Η HERE Technologies ανακοίνωσε ότι η Mitsubishi Corporation (MC) και η Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) της Ιαπωνίας θα αποκτήσουν από κοινού το 30% της εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες επενδύουν στην HERE μέσω της νεοσυσταθείσας κοινοπραξίας COCO Tech Holding B.V. στην Ολλανδία. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από τις αρχές, ενώ δεν θα αποκαλυφθεί το ποσό της επένδυσης.

Η HERE είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα δεδομένων εντοπισμού που παρέχει ένα περιβάλλον ανάπτυξης (HERE Workspace), ανταλλαγή δεδομένων (HERE Marketplace), δυνατότητες δημιουργίας και οπτικοποίησης χαρτών (HERE Studio) και ένα σύνολο υπηρεσιών εντοπισμού θέσης (HERE Location Services). Αυτές οι δυνατότητες αξιοποιούν τον Δείκτη Πραγματικότητας (Reality Index), μια πλούσια πηγή σχετικών δεδομένων εντοπισμού αλληλοεξαρτώμενων σημείων και αντικειμένων. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους σε 56 χώρες.

“Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τη Mitsubishi Corporation και την NTT ως νέους στρατηγικούς επενδυτές”, δήλωσε ο Edzard Overbeek, CEO της HERE Technologies. “Οι συνομιλίες μας αποτελούν πηγή έμπνευσης. Η Mitsubishi Corporation και η NTT μοιράζονται το όραμά μας δημιουργίας ενός αυτόνομου κόσμου για όλους με πίστη στην ικανότητά μας να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η αστική συμφόρηση, η αναποτελεσματικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού και η βιώσιμη χρήση πόρων. Θα αποτελεί τιμή μας να διαδραματίσουμε έναν ρόλο στις πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης της Mitsubishi Corporation και της NTT. Η επένδυσή τους σημαίνει επίσης ότι διαφοροποιούμε περαιτέρω τη μετοχική μας βάση πέραν των συστημάτων αυτοκινήτων, κάτι που είναι σημαντικό λόγω της ελκυστικότητας και της αναγκαιότητας της τεχνολογίας εντοπισμού σε γεωγραφικές περιοχές και κλάδους”.

“Πιστεύουμε ότι ο Reality Index της HERE έχει απεριόριστες δυνατότητες”, δήλωσε ο Takehiko Kakiuchi, Πρόεδρος και CEO της Mitsubishi Corporation.

“Η συνεργασία μεταξύ της τεχνολογίας εντοπισμού θέσης της HERE και της επιχειρηματικής δυναμικής των MC και NTT θα δημιουργήσει μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Προσβλέπω στην παροχή πολύτιμων λύσεων για όλους μαζί τους πελάτες”, δήλωσε ο Jun Sawada, Πρόεδρος και CEO της NTT.

Η MC και η NTT αποκτούν το 30% της HERE με την αγορά νέων μετοχών καθώς και την απόκτηση υφιστάμενων μετοχών από τους σημερινούς μετόχους. Αυτό είναι σύμφωνο με τον στρατηγικό στόχο διεύρυνσης της μετοχικής δομής της HERE.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η HERE θα έχει τους ακόλουθους εννέα άμεσους και έμμεσους μετόχους: Audi, Bosch, BMW Group, Continental, Intel Capital, MC, Mercedes-Benz, NTT και Pioneer.

Οι νέοι αυτοί επενδυτές αποτελούν το εφαλτήριο της HERE για την επιτάχυνση της ανάπτυξής της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Για να υποστηρίξει τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες ανάπτυξης στην περιοχή, η εταιρεία βρίσκεται σε διερευνητικές συνομιλίες με τις ΜΚ και τη ΝΤΤ για στρατηγικές πρωτοβουλίες που θα περιλαμβάνουν την υποστήριξη των προσπαθειών ψηφιοποίησης των δύο εταιρειών.

Η HERE έχει αυξήσει την παρουσία της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσφατη επέκταση του HERE Workspace μαζί με τις υπηρεσίες HERE Location στην Ιαπωνία.

Picture copyright: HERE Technologies

 

Προηγούμενο άρθροH Avis βραβεύθηκε για την Ηγεσία και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
Επόμενο άρθροΗ FlixMobility επεκτείνει τις λειτουργίες της στη Γαλλία