γαλλικής σιδηροδρομικής υπηρεσίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ίδια η BlaBlaCar εξαγόρασε την υπηρεσία υπεραστικών λεωφορείων της SNCF, Ouibus, η οποία μετονομάστηκε BlaBlaBus. Και η BlaBlaBus ανταγωνίζεται σήμερα τη FlixBus στη Γερμανία.

Η FlixMobility ιδρύθηκε σαν start-up FlixBus από τρεις νέους επιχειρηματίες στο Μόναχο, οι οποίοι είχαν το όραμα να κάνουν βιώσιμα, άνετα και προσιτά τα ταξίδια με λεωφορείο. Το FlixBus ξεκίνησε επίσημα το 2013 μετά την απελευθέρωση της αγοράς λεωφορείων στη Γερμανία και γρήγορα έγινε ο κορυφαίος ταξιδιωτικός πάροχος μεγάλων αποστάσεων στη χώρα.

Το 2015, η FlixBus άρχισε να επεκτείνεται διεθνώς με δίκτυα μεγάλων αποστάσεων στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Δανία, την Ολλανδία και την Κροατία, καθώς και σε διασυνοριακές τακτικές γραμμές στη Νορβηγία, την Ισπανία και την Αγγλία. Σήμερα, επιβάτες από όλο τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη υπηρεσία υπεραστικών λεωφορείων στην Ευρώπη καθώς και από νέες επιλογές διατροπικών μεταφορών. Μια διεθνής ομάδα 1.000 εργαζομένων στο Μόναχο, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ζάγκρεμπ, τη Στοκχόλμη, το Άμστερνταμ, το Aarhus, την Πράγα, τη Βουδαπέστη, το Λος Άντζελες, το Βουκουρέστι, τη Μαδρίτη και τη Βαρσοβία – καθώς και χιλιάδες οδηγοί λεωφορείων σε όλη την Ευρώπη – εργάζονται για τον ‘πράσινο’ πάροχο κινητικότητας. Δείτε το video.

Προηγούμενο άρθροMC και NTT επενδύουν στην HERE Technologies
Επόμενο άρθροBP Tollbox: Λύση για ευκολότερες μετακινήσεις στην Ευρώπη